Смажена, запечена та навіть по-царські. 7 рецептів простих страв з горбуші
02 березень 2021 18:30
1 247
0
Видів червоної риби багато, вони відрізняються за своїми смаковими властивостями і, звичайно ж, вартістю – серед них є як дорогі, так і більш бюджетні різновиди. Якщо, приміром, форель або сьомга коштують дорого, то та ж горбуша, не менш смачна і корисна червона риба, буде більшості покупців цілком по кишені. Пропонуємо прості рецепти з фото приготування страв з горбуші: смаженої шматочками, солоної, у формі котлет і запіканок та інші. Горбуша смажена Інгредієнти: горбуша — 1 кг; молоко — 300-400 мл; сіль, мелений перець за смаком; борошно — 200 г; рослинна олія — 50 мл Приготування: Горбушу почистити, порізати на порційні шматки і викласти в глибоку тарілку. Залити молоком і залишити на 2 години, на кухонному столі. Час від часу шматочки потрібно перевертати. Злити молоко, промити рибу холодною водою. Поперчити і посолити кожну скибочку. Борошно висипати на плоску тарілку і додати до неї 1 ч. л. солі, перемішати. Рибку обваляти з усіх сторін в борошняній паніровці. Викласти горбушу в розпечене масло і обсмажити з усіх боків на помірному вогні до рум’яної скоринки. Готову смажену горбушу викласти на тарілку. Можна подати з гарніром або овочевим салатом. Горбуша під сиром в духовці Риба, запечена з помідорами під сиром у духовці, — нескладне блюдо. В результаті готова горбуша виходить смачною, ніжною і ароматною. Інгредієнти: горбуша — 1 рибка; сир — 150 г; помідори — 2 шт.; сметана — 200 г; часник — 4 зубчики; прованські трави — 1 ч. л.; сіль, мелений перець за смаком. Приготування: Рибу відокремити від хребта і дістати всі кісточки. Кожне філе розрізати на порційні шматки. Підготовлену горбушу викласти у термостійку форму шкірою вниз. Посолити і поперчити за смаком. Розсипати прованські трави. Помідори нарізати кільцями. Сир натерти середньою соломкою. В ємність зі сметаною додати пропущений через прес часник, розмішати соус. Добре змастити рибу сметаною з часником. Зверху викласти кружальця помідорів. Знову просочити соусом. У форму додати приблизно 100 мл холодної води, щоб риба не підгоріла. Засипати сиром. Накрити фольгою і прибрати в духовку на 20-30 хвилин при 200 градусах. Викласти на тарілку. Прикрасити свіжими овочами, зеленню і подати до столу. Горбуша під овочевою шубкою Інгредієнти: філе риби без шкіри — 750 г; сіль, мелений перець за смаком; морква — 150 г; цибуля-ріпка — 150 г; рослинна олія — 50 мл; сир — 150 р. Приготування: На розпечену сковороду викласти нарізану дрібними кубиками цибулю. Обсмажувати до золотистого кольору. Потім додати в нього нашатковану соломкою моркву. Обсмажити до готовності. Овочі трохи посолити, поперчити за смаком. Викласти в глибоку миску, остудити і змішати з натертим сиром. Деко застелити фольгою і викласти на нього рибу. Злегка посолити, поперчити шматочки. Зверху зробити «подушку» з суміші овочів та сиру. Поставити в духовку. Запікати при 180-190 градусах 10-15 хвилин, так як начинка повністю готова. Тушкована горбуша на сковороді Інгредієнти: горбуша — 1,5 кг; цибуля — 3 шт.; морква -1 шт; майонез — 200 мл; сіль, мелений перець за смаком; приправа для риби — 1 ч. л.; лавровий лист — 3 шт.; рослинна олія — 30 мл; лавровий лист — 2 шт.; вода — 400 мл Приготування: Рибу підготувати — очистити, видалити кістки і розрізати на порційні шматки. У сковороді розігріти рослинну олію. Викласти горбушу шкірою вниз. Обсмажити з 2 сторін по 2-3 хвилини. В іншому випадку в процесі гасіння скибочки можуть розвалитися. Нарізати цибулю кубиками. Натерти на крупній тертці моркву. У глибокій сковороді розігріти рослинну олію. Викласти підготовлені цибулю і моркву. Обсмажують до рум’яного кольору, час від часу перемішуючи. На готові овочі викласти обсмажені шматочки горбуші. Залити склянкою води. Додати майонез. Посипати приправою для риби. Залити ще однією склянкою води. Закрити сковороду кришкою і тушкувати 15 хвилин на середньому вогні. Потім посолити і поперчити за смаком. Викласти лавровий лист, після чого продовжити гасіння ще 5-10 хвилин. Горбуша в клярі Інгредієнти: горбуша — 500 г; яйце — 1 шт.; сіль, мелений перець за смаком; майонез — 3 ст. л.; масло рослинне — 50 мл; борошно вищого сорту — 1,5 ст. л. Приготування: У вибрану тару вбити яйце. Трохи посолити і поперчити за смаком. Потім додати майонез. При частому помішуванні ввести муку. Збити віночком до однорідної консистенції. Рибу очистити від луски, плавників і нутрощів. Нарізати на шматки товщиною 5 див. Обсушити паперовими серветками і трохи посолити. Кожен рибний шматочок умочити в отриманий кляр. Обсмажити на розпеченому маслі з 2 боків до появи рум’яної скоринки. Горбуша по-царськи Інгредієнти: горбуша (філе без шкіри і кісток) — 0,4 кг; лимонний сік — 1 ст. л.; цибуля — 1 шт.; морква — 1 шт.; сметана — 2 ст. л.; йогурт без ароматизаторів і барвників — 2 ст. л.; кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.; хрін столовий — 1-3 ч. л.; сир — 50 г; сіль, мелений перець за смаком. Приготування: Підготовлене філе нарізати середніми кубиками. Трохи посолити і скропити лимонним соком. Розмішати і залишити в сторону на декілька хвилин маринуватися. На розігріту сковороду вилити олію. Викласти на неї нашатковану кубиками цибулю. Обсмажувати до повної прозорості і невеликий золотистої скоринки. По готовності додати до нього натерту соломкою моркву. При частому помішуванні смажити до готовності. Сметану з’єднати з натуральним йогуртом в глибокій чашці. Додати кукурудзяний крохмаль. Відправити хрін, сіль і мелений перець, перемішати. До замаринованої риби викласти обсмажені овочі. Вилити соус, розмішати. Викласти суміш в порційні форми для випікання. Зверху посипати тертим сиром. Поставити в духовку, запікати при 190 градусах 15-20 хвилин. Риба під цитрусовим соусом Інгредієнти: горбуша — 800-900 г; апельсин — 1 шт.; лимон — ½ шт; олія оливкова — 2 ст. л.; базилік сухий — 1 ч. л.; сіль, мелений перець за смаком. Приготування: Почистити рибу: видалити голову, плавники, луску. Нарізати порційними шматочками товщиною близько 2,5 см. Тепер потрібно приготувати соус. З’єднати 2 ст. л оливкової олії з сушеним базиліком, меленим перцем і сіллю. Все розтерти ложкою для посилення аромату сухої трави. Натерти дрібно цедру апельсина. Вичавити сік 1 апельсина і ½ лимона. В отриману масляну суміш вилити апельсиновий і лимонний сік. Викласти цедру, ретельно розмішати. Залити рибу готовим соусом. Залишити маринуватися на 10 хвилин. Фольгу розрізати на квадрати. Викласти на них рибу і полити трохи маринадом. Щільно загорнути і розмістити на листі. Запікати в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Викласти рибу на порційну тарілку. Розкрити фольгу і подати до столу. Для прикраси можна використовувати часточки лимона, а також дрібно січену зелень. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|