Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Майже як копчене. Солене сало у цибулевому лушпинні

Майже як копчене. Солене сало у цибулевому лушпинні


Майже як копчене. Солене сало у цибулевому лушпинні

Пропонуємо вашій увазі дуже старий і відомий рецепт соління сала. Після проварювання в цибулинні сало виглядає як копчене.

Для даного рецепту рекомендують брати сало з м'ясними прошарками (грудинку), так як таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса.



Інгредієнти:
Свиняче сало з прошарками м'яса - 1 кг,
цибульна лушпайка,
сіль - 3 ст. л.,
лавровий лист - 10 шт.,
часник (головка) - 1 шт.,
чорний перець, червоний перець - за смаком.

Приготування:

Наберіть цибульної лушпайки, приблизно з одного кілограма цибулі. Можна робити це поступово. Обполощіть лушпайку у воді, а потім залийте чистою водою й доведіть до кипіння (з розрахунку на 1,5 л води). Додайте 2 ложки солі і поваріть протягом 5 хвилин.

Сало промийте, почистіть і наріжте шматочками по 200-300 грамів.

Сало відправляємо до лушпайки. Вода має покривати сало (якщо це не так, додайте кип'яченої води). Доведіть до кипіння, температуру понизьте до середньої і варіть протягом 25 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Головне, щоб сало знаходилося в рідині.

Поки сало "відпочиває", приготуємо "маринад". Подрібніть лавровий лист, часник, додайте до них чорний і червоний перець. Дістаньте сало з рідини, просушіть кухонним або щільним паперовим рушником і увітріть наш "маринад". Потім загорніть у фольгу й відправте на 12 годин у морозилку.

Через 12 годин наше чудо-сало готове! Наріжте скибочками і подавайте з чорним хлібом, маринованими та солоними овочами, соусами.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: