Як приготувати смачні ватрушки. Рецепти тіста та начинок
01 березень 2021 15:30
5 215
0
Готуються ватрушки дуже просто. Ми розповімо вам, як зробити тісто для ватрушок на дріжджах та на кефірі (воно готується набагато швидше). А також, варіанти приготування начинки. Випікаються ватрушки в середньому 20 хвилин. Тісто для ватрушок на дріжджах Інгредієнти: 2 склянки борошна; 1 столова ложка цукру; 2 столові ложки рослинної олії; 1 яйце; 1,5 чайні ложки сухих дріжджів; 0,5 склянки теплого молока; 1 чайна ложка ванільного цукру; дрібка солі, молоко. Приготування: Сухі дріжджі залийте теплим молоком та добре перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися (це можна зробити за допомогою міксера). Додайте яйце, цукор, сіль — і знову добре перемішайте. Поступово додавайте борошно і вимішайте м'яке тісто. Якщо тісто вийшло недостатньо м'яким, додайте трохи молока (1–2 столові ложки). В кінці додайте рослинну олію, перемішайте та сформуйте з тіста кулю. Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1,5–2 години. Через дві години, знову замісіть тісто руками й відставте ще на 40–50 хвилин. Через 40 хвилин змастіть руки рослинною олією, розкачайте тісто та розділіть на 10 шматочків. Кожен шматочок тіста розкачайте в кульку, приплюсніть та викладіть на форму для запікання. Відставте на 5–10 хвилин, а тим часом приготуйте сирну начинку для ватрушок. Тісто для ватрушок на кефірі Інгредієнти: 2 склянки борошна з гіркою; 4 столових ложки цукру; дві третини склянки кефіру; чверть склянки рослинної олії; третина чайної ложки соди; половина чайної ложки солі; кефір. Приготування: Борошно просійте через сито. Додайте цукор, сіль, соду — перемішайте. Додайте рослинну олію та кефір — спочатку перемішайте ложкою, потім вимішайте руками. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна. Відставте тісто на 20 хвилин. Через 20 хвилин розділіть тісто на 10 шматочків, розкачайте в кульки та сформуйте ватрушки. Начинка для ватрушок Начинку для ватрушок, як і тісто для ватрушок, можна приготувати різними способами. Перший Інгредієнти: 300 грамів сиру, 4 столові ложки цукру, 1 столова ложка манки, ваніль на кінчику ножа, родзинки або інші сухофрукти (за бажанням). Приготування: Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера. Додайте інші інгредієнти, добре перемішайте. Якщо хочете, в начинку можна додати трохи родзинок або інших сухофруктів. Другий Інгредієнти: 300 грамів сиру, 1 яєчний білок, 2 столові ложки молока, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка крохмалю, ваніль за смаком, дрібка солі. Приготування: Білок збийте з цукром, ваніллю та крохмалем. Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера, посоліть. З'єднайте сир та збитий білок, добре перемішайте. Як спекти смачні ватрушки У тісті для ватрушок зробіть поглиблення (це можна зробити склянкою) та викладіть в нього начинку. Ватрушки з тіста на кефірі можна відразу ставити в духовку, а ватрушки на дріжджах потрібно накрити рушником та почекати 25 хвилин. Перед тим як ставити в духовку, ватрушки можна змастити збитим жовтком. Випікаються ватрушки при температурі 180–200 градусів 15–20 хвилин. Готові ватрушки потрібно трохи охолодити — і можна подавати на стіл. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|