Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати смачні ватрушки. Рецепти тіста та начинок

Як приготувати смачні ватрушки. Рецепти тіста та начинок


Як приготувати смачні ватрушки. Рецепти тіста та начинок

Готуються ватрушки дуже просто. Ми розповімо вам, як зробити тісто для ватрушок на дріжджах та на кефірі (воно готується набагато швидше). А також, варіанти приготування начинки.

Випікаються ватрушки в середньому 20 хвилин.



Тісто для ватрушок на дріжджах

Інгредієнти:
2 склянки борошна;
1 столова ложка цукру;
2 столові ложки рослинної олії;
1 яйце;
1,5 чайні ложки сухих дріжджів;
0,5 склянки теплого молока;
1 чайна ложка ванільного цукру;
дрібка солі, молоко.

Приготування:

Сухі дріжджі залийте теплим молоком та добре перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися (це можна зробити за допомогою міксера). Додайте яйце, цукор, сіль — і знову добре перемішайте. Поступово додавайте борошно і вимішайте м'яке тісто. Якщо тісто вийшло недостатньо м'яким, додайте трохи молока (1–2 столові ложки). В кінці додайте рослинну олію, перемішайте та сформуйте з тіста кулю.

Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1,5–2 години. Через дві години, знову замісіть тісто руками й відставте ще на 40–50 хвилин. Через 40 хвилин змастіть руки рослинною олією, розкачайте тісто та розділіть на 10 шматочків. Кожен шматочок тіста розкачайте в кульку, приплюсніть та викладіть на форму для запікання. Відставте на 5–10 хвилин, а тим часом приготуйте сирну начинку для ватрушок.


Тісто для ватрушок на кефірі

Інгредієнти:
2 склянки борошна з гіркою;
4 столових ложки цукру;
дві третини склянки кефіру;
чверть склянки рослинної олії;
третина чайної ложки соди;
половина чайної ложки солі;
кефір.

Приготування:

Борошно просійте через сито. Додайте цукор, сіль, соду — перемішайте. Додайте рослинну олію та кефір — спочатку перемішайте ложкою, потім вимішайте руками. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна. Відставте тісто на 20 хвилин. Через 20 хвилин розділіть тісто на 10 шматочків, розкачайте в кульки та сформуйте ватрушки.

Начинка для ватрушок

Начинку для ватрушок, як і тісто для ватрушок, можна приготувати різними способами.

Перший
Інгредієнти:
300 грамів сиру,
4 столові ложки цукру,
1 столова ложка манки,
ваніль на кінчику ножа,
родзинки або інші сухофрукти (за бажанням).

Приготування:

Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера. Додайте інші інгредієнти, добре перемішайте. Якщо хочете, в начинку можна додати трохи родзинок або інших сухофруктів.

Другий
Інгредієнти:
300 грамів сиру,
1 яєчний білок,
2 столові ложки молока,
2 столові ложки цукру,
1 чайна ложка крохмалю,
ваніль за смаком,
дрібка солі.

Приготування:

Білок збийте з цукром, ваніллю та крохмалем. Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера, посоліть. З'єднайте сир та збитий білок, добре перемішайте.


Як спекти смачні ватрушки

У тісті для ватрушок зробіть поглиблення (це можна зробити склянкою) та викладіть в нього начинку. Ватрушки з тіста на кефірі можна відразу ставити в духовку, а ватрушки на дріжджах потрібно накрити рушником та почекати 25 хвилин. Перед тим як ставити в духовку, ватрушки можна змастити збитим жовтком. Випікаються ватрушки при температурі 180–200 градусів 15–20 хвилин. Готові ватрушки потрібно трохи охолодити — і можна подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: