Грузинська кухня: 5 різноманітних страв із сиром сулугуні
26 лютий 2021 19:00
1 570
0
Сулугуні це розсільний сир грузинського походження. Він відрізняється ніжним кисломолочним, злегка кислуватим смаком. Якщо ви коли-небудь відвідували Грузію або вам подобається грузинська кухня, то ви напевно куштували смачні страви грузинської кухні: хачапурі й пеновані з сулугуні, салати з сулугуні, смажений сулугуні. Пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів — що можна приготувати з сиром сулугуні. Чвіштарі з сулугуні Чвіштарі — популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру сулугуні. Інгредієнти: 300 грамів сиру сулугуні; 400 грамів кукурудзяної муки; 2 яйця; 350 мл теплого молока (замість молока можна використовувати воду); рослинна олія для смаження; вода, сіль — за потребою. Приготування: Сир сулугуні наріжте кубиками або натріть на великій тертці. У велику миску складіть борошно і яйця, вилийте молоко. Вимішайте тісто руками. Додайте сир та знову вимішайте. На цьому етапі тісто можна накрити харчовою плівкою і поставити на 20 хвилин в холодильник (не обов'язково). Далі руками сформуйте коржі товщиною приблизно 1,5 сантиметра (можна скачати тісто в кульки, розкласти на обробній дошці й приплюснути рукою). Підсмажте коржі з обох боків на рослинній олії. Подавати чвіштарі потрібно обов'язково гарячими. Смажений сулугуні Інгредієнти: 500 грамів сулугуні; 2 столові ложки борошна; вершкове масло для смаження; подрібнена м'ята або інша зелень на ваш смак. Приготування: Сир наріжте товстими скибочками. Вмочіть шматочки сиру в борошно. На сковороді розтопіть вершкове масло й підсмажте сир з обох боків до золотистого кольору. Прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. Пеновані з сулугуні Навіть якщо ви ніколи не були в Грузії, ви напевно куштували грузинські хачапурі з солоним сиром (бринзою, сулугуні). Пеновані — це різновид хачапурі, їх готують з листкового тіста. Інгредієнти: 1 лист замороженого листкового дріжджового тіста; 200 грамів сулугуні; 1,5 столові ложки м'якого вершкового масла; 1 куряче яйце; Приготування: Листкове тісто дістаньте з холодильника, розморозьте та розріжте на чотири частини. Сир натріть на великій тертці, перемішайте з яйцем і вершковим маслом. На обробній дошці, посипаній борошном, розкачайте кожен шматочок листкового тіста. У центр кожного листа тіста покладіть чверть сирної суміші та загніть кути до центру, щоб вийшов конвертик. Духовку розігрійте до 220 градусів, запікайте пеновані в гарячій духовці приблизно 10 хвилин або до готовності. Яєчня з помідорами і сулугуні Існує багато способів приготувати смачну яєчню або омлет: з твердим тертим сиром і сосисками, з сиром та зеленню, з чеддером і беконом, з моцарелою або трьома видами сиру. Також, дуже смачною виходить яєчня з помідорами і сиром сулугуні. Інгредієнти: 5 яєць; 1 дуже великий помідор або 2 середніх; 3 великих скибочки сулугуні; 3 гілочки петрушки; сіль за смаком. Приготування: З помідора зніміть шкірку (якщо потрібно, обдайте помідор окропом). Наріжте м'якуш помідора невеликими кубиками і перекладіть в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Помідор протушкуйте в сковороді на великому вогні 3–5 хвилин. Тим часом сир наріжте великими кубиками, петрушку подрібніть. Сир перемішайте з яйцями, додайте петрушку. Якщо потрібно, посоліть (пам'ятайте, що сир солоний). Вилийте яєчну суміш на сковороду — і через кілька хвилин можна подавати на стіл. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|