Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Грузинська кухня: 5 різноманітних страв із сиром сулугуні

Грузинська кухня: 5 різноманітних страв із сиром сулугуні


Грузинська кухня: 5 різноманітних страв із сиром сулугуні

Сулугуні це розсільний сир грузинського походження. Він відрізняється ніжним кисломолочним, злегка кислуватим смаком. Якщо ви коли-небудь відвідували Грузію або вам подобається грузинська кухня, то ви напевно куштували смачні страви грузинської кухні: хачапурі й пеновані з сулугуні, салати з сулугуні, смажений сулугуні.

Пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів — що можна приготувати з сиром сулугуні.



Чвіштарі з сулугуні

Чвіштарі — популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру сулугуні.

Інгредієнти:
300 грамів сиру сулугуні;
400 грамів кукурудзяної муки;
2 яйця;
350 мл теплого молока (замість молока можна використовувати воду);
рослинна олія для смаження;
вода, сіль — за потребою.

Приготування:

Сир сулугуні наріжте кубиками або натріть на великій тертці. У велику миску складіть борошно і яйця, вилийте молоко. Вимішайте тісто руками. Додайте сир та знову вимішайте. На цьому етапі тісто можна накрити харчовою плівкою і поставити на 20 хвилин в холодильник (не обов'язково).

Далі руками сформуйте коржі товщиною приблизно 1,5 сантиметра (можна скачати тісто в кульки, розкласти на обробній дошці й приплюснути рукою). Підсмажте коржі з обох боків на рослинній олії. Подавати чвіштарі потрібно обов'язково гарячими.


Смажений сулугуні

Інгредієнти:
500 грамів сулугуні;
2 столові ложки борошна;
вершкове масло для смаження;
подрібнена м'ята або інша зелень на ваш смак.

Приготування:

Сир наріжте товстими скибочками. Вмочіть шматочки сиру в борошно. На сковороді розтопіть вершкове масло й підсмажте сир з обох боків до золотистого кольору. Прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.


Пеновані з сулугуні

Навіть якщо ви ніколи не були в Грузії, ви напевно куштували грузинські хачапурі з солоним сиром (бринзою, сулугуні). Пеновані — це різновид хачапурі, їх готують з листкового тіста.

Інгредієнти:
1 лист замороженого листкового дріжджового тіста;
200 грамів сулугуні;
1,5 столові ложки м'якого вершкового масла;
1 куряче яйце;

Приготування:

Листкове тісто дістаньте з холодильника, розморозьте та розріжте на чотири частини. Сир натріть на великій тертці, перемішайте з яйцем і вершковим маслом. На обробній дошці, посипаній борошном, розкачайте кожен шматочок листкового тіста. У центр кожного листа тіста покладіть чверть сирної суміші та загніть кути до центру, щоб вийшов конвертик. Духовку розігрійте до 220 градусів, запікайте пеновані в гарячій духовці приблизно 10 хвилин або до готовності.


Яєчня з помідорами і сулугуні

Існує багато способів приготувати смачну яєчню або омлет: з твердим тертим сиром і сосисками, з сиром та зеленню, з чеддером і беконом, з моцарелою або трьома видами сиру. Також, дуже смачною виходить яєчня з помідорами і сиром сулугуні.

Інгредієнти:
5 яєць;
1 дуже великий помідор або 2 середніх;
3 великих скибочки сулугуні;
3 гілочки петрушки;
сіль за смаком.

Приготування:

З помідора зніміть шкірку (якщо потрібно, обдайте помідор окропом). Наріжте м'якуш помідора невеликими кубиками і перекладіть в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Помідор протушкуйте в сковороді на великому вогні 3–5 хвилин. Тим часом сир наріжте великими кубиками, петрушку подрібніть. Сир перемішайте з яйцями, додайте петрушку. Якщо потрібно, посоліть (пам'ятайте, що сир солоний). Вилийте яєчну суміш на сковороду — і через кілька хвилин можна подавати на стіл.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: