Готуємо пампухи за рецептом Дарії Цвєк
12 січень 2016 14:23
17 398
1
 Дуже гарно, коли господині пам'ятають традиції свого народу, своєї родини, своїх предків, кулінарні традиції в тому числі. І не лише пам'ятають, але і готують страви за традиційними українськими рецептами для усієї своєї родини, друзів та гостей.
Пампухи здавна в Україні були одним із символів Різдва, одним із особливих різдвяних страв. У Львові багато років підряд під час різдвяних свят проводять Свято Пампуха, де усі охочі можуть посмакувати цим чудовим українським різдвяним смаколиком.
Пропонуємо вашій увазі знамениті пампухи від Дарії Цвєк.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 500 г яйце куряче – 2 шт. жовтки яєчні – 3 шт. маргарин – 100 г цукор – 100 г молоко – 1 склянка дріжджі свіжі – 50 г
Інколи у господинь не вдаються пампухи з начинкою, які потрібно вміти добре формувати і уважно слідкувати, щоб начинка була дуже акуратно запакована у тісто. Під час смаження невдало сформовані пампухи розшаровуються, розкриваються, начинка витікає в гарячу олію і це дуже псує господиням нерви, а також відразу псується уся олія для смаження від витеклої начинки. В результаті увесь процес смаження перетворюється на фільм жахів. Тому пропонуємо вашій увазі рецепт пампухів без начинки. Такі пампухи мають вдатися навіть господиням-початківцям.
Приготування:
Подаємо дослівно рецепт з книги Дарії Цвєк «солодке печиво».
Дріжджі розпустити у молоці (теплому) з 1 столовою ложкою цукру і 1 столовою ложкою борошна. Поставити у тепле місце.
Коли розчина почне підходити, додати яйця, жовтки, розтерті з цукром, розтоплений жир і вимішувати ложкою.
Всипати борошно і вимішувати, доки тісто почне відставати від ложки. Припинити вимішування і поставити, щоб тісто підійшло.
Тоді змастити руки жиром, виробити пампухи і смажити їх на олії.
Смачного!
|
|
|