Кава для ласунів. Три оригінальні рецепти, які вас приємно здивують
23 лютий 2021 16:48
686
0
Кавові напої різноманітні. Їх смак залежить від виду кавових зерен, способу обсмажування і приготування. Істотно впливають на смак цукор, тоніки, спеції та інші домішки. Не менш важливий фактор – розуміння того, як готувати різні види кави. Пропонуємо вашій увазі три оригінальні рецепти приготування кави, які здивують вас своїм смаком. Кава з вишневим соком «Берлінський меланж» Інгредієнти: 80 мл свіжозвареної міцної кави, 0,5 банки згущеного молока, 400 мл вишневого соку, 2 ч. л. шоколадної стружки, цукрова пудра до смаку, ваніль. Приготування: Каву налити в шейкер, додати сік і згущене молоко, обережно все перемішати. Можна додати цукрову пудру, але варто враховувати, що цукор уже міститься у згущенці. Готову суміш налити в чашки, поверхню напою притрусити цукровою пудрою і шоколадною стружкою. Французький кавовий пунш Інгредієнти: 4 ст. л. меленої кави, 250 мл води, 25 мл абрикосового бренді, 60 мл яблучного бренді кавальдос, 1 ст. л. жирних вершків, 3 ч. л. цукру. Приготування: Зварити натуральну каву будь-яким способом, додати цукор. Змішати абрикосовий бренді та кавальдос і трохи нагріти цю суміш на слабкому вогні. У попередньо нагріту широку чашку влити каву, додати до неї суміш бренді і перемішати. Круговими рухами додати в напій вершки і подати на стіл. Кава з апельсиновим соком «Сонячна цитринка» Інгредієнти: 2 ч. л. свіжозмеленої кави, 150 мл води, 1 апельсин, 1 невеликий лимон, збиті вершки, цукор за смаком, 1 ст. л. коньяку (за смаком), карамель (для ласунів). Приготування: У 150 мл води зварити каву у будь-який спосіб. Якщо варили в турці, процідити і охолодити. З апельсина витиснути 1 столову ложку соку, а з лимона – 1 чайну ложку. У високу склянку влити кавову основу, туди додати сік лимона та апельсина і ретельно перемішати. На поверхню напою покласти шапочку зі збитих вершків і посипати цедрою апельсина. Подавати із соломинкою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|