Українська кухня. Ніжні гречаники у томатному соусі
22 лютий 2021 16:30
907
0
Гречаники - страва української кухні, що готується з м'ясного фаршу з додаванням вареної гречки. Пропорції фаршу й гречки можна варіювати залежно від вподобань. Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати в соусі, тоді вони будуть м'якшими і соковитішими. Інгредієнти: 500 г м'яса, 150 г гречаної крупи, 2 яйця, 2 цибулини, 200 г томату, сіль, перець - за смаком, борошно, рослинна олія. Приготування: Гречану крупу відварити до готовності. Остудити. М'ясо пропустити через м'ясорубку з однією цибулиною. Додати у фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити. З'єднати м'ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх у борошні й обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох боків до золотавої скоринки. Другу цибулину нарізати півкільцями й обсмажити на рослинній олії до золотавого кольору. Влити томат, довести до кипіння, посолити, поперчити за смаком. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою й довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин. Смачного! До речі, нестандартні рецепти страв з гречки можна подивитися тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|