"Бите скло" - смачний та орігинальний торт без випічки
19 лютий 2021 15:30
1 321
0
Торт "Бите скло" традиційно готують зі шматочків желе і збитої сметани з цукром. Додавання бісквіта або печива, робить торт більш ситним з насиченим смаком. Для десерту можна використовувати різні фрукти і ягоди, які попередньо краще помістити в желейну масу. Інгредієнти: Упаковка готових бісквітних коржів - 3 коржі; два коржі поламати шматочками, третій залишити цілим; 3 пачки желе різного кольору і смаку (або зварити желе самостійно з ягід чи варення); 500 г сметани; 1 склянка цукру; 20 г желатину; ванілін; бажано додати 1 столову ложку коньяку або рому. Приготування: Заздалегідь приготувати желе різних кольорів і дати йому застигнути. Приготувати крем: замочити 20 г желатину в 10 ложках холодної води на 30 хвилин, потім на слабкому вогні або на водяній бані розпустити желатин при помішуванні до повного розчинення, дати трохи охолонути. Збити 500 г сметани з 1 склянкою цукру, всипати ванілін. Бажано додати 1-2 столові ложки коньяку або рому. Трохи сметанного крему (пару ложок) влити в теплий желатин і розмішати. Не припиняючи збивати сметану з цукром, тонкою цівкою влити в неї желатинову суміш. Салатник або миску вистелити харчовою плівкою, пригладити рукою, уникаючи грубих складок. Хаотично накидати в салатник (не відразу доверху) шматочки наламаного бісквіта і відламані чайною ложечкою різнобарвні шматочки желе. Полити шар шматочків сметанним кремом. Знову накидати шар шматочків, полити кремом і так далі. Шар за шаром заповнити салатник. Останній шар накрити залишеним цілим бісквітним коржем і злегка придавити. Поставити в холодильник, щоб сметанний крем достатньо застиг (близько 3-4 годин). Коли торт застигне, накрити салатник широким блюдом, перевернути, зняти салатник і акуратно відшарувати плівку. Потім прикрасити за своїм смаком. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|