Рецепти несолодких кексів: з шинкою, курятиною, овочами та бринзою
17 лютий 2021 15:00
1 857
0
Всі звикли, що кекс – це десерт, але несолодкий варіант кексу – це теж смачно! Спробуйте приготувати кекси з овочами, сиром, курятиною та іншими продуктами, і ваші родичі чи гості будуть приємно вражені. Кекси з бринзою Інгредієнти: 150 г розкришеної бринзи, 4 яйця, 1 склянка кефіру, по 2/3 склянки вершкового масла і пшеничного борошна, 1 ч. л. соди. Приготування: М’яке масло перемішати з яйцями, розтерти, додати бринзу, поступово додати борошно і долити кефір, замісити тісто. Наприкінці замішування додати соду, перемішати. Викласти тісто у формочки для кексів, застелені спеціальними паперовими формами або спекти один великий кекс, виливши суміш у форму, змащену маслом. Кекси з шинкою і двома видами сиру Інгредієнти: 200 г борошна, по 150 г олії, білого сухого вина і шинки, по 100 г твердого та м’якого сиру, 4 яйця. Приготування: Перемішати яйця і борошно, влити вино і олію, збити суміш до однорідності, всипати по 1 ч. л. солі і розпушувача. Перемішати, додати тертий твердий сир, нарізану дрібними кубиками або смужками шинку, потім розкришений м’який сир, акуратно все перемішати. Змастити формочки маслом, викласти в них тісто (або все тісто викласти в одну велику форму), покласти в розігріту до середньої температури духовку і готувати приблизно 45 хв. до готовності. Такі кекси можна зберігати в холодильнику до одного тижня, перед подаванням їх можна просто розігрівати в мікрохвильовій печі. Кекси з ананасом і курятиною Інгредієнти: 200 г майонезу, 3 яйця, 1 склянка борошна, 1 ч. л. соди і 1 ч. л. оцту (погасити); начинка: 6 кілець консервованого ананаса, 100 г твердого сиру, 1 варене куряче філе, 0,5 пучка зелені. Приготування: Міксером збити яйця у пишну піну, перемішати їх із майонезом, потім – із просіяним борошном, додати погашену оцтом соду і замісити тісто. Дрібно посікти зелень, на крупній тертці потерти сир. Нарізати дрібними кубиками м’ясо і ананас, додати все в тісто, акуратно ложечкою його перемішати. Змастити маслом формочки для кексів, присипати сухарями або манною крупою, наповнити тістом на дві третини, запікати півгодини за температури 200 °С (до сухої зубочистки). Пікантні кекси з овочами Інгредієнти: 250 г борошна, 100 г сиру моцарела, 50 мл олії, по 2 яйця і помідори, 1 склянка молока, цибулина, пучок базиліку і зубок часнику, 2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. соди, ¼ ч. л. солі. Приготування: Заздалегідь розігріти духовку до 180 °С, нарізати кубиками помідори, моцарелу і цибулю, дрібно нашаткувати базилік, пропустити через прес часник. Змішати борошно з розпушувачем, содою, сіллю, меленим перцем, додати цибулю, часник і базилік, змішати до однорідності. Окремо збити яйця, додати молоко, масло і сир, поступово і акуратно з’єднати цю суміш із борошняною. Додати помідори і замісити однорідне тісто. Викласти тісто в змащені маслом формочки для мафинів або в одну велику форму для кексу, посипати базиліком і запікати 20-25 хв. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|