Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо смачні та ситні гриби в сметані. 5 рецептів на різні смаки

Готуємо смачні та ситні гриби в сметані. 5 рецептів на різні смаки


Готуємо смачні та ситні гриби в сметані. 5 рецептів на різні смаки

Гриби зі сметаною готуються на сковороді, в каструлі або в духовці (наприклад, в горщиках). Вони можуть стати як повноцінним стравою, так і гарніром до м'яса або соусом.

Щоб гриби вийшли ніжними, варто обсмажувати їх на вершковому маслі.



Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі гриби, але й заморожені (в цьому випадку заморожені гриби потрібно промити і готувати як звичайні).

1. Гриби зі сметаною

Інгредієнти:
500 грамів свіжих грибів (печериці або інші);
1-2 головки цибулі;
3 столові ложки оливкової олії;
3 столові ложки сметани;
сіль та перець за смаком;
зелень для прикраси (за бажанням).

Приготування:

Цибулю подрібніть, гриби наріжте невеликими скибочками. Візьміть сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і підсмажте нарізану цибулю на оливковій олії, поки вона не набуде золотистого відтінку.

В окремій каструлі на оливковій олії протушкуйте гриби так, щоб вони стали м'якими. Додайте в каструлю з грибами підсмажену цибулю, сметану, посоліть і поперчіть. Готову страву прикрасьте зеленню.


Гриби зі сметаною та часником

Інгредієнти:
70 грамів вершкового масла;
500 грамів свіжих грибів;
1 цибулина;
250 грамів сметани;
сіль та перець за смаком;
3 зубчики часнику (за бажанням);
зелень (за бажанням).

Приготування:

Гриби та цибулю дрібно наріжте. На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. Підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби і протушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте на сковороду сметану і протушкуйте протягом ще 5-10 хвилин. Якщо у вашому варіанті рецепту є зелень і часник, додайте ці інгредієнти в страву, перемішайте і протушкуйте 1 хвилину. Гриби можна подавати як окрему страву, гарнір, або як соус до м'яса.


3. Гриби в сметані з білим вином

Інгредієнти:
70 грамів вершкового масла;
500 грамів свіжих грибів;
1 цибулина;
250 грамів сметани;
пів чашки білого вина;
подрібнена зелень (суха або свіжа);
сіль та перець за смаком;
2 зубчики часнику;
1 столова ложка борошна.

Приготування:

На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. На сковороду додайте подрібнену цибулю, часник та гриби. Протушкуйте 5 хвилин. Додайте вино, сіль і перець — тушкуйте, поки вино наполовину не випарується. Додайте борошно, перемішайте, тушкуйте ще 1 хвилину. Додайте сметану і зелень, знову перемішайте, тушкуйте до готовності.


4. Гриби в сметані зі смаженою картоплею

Інгредієнти:
300 г свіжих грибів (наприклад, лисичок);
2 столових ложки масла;
5 столових ложок рослинної олії;
4 середніх картоплини, очищених та нарізаних соломкою;
сіль та перець за смаком;
дрібно нарізана цибуля;
3 столові ложки сметани.

Приготування:

Очистіть та наріжте гриби. На середньому вогні нагрійте сковороду, додайте на сковороду вершкове масло і протушкуйте гриби протягом 12 хвилин — так, щоб вони випустили сік і знову його ввібрали. Викладіть гриби в окрему тарілку і відставте в сторону.

Візьміть іншу сковороду, нагрійте її на середньому вогні, додайте 3 столові ложки рослинної олії і підсмажте картоплю, періодично перевертаючи (це займе приблизно 20 хвилин). Коли картопля буде майже готова, посоліть та поперчіть.

Поки картопля смажиться, візьміть першу сковороду і вилийте на неї олію, що залишилася. Підсмажте на сковороді цибулю — так, щоб вона набула золотисто-коричневого відтінку.

На сковороду з готовою картоплею додайте гриби, підсмажену цибулю і сметану — і добре все перемішайте. На повільному вогні протушкуйте картоплю з грибами 2-3 хвилини.


5. Гриби в сметані з сиром

Інгредієнти:
500 г свіжих або заморожених грибів (заморожені гриби промити водою і готувати як звичайні);
1 столова ложка вершкового масла;
1 столова ложка оливкової олії;
дрібно нарізана цибулина, 1 шт.;
3 подрібнених зубчики часнику;
сіль та перець за смаком;
1 столова ложка звичайного або цільнозернового борошна;
3/4 чашки сметани;
натертий на крупній тертці сир;
свіжа зелень

Приготування:

Гриби почистити та нарізати. Нагрійте сковороду, додайте на неї вершкове масло та оливкову олію. Гриби викладіть на сковороду і протушкуйте 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Додайте цибулю і часник. Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте гриби ще 10-15 хвилин. Додайте борошно, сіль і перець, добре перемішайте. Потім додайте сметану і потримайте на вогні, але не доводячи до кипіння.

Духовку нагрійте до 170-200 градусів. Викладіть гриби в дві форми для запікання, посипте сиром, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, дайте страві трохи охолонути (хвилин 10).

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: