Готуємо смачні та ситні гриби в сметані. 5 рецептів на різні смаки
11 лютий 2021 19:30
1 479
0
Гриби зі сметаною готуються на сковороді, в каструлі або в духовці (наприклад, в горщиках). Вони можуть стати як повноцінним стравою, так і гарніром до м'яса або соусом. Щоб гриби вийшли ніжними, варто обсмажувати їх на вершковому маслі. Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі гриби, але й заморожені (в цьому випадку заморожені гриби потрібно промити і готувати як звичайні). 1. Гриби зі сметаною Інгредієнти: 500 грамів свіжих грибів (печериці або інші); 1-2 головки цибулі; 3 столові ложки оливкової олії; 3 столові ложки сметани; сіль та перець за смаком; зелень для прикраси (за бажанням). Приготування: Цибулю подрібніть, гриби наріжте невеликими скибочками. Візьміть сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і підсмажте нарізану цибулю на оливковій олії, поки вона не набуде золотистого відтінку. В окремій каструлі на оливковій олії протушкуйте гриби так, щоб вони стали м'якими. Додайте в каструлю з грибами підсмажену цибулю, сметану, посоліть і поперчіть. Готову страву прикрасьте зеленню. Гриби зі сметаною та часником Інгредієнти: 70 грамів вершкового масла; 500 грамів свіжих грибів; 1 цибулина; 250 грамів сметани; сіль та перець за смаком; 3 зубчики часнику (за бажанням); зелень (за бажанням). Приготування: Гриби та цибулю дрібно наріжте. На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. Підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби і протушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте на сковороду сметану і протушкуйте протягом ще 5-10 хвилин. Якщо у вашому варіанті рецепту є зелень і часник, додайте ці інгредієнти в страву, перемішайте і протушкуйте 1 хвилину. Гриби можна подавати як окрему страву, гарнір, або як соус до м'яса. 3. Гриби в сметані з білим вином Інгредієнти: 70 грамів вершкового масла; 500 грамів свіжих грибів; 1 цибулина; 250 грамів сметани; пів чашки білого вина; подрібнена зелень (суха або свіжа); сіль та перець за смаком; 2 зубчики часнику; 1 столова ложка борошна. Приготування: На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. На сковороду додайте подрібнену цибулю, часник та гриби. Протушкуйте 5 хвилин. Додайте вино, сіль і перець — тушкуйте, поки вино наполовину не випарується. Додайте борошно, перемішайте, тушкуйте ще 1 хвилину. Додайте сметану і зелень, знову перемішайте, тушкуйте до готовності. 4. Гриби в сметані зі смаженою картоплею Інгредієнти: 300 г свіжих грибів (наприклад, лисичок); 2 столових ложки масла; 5 столових ложок рослинної олії; 4 середніх картоплини, очищених та нарізаних соломкою; сіль та перець за смаком; дрібно нарізана цибуля; 3 столові ложки сметани. Приготування: Очистіть та наріжте гриби. На середньому вогні нагрійте сковороду, додайте на сковороду вершкове масло і протушкуйте гриби протягом 12 хвилин — так, щоб вони випустили сік і знову його ввібрали. Викладіть гриби в окрему тарілку і відставте в сторону. Візьміть іншу сковороду, нагрійте її на середньому вогні, додайте 3 столові ложки рослинної олії і підсмажте картоплю, періодично перевертаючи (це займе приблизно 20 хвилин). Коли картопля буде майже готова, посоліть та поперчіть. Поки картопля смажиться, візьміть першу сковороду і вилийте на неї олію, що залишилася. Підсмажте на сковороді цибулю — так, щоб вона набула золотисто-коричневого відтінку. На сковороду з готовою картоплею додайте гриби, підсмажену цибулю і сметану — і добре все перемішайте. На повільному вогні протушкуйте картоплю з грибами 2-3 хвилини. 5. Гриби в сметані з сиром Інгредієнти: 500 г свіжих або заморожених грибів (заморожені гриби промити водою і готувати як звичайні); 1 столова ложка вершкового масла; 1 столова ложка оливкової олії; дрібно нарізана цибулина, 1 шт.; 3 подрібнених зубчики часнику; сіль та перець за смаком; 1 столова ложка звичайного або цільнозернового борошна; 3/4 чашки сметани; натертий на крупній тертці сир; свіжа зелень Приготування: Гриби почистити та нарізати. Нагрійте сковороду, додайте на неї вершкове масло та оливкову олію. Гриби викладіть на сковороду і протушкуйте 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Додайте цибулю і часник. Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте гриби ще 10-15 хвилин. Додайте борошно, сіль і перець, добре перемішайте. Потім додайте сметану і потримайте на вогні, але не доводячи до кипіння. Духовку нагрійте до 170-200 градусів. Викладіть гриби в дві форми для запікання, посипте сиром, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, дайте страві трохи охолонути (хвилин 10). Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|