Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою

Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою


Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою

Бринза — це м'який розсольний сир. Ті, хто хоча б раз пробував бринзу, не можуть не погодитися, що це дуже смачно.

Класична бринза популярна у Чернівецькій, Одеській, на півдні Хмельницької та Вінницької області. Бринза — найпопулярніший сорт сиру в Карпатах.



Бануш з бринзою по-гуцульськи

Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою


Цю страву називають бануш або банош. Це каша, приготовлена з кукурудзяного борошна з додаванням вершків або сметани. Подається з бринзою, грибами, шкварками.

Інгредієнти:
2 склянки кукурудзяного борошна;
6 склянок води;
сіль за смаком;
1-2 столові ложки вершкового масла;
пів чашки смаженого сала, шкварок;
підсмажена цибуля;
смажені гриби (за бажанням);
бринза.

Приготування:

Якщо купити кукурудзяну муку не вдасться, візьміть кукурудзяну крупу, підсмажте її на сухій сковорідці до золотистого кольору і подрібніть за допомогою кавомолки.

Вариться бануш, як і мамалига, в казанку. Залийте в казанок воду і додайте 3 ложки кукурудзяного борошна, доведіть до кипіння і посоліть. Коли вода закипить, через сито висипте всю кукурудзяну муку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варіть кашу 20-30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, потім треба зменшити вогонь і варіть ще 10-15 хвилин. Коли каша буде готова, змочіть дерев'яну лопатку водою і від'єднайте кашу від стінок казанка. Переверніть на обробну дошку або на рушник. Якщо бануш добре приготовлений, він збереже форму.

У деяких рецептах бануша кукурудзяна мука засипається замість води в киплячу сметану.

Подається бануш з бринзою, смаженою цибулею, шкварками або грибами. Смачного!


Галушки з бринзою і беконом — по-словацькі

Інгредієнти:
0,8-1 кг картоплі;
250-300 грамів борошна грубого помолу;
2 яйця;
2 столових ложки жирних вершків або вершкового масла;
сіль за смаком;
300 грамів бринзи;
200 грамів бекону;
подрібнена зелена цибуля.

Приготування:

Спочатку приготуйте бекон: наріжте його кубиками і підсмажте до золотистого кольору. Бринзу викладіть в глибоку миску, подрібніть виделкою і додайте вершки.

Картоплю очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте в картоплю яйця, борошно, трохи солі — і добре все вимішайте. Дайте тісту трохи відпочити, потім наріжте з нього галушок.

У каструлі закип'ятіть воду і додайте сіль, наріжте за допомогою преса для галушок видавіть галушки в киплячу воду. Галушки перемішайте, щоб вони не злиплися, і варіть їх приблизно 6 хвилин (готові галушки повинні спливти). Відкиньте галушки на друшляк.

Готові галушки викладіть на тарілку. Прикрасити їх можна зеленою цибулею, бринзою і беконом.


Трубочки з бринзою по-турецьки

Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою


Інгредієнти:
400 грамів готового тіста філо (у формі трикутника);
500 грамів бринзи або сиру адигейського (залежить від того, наскільки ви любите солоне);
1 яйце, розділене на жовток і білок;
кріп або петрушка за смаком;
олія для смаження.

Приготування:

Розділіть бринзу на дві частини. В першу частину бринзи додайте жовток і добре перемішайте. До другої частини бринзи додайте подрібнену зелень, добре перемішайте.

Трохи начинки (першої та другої) покладіть на тісто, загорніть края трикутника і почніть згортати в трубочку. Коли трубочка буде майже готова, змастіть внутрішній край тіста яєчним білком і загорніть до кінця.

Трубочки складіть в контейнер і поставте на кілька годин в холодильник, потім підсмажте з усіх боків на олії. Готові трубочки викладіть на паперовий рушник, щоб стекла олія.


Пікантний салат з бринзою і часником

Інгредієнти:
1 невелика цибулина;
петрушка;
3 зубчики часнику;
дрібка солі;
200 грамів бринзи;
200 грамів кисломолочного сиру.

Приготування:

Цибулю наріжте дуже дрібно, часник пропустіть через прес, змішайте часник з сіллю. Зелень також наріжте дуже дрібно. У великій тарілці добре перемішайте всі інгредієнти. Цей салат можна подавати як окрему закуску, а можна використовувати як начинку для млинців або намазувати на бутерброди.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: