Салат, банош та навіть галушки. Рецепти смачних страв з бринзою
09 лютий 2021 18:00
1 325
0
Бринза — це м'який розсольний сир. Ті, хто хоча б раз пробував бринзу, не можуть не погодитися, що це дуже смачно. Класична бринза популярна у Чернівецькій, Одеській, на півдні Хмельницької та Вінницької області. Бринза — найпопулярніший сорт сиру в Карпатах. Бануш з бринзою по-гуцульськи Цю страву називають бануш або банош. Це каша, приготовлена з кукурудзяного борошна з додаванням вершків або сметани. Подається з бринзою, грибами, шкварками. Інгредієнти: 2 склянки кукурудзяного борошна; 6 склянок води; сіль за смаком; 1-2 столові ложки вершкового масла; пів чашки смаженого сала, шкварок; підсмажена цибуля; смажені гриби (за бажанням); бринза. Приготування: Якщо купити кукурудзяну муку не вдасться, візьміть кукурудзяну крупу, підсмажте її на сухій сковорідці до золотистого кольору і подрібніть за допомогою кавомолки. Вариться бануш, як і мамалига, в казанку. Залийте в казанок воду і додайте 3 ложки кукурудзяного борошна, доведіть до кипіння і посоліть. Коли вода закипить, через сито висипте всю кукурудзяну муку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варіть кашу 20-30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, потім треба зменшити вогонь і варіть ще 10-15 хвилин. Коли каша буде готова, змочіть дерев'яну лопатку водою і від'єднайте кашу від стінок казанка. Переверніть на обробну дошку або на рушник. Якщо бануш добре приготовлений, він збереже форму. У деяких рецептах бануша кукурудзяна мука засипається замість води в киплячу сметану. Подається бануш з бринзою, смаженою цибулею, шкварками або грибами. Смачного! Галушки з бринзою і беконом — по-словацькі Інгредієнти: 0,8-1 кг картоплі; 250-300 грамів борошна грубого помолу; 2 яйця; 2 столових ложки жирних вершків або вершкового масла; сіль за смаком; 300 грамів бринзи; 200 грамів бекону; подрібнена зелена цибуля. Приготування: Спочатку приготуйте бекон: наріжте його кубиками і підсмажте до золотистого кольору. Бринзу викладіть в глибоку миску, подрібніть виделкою і додайте вершки. Картоплю очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте в картоплю яйця, борошно, трохи солі — і добре все вимішайте. Дайте тісту трохи відпочити, потім наріжте з нього галушок. У каструлі закип'ятіть воду і додайте сіль, наріжте за допомогою преса для галушок видавіть галушки в киплячу воду. Галушки перемішайте, щоб вони не злиплися, і варіть їх приблизно 6 хвилин (готові галушки повинні спливти). Відкиньте галушки на друшляк. Готові галушки викладіть на тарілку. Прикрасити їх можна зеленою цибулею, бринзою і беконом. Трубочки з бринзою по-турецьки ![]() Інгредієнти: 400 грамів готового тіста філо (у формі трикутника); 500 грамів бринзи або сиру адигейського (залежить від того, наскільки ви любите солоне); 1 яйце, розділене на жовток і білок; кріп або петрушка за смаком; олія для смаження. Приготування: Розділіть бринзу на дві частини. В першу частину бринзи додайте жовток і добре перемішайте. До другої частини бринзи додайте подрібнену зелень, добре перемішайте. Трохи начинки (першої та другої) покладіть на тісто, загорніть края трикутника і почніть згортати в трубочку. Коли трубочка буде майже готова, змастіть внутрішній край тіста яєчним білком і загорніть до кінця. Трубочки складіть в контейнер і поставте на кілька годин в холодильник, потім підсмажте з усіх боків на олії. Готові трубочки викладіть на паперовий рушник, щоб стекла олія. Пікантний салат з бринзою і часником Інгредієнти: 1 невелика цибулина; петрушка; 3 зубчики часнику; дрібка солі; 200 грамів бринзи; 200 грамів кисломолочного сиру. Приготування: Цибулю наріжте дуже дрібно, часник пропустіть через прес, змішайте часник з сіллю. Зелень також наріжте дуже дрібно. У великій тарілці добре перемішайте всі інгредієнти. Цей салат можна подавати як окрему закуску, а можна використовувати як начинку для млинців або намазувати на бутерброди. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|