Як готувати смачні курячі котлети. Секрети вправних господинь
09 лютий 2021 15:30
983
0
Курячі котлети можна обсмажувати або готувати на пару. У будь-якому випадку вони виходять дуже смачними. Отже, звернемо увагу на деякі секрети приготування смачних курячих котлет. Особливість котлет з курки полягає в тому, що це м’ясо дуже швидко готується, тому не обов’язково сильно подрібнювати фарш. Для його приготування до м’яса додають хліб, яйця і цибулю. Це теж давно відомий факт. Але саме головне – не переборщити з цими інгредієнтами. Наприклад, без яєць фарш не буде триматися. А якщо цього продукту додати занадто багато, кулінари стверджують, що котлети при тепловій обробці обов’язково почнуть розвалюватися і в результаті вийдуть занадто жорсткими. Ідеальні пропорції – 2-3 яйця на 1 кг фаршу. Що стосується хліба, зазвичай господині мають свою думку на цей рахунок. Деякі радять додавати хлібний м’якуш, попередньо розмочений в молоці. Інші ж, навпаки, радять попередньо висушити хліб, щоб він вбирав у себе зайву рідину. Крім цього, звичайно, не варто додавати його занадто багато. Інакше, у вас можуть вийти не курячі, а хлібні котлети. Ідеально – додавати не більше 250 г цього продукту на 1 кг м’яса. Тепер поговоримо про цибулю. Деякі додають її сиру, інші – обсмажену. У будь-якому випадку, цей інгредієнт надає котлетам смаку і соковитості. Цибулю можна пропустити через м’ясорубку або дрібно порізати – як кому більше подобається. Головне не переборщити. Він може не встигнути просмажиться, і це надасть помітний різкий смак страви, крім того, цибуля може хрустіти. В курячі котлети краще додавати не більше 200 г обсмаженого лука. Для курячих котлет ідеально підходить м’ясо з грудки курки. Воно там більш ніжне і корисне. Можна додати темного м’яса та курячого жиру в фарш. Це теж додасть їм соковитості. А ось куряча шкіра в котлетах ні до чого. Щоби котлети вийшли смачнішими, фаршу краще дати настоятися в холодному місці протягом 30 хвилин. Це робиться для того, щоби хліб зміг увібрати м’ясний сік у себе. Фарш краще накрити кришкою або харчовою плівкою. А для більшої соковитості фахівці радять додавати трохи подрібненого льоду. Це спеціальний кухарський секрет. Деякі види курячих котлет перед обсмаженням обкачують у мелених сухарях, борошні або кунжутному насінні. Це називається паніруванням. Котлети зазвичай жарять на вершковому маслі або на соняшниковій олії. Викладати котлетки треба на сильно розігріту сковорідку. Тоді фарш моментально схопиться і не дасть котлетам втратити гарну форму. Зазвичай курячі котлети обсмажують з двох сторін на сильному вогні, а потім доводять до готовності під кришкою. Курячі котлети з беконом та базиліком Інгредієнти: 600 г курячого фаршу, 100 г бекону (сирокопчена грудинка), невеликий пучок свіжого базиліку або 1 ч. л. сухого, 1 невелика цибулина, 1 яйце, 2 ст. л. панірувальних сухарів + ще для панірування котлет, сіль і мелений чорний перець - за смаком. Приготування: Якщо для котлетного фаршу використовувати суміш білого та темного м'яса, то котлети вийдуть більш соковитими. Дрібно рубаємо цибулю та базилік. Дрібно нарізаємо бекон. Кладемо в миску фарш, додаємо яйце, 2 ст. л. сухарів, нарубані цибулю та базилік, здрібнений бекон, сіль і перець за смаком. Добре вимішуємо. Формуємо з фаршу котлети та обвалюємо їх у сухарях, що залишилися. У сотейнику розігріваємо 2 ст. л. рослинної олії, кладемо котлети і смажимо з обох боків до готовності, приблизно по 12 хвилин з кожного боку Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|