Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як готувати смачні курячі котлети. Секрети вправних господинь

Як готувати смачні курячі котлети. Секрети вправних господинь


Як готувати смачні курячі котлети. Секрети вправних господинь

Курячі котлети можна обсмажувати або готувати на пару. У будь-якому випадку вони виходять дуже смачними. Отже, звернемо увагу на деякі секрети приготування смачних курячих котлет.

Особливість котлет з курки полягає в тому, що це м’ясо дуже швидко готується, тому не обов’язково сильно подрібнювати фарш. Для його приготування до м’яса додають хліб, яйця і цибулю. Це теж давно відомий факт. Але саме головне – не переборщити з цими інгредієнтами.



Наприклад, без яєць фарш не буде триматися. А якщо цього продукту додати занадто багато, кулінари стверджують, що котлети при тепловій обробці обов’язково почнуть розвалюватися і в результаті вийдуть занадто жорсткими. Ідеальні пропорції – 2-3 яйця на 1 кг фаршу.

Що стосується хліба, зазвичай господині мають свою думку на цей рахунок. Деякі радять додавати хлібний м’якуш, попередньо розмочений в молоці. Інші ж, навпаки, радять попередньо висушити хліб, щоб він вбирав у себе зайву рідину. Крім цього, звичайно, не варто додавати його занадто багато. Інакше, у вас можуть вийти не курячі, а хлібні котлети. Ідеально – додавати не більше 250 г цього продукту на 1 кг м’яса.

Тепер поговоримо про цибулю. Деякі додають її сиру, інші – обсмажену. У будь-якому випадку, цей інгредієнт надає котлетам смаку і соковитості. Цибулю можна пропустити через м’ясорубку або дрібно порізати – як кому більше подобається. Головне не переборщити. Він може не встигнути просмажиться, і це надасть помітний різкий смак страви, крім того, цибуля може хрустіти. В курячі котлети краще додавати не більше 200 г обсмаженого лука.

Для курячих котлет ідеально підходить м’ясо з грудки курки. Воно там більш ніжне і корисне. Можна додати темного м’яса та курячого жиру в фарш. Це теж додасть їм соковитості. А ось куряча шкіра в котлетах ні до чого.

Щоби котлети вийшли смачнішими, фаршу краще дати настоятися в холодному місці протягом 30 хвилин. Це робиться для того, щоби хліб зміг увібрати м’ясний сік у себе. Фарш краще накрити кришкою або харчовою плівкою. А для більшої соковитості фахівці радять додавати трохи подрібненого льоду. Це спеціальний кухарський секрет.

Деякі види курячих котлет перед обсмаженням обкачують у мелених сухарях, борошні або кунжутному насінні. Це називається паніруванням.

Котлети зазвичай жарять на вершковому маслі або на соняшниковій олії. Викладати котлетки треба на сильно розігріту сковорідку. Тоді фарш моментально схопиться і не дасть котлетам втратити гарну форму. Зазвичай курячі котлети обсмажують з двох сторін на сильному вогні, а потім доводять до готовності під кришкою.

Курячі котлети з беконом та базиліком

Інгредієнти:
600 г курячого фаршу,
100 г бекону (сирокопчена грудинка),
невеликий пучок свіжого базиліку або 1 ч. л. сухого,
1 невелика цибулина,
1 яйце,
2 ст. л. панірувальних сухарів + ще для панірування котлет,
сіль і мелений чорний перець - за смаком.

Приготування:

Якщо для котлетного фаршу використовувати суміш білого та темного м'яса, то котлети вийдуть більш соковитими.

Дрібно рубаємо цибулю та базилік. Дрібно нарізаємо бекон.

Кладемо в миску фарш, додаємо яйце, 2 ст. л. сухарів, нарубані цибулю та базилік, здрібнений бекон, сіль і перець за смаком. Добре вимішуємо.

Формуємо з фаршу котлети та обвалюємо їх у сухарях, що залишилися.

У сотейнику розігріваємо 2 ст. л. рослинної олії, кладемо котлети і смажимо з обох боків до готовності, приблизно по 12 хвилин з кожного боку

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: