Запікаємо качку з яблуками на свята
28 грудень 2015 22:45
3 414
0
 Качка, запечена з яблуками - класичний рецепт, який протягом століть існує в кухнях різних країн світу.
Пропонуємо вам одну з інтерпретацій цього святкового рецепту.
Нам знадобиться: – качка – 2 ст.л. гірчиці – 3 яблука – 2 ст.л. меду – 3 зубчики часнику – сіль, перець – щіпка паприки
Приготування:
1. Качку промити обсушити паперовим рушником. Натерти гірчицею, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч, маринуватися.
2. Дістати качку. Натерти її сіллю і перцем зовні.
3. Розчавити часник. Змастити качку зсередини часником, сіллю і перцем.
4. Яблука промити, видалити плодоніжки, нарізати шматочками.
5. Нафарширувати качку яблуками, сколоти зубочистками черевце.
6. Укласти качку грудкою вгору на деко. Накрити фольгою і поставити запікати качку при температурі 160-180 °С.
7. Через 1,5-2 години запікання, відкрити фольгу. Змастити качку медом та паприкою, запекати ще 30 хвилин без фольги при температурі 220 °С градусів до утворення золотистої скоринки.
Смачного!
|