Як приготувати кролика у сметані. 4 найкращі рецепти
08 лютий 2021 15:12
2 116
0
М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й досить корисно. Один з найвідоміших рецептів приготування кролятини — це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів. До речі: М'ясо кроля — одне з найкорисніших і найсмачніших видів білого м'яса. У ньому міститься велика кількість білка, який легко засвоюється (в 100 г — 21 г білка). У порівнянні з іншими видами м'яса, в м'ясі кроля найменше жирів (в 100 г — 8 г жиру). Аналогічно по калорійності: м'ясо кроля містить дуже мало калорій, тобто його сміливо можна їсти, якщо ви стежите за фігурою (56 кКал на 100 г продукту). У кролятині дуже мало холестерину, тобто вона не шкідлива для серця і судин. У порівнянні з іншими видами м'яса, в ньому менше натрію. У той же час, багато фосфору і кальцію, які необхідні для здоров'я кісток. У кролятині мало кісток і багато м'яса. М'ясо кроля не має сильного запаху, і трохи схоже на куряче. Тушкована кролятина в сметанному соусі Інгредієнти: м'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена); 0,8 л сметани; 1 чашка води (при необхідності більше); вершкове масло або рослинна олія для смаження; порізана кільцями та підсмажена цибуля; часникова приправа; сіль та перець за смаком. Приготування: У каструлі залийте м'ясо водою та варіть, поки м'ясо не буде готове. Злийте воду. Нагрійте сковороду, додайте олію і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Додайте на сковороду підсмажену цибулю і часникову приправу. У сметану додайте чашку води і вилийте на сковороду, викладіть м'ясо і протушкуйте. В кінці додайте сіль та перець за смаком. Тушкована кролятина зі сметаною та грибами Інгредієнти: м'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена); 300 г сметани; 500 г грибів; 1 велика цибуля; свіжий кріп; вершкове масло; чорний перець та сіль за смаком. Приготування: На сковороді розтопіть масло та підсмажте м'ясо. Викладіть підсмажене м'ясо в каструлю, посоліть і поперчіть. Цибулю наріжте кільцями і підсмажте в тому ж маслі, в якому смажилось м'ясо. Поки смажиться цибуля, очистіть і наріжте гриби, додайте гриби на сковороду і протушкуйте. Додайте в соус сметану, посоліть і поперчіть, додайте нарізаний кріп. У каструлю, в яку ви раніше виклали м'ясо, вилийте соус, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте ще 30-45 хвилин. Кролятина з цибулею і часником Інгредієнти: м'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена); 500 мл води; 1 чашка оцту; 3 цибулини, очищених та порізаних кільцями; сіль та перець за смаком; щіпка сухого полину; 4 зубчики часнику; вершкове масло; 1 чашка сметани; Приготування: Помістіть м'ясо в каструлю, залийте водою, додайте оцет, цибулю, часник, сіль і перець, полин. Залиште на 24 години або на ніч. Нагрійте сковороду, розтопіть масло і підсмажте м'ясо на середньому вогні. Зменшіть вогонь і додайте в сковороду трохи маринаду — так, щоб рідина повністю покрила дно. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин. М'ясо викладіть у велику тарілку або каструлю. На сковороду додайте сметану і протушкуйте соус так, щоб він вийшов однорідної консистенції. Коли соус готовий, вилийте його на м'ясо. Кролятина з білим вином, гірчицею та сметаною кролятина (1 тушка, промита і подрібнена); сіль; 4 столові ложки олії; 2 великих цибулини-шалот, нарізаних кільцями; пів чашки білого вина; пів чашки води; пів чашки гірчиці; 1 чайна ложка сухого тім'яну; пів чашки жирної сметани або вершків; подрібнена петрушка. Приготування: Посоліть м'ясо і відставте на півгодини, максимум годину. Візьміть велику сковороду з кришкою, або сотейник, поставте на вогонь, розтопіть масло і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Смажити краще на середньому вогні. Постарайтеся, щоб під час смаження шматочки м'яса не стикалися. Підрум'янене з обох сторін м'ясо викладіть в окрему тарілку. На сковороді, в тому ж маслі, підсмажте цибулю. Вилийте на сковороду вино і збільште вогонь. Дерев'яною ложкою або лопаткою добре розмішайте рідину. Додайте гірчицю, тім’ян, воду і доведіть до кипіння. Додайте сіль за смаком. На сковороду викладіть шматочки м'яса і тушкуйте під кришкою протягом 45 хвилин. Показник готовності —м'ясо легко відділяється від кісток. Коли м'ясо буде готове, викладіть його на тарілку. Збільште вогонь і готуйте соус, поки не випарується половина рідини. Зменшіть вогонь, додайте сметану і петрушку, перемішайте та протушкуйте. Викладіть м'ясо на сковороду та знову перемішайте. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|