Хто з ким "дружить" на тарілці. Чим краще приправити вашу страву
05 лютий 2021 17:30
829
0
Прянощі – це частини різноманітних рослин (листя, цвіт, корені, насіння), які додають до страв, аби вони мали особливий смак та аромат. Зазвичай їх сушать, подрібнюють, маринують, солять або ж смажать. Щоби ваша страва вийшла смачною і ароматною, потрібно знати, які саме прянощі підходять до певних страв. Для м'яса: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано. Для птаха: майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік. Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець. Для гриля: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мускатний цвіт, кмин, імбир, перець чилі. Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика. Для капусти: коріандр, фенхель, кумин, насіння чорної гірчиці. Для картоплі: коріандр, куркума й асафетида. Для бобових: кумин, асафетида, імбир, перець, м'ята лавандова й коріандр. Для маринадів: лавровий лист, яловець (ягоди додають у маринади при готуванні м'яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням. Для фруктів, соків, компотів: кориця, гвоздика, імбир, бад’ян, кардамон. Для паштетів: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бад’ян, імбир, кардамон. Для випічки: гвоздика, кориця, бад’ян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль. Для гарячого молока: кориця, кардамон, шафран. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|