Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Ароматизуємо оливкову олію власноруч. Добірка найкращих рецептів

Ароматизуємо оливкову олію власноруч. Добірка найкращих рецептів


Ароматизуємо оливкову олію власноруч. Добірка найкращих рецептів

Ароматизована олія чудово підійде для заправки салатів та приготування різноманітних страв.

Можна навіть просто полити цією олією шматочок хліба і отримати смакоту.



Оливкова олія з орегано

Добре підходить до рибних, м'ясних і овочевих страв.

На 400 мл оливкової олії чайна ложка орегано. Настоювати 2 тижні в темному місці, періодично помішуючи.

Оливкова олію з часником і базиліком

Підійде до салатів, м'ясних страв, овочів.

На 750 мл оливкової олії 2 попередньо висушених гілочки базиліку, 3 зубчики часнику, 4 зернятка коріандру, 8 горошин чорного перцю. Настоювати 2 тижні в темному місці.

Оливкова олію з часником

Відмінно підходить для заправки м'ясних та бобових салатів, пасти.

На стакан оливкової олії взяти зубчик часнику і стручок червоного гострого перцю без насіння, все подрібнити. Влити олію в ємність з герметичною кришкою, додати часник і перець, збовтати, закрити і залишити на 5 днів.

Оливкова олія з лавровим листом

Для заправки м'ясних салатів.

На склянку олії взяти 5-6 лаврових листків, зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 ягоди ялівцю. У ємність з герметичною кришкою влити олію, додати подрібнений лавровий лист, часник, перець (цілий), ялівець (цілий). Збовтати, закрити кришкою, залишити на 5 днів, після чого олію відфільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з кропом

Добре підходить до рибних страв, картопляних салатів.

На склянку оливкової олії взяти 4 гілочки кропу. Можна додати кілька горошин чорного перцю і ялівцю. Готується два тижні, після чого масло необхідно профільтрувати через лляну тканину.

Оливкова олія з м'ятою

Оливкова олія з м'ятою – для заправки салатів зі свіжих овочів.

На склянку оливкової олії 4 гілочки м'яти, трохи зеленої цибулі. Все помістити в пляшку, додати подрібнені горошини чорного і зеленого перцю, залишити на місяць. Пляшку треба періодично струшувати. Потім олію профільтрувати через лляну тканину.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: