Ароматизуємо оливкову олію власноруч. Добірка найкращих рецептів
02 лютий 2021 17:00
764
0
Ароматизована олія чудово підійде для заправки салатів та приготування різноманітних страв. Можна навіть просто полити цією олією шматочок хліба і отримати смакоту. Оливкова олія з орегано Добре підходить до рибних, м'ясних і овочевих страв. На 400 мл оливкової олії чайна ложка орегано. Настоювати 2 тижні в темному місці, періодично помішуючи. Оливкова олію з часником і базиліком Підійде до салатів, м'ясних страв, овочів. На 750 мл оливкової олії 2 попередньо висушених гілочки базиліку, 3 зубчики часнику, 4 зернятка коріандру, 8 горошин чорного перцю. Настоювати 2 тижні в темному місці. Оливкова олію з часником Відмінно підходить для заправки м'ясних та бобових салатів, пасти. На стакан оливкової олії взяти зубчик часнику і стручок червоного гострого перцю без насіння, все подрібнити. Влити олію в ємність з герметичною кришкою, додати часник і перець, збовтати, закрити і залишити на 5 днів. Оливкова олія з лавровим листом Для заправки м'ясних салатів. На склянку олії взяти 5-6 лаврових листків, зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 ягоди ялівцю. У ємність з герметичною кришкою влити олію, додати подрібнений лавровий лист, часник, перець (цілий), ялівець (цілий). Збовтати, закрити кришкою, залишити на 5 днів, після чого олію відфільтрувати через лляну тканину. Оливкова олія з кропом Добре підходить до рибних страв, картопляних салатів. На склянку оливкової олії взяти 4 гілочки кропу. Можна додати кілька горошин чорного перцю і ялівцю. Готується два тижні, після чого масло необхідно профільтрувати через лляну тканину. Оливкова олія з м'ятою Оливкова олія з м'ятою – для заправки салатів зі свіжих овочів. На склянку оливкової олії 4 гілочки м'яти, трохи зеленої цибулі. Все помістити в пляшку, додати подрібнені горошини чорного і зеленого перцю, залишити на місяць. Пляшку треба періодично струшувати. Потім олію профільтрувати через лляну тканину. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|