Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом

Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом


Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом

Чорнослив – дуже смачний і дуже цінний з точки зору дієтології продукт. Вишуканий характерний смак з кислинкою і користь забезпечили йому популярність у всьому світі.

Пропонуємо вашій увазі три рецепти страв з чорносливом.



Салат із куркою і чорносливом

Інгредієнти:
8-9 шт. в’яленого чорносливу без кісточок,
250 г картоплі,
2 копчені курячі гомілки,
100 г моркви,
2 мариновані огірки,
1 варене яйце,
1 цибулина,
2 ст. л. легкого майонезу,
2 ч. л. подрібнених каперсів,
свіжа зелень і сіль за смаком.

Приготування:

Підготувати чорнослив. Якщо чорнослив сухуватий, його потрібно після промивання на кілька хвилин залити гарячою водою. Потім відтиснути і порізати тонкими смужками. Овочі відварити, почистити і порізати акуратними кубиками.

Так само подрібнити цибулю, маринований огірок, остигле варене яйце і зняте з кісток копчене м’ясо. Порубати свіжу зелень. Цибулю обсмажити на невеликій кількості олії до хрусткої скориночки. Викласти всі інгредієнти в миску, перемішати з майонезом і посипати зверху каперсами.


Борщ із чорносливом

Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом


Інгредієнти:
3 л води,
1 великий буряк,
100 г капусти,
4 картоплини,
1 морквина,
1 цибулина,
100 г чорносливу,
1 ч. л. томатної пасти,
півлимона,
1 зубок часнику,
сіль за смаком,
сушений базилік за смаком,
зелень за смаком,
1 лавровий листочок.

Приготування:

Натерти буряк на крупній тертці. Покласти на сковороду, додати сік лимона, 3 столові ложки води і томатну пасту. Тушкувати все це протягом 15 хвилин. У цей час нашаткувати капусту, картоплю порізати кубиками, натерти моркву і подрібнити цибулю.

У каструлю налити води і закип’ятити. Опустити туди капусту, картоплю, моркву та цибулю. Додати лавровий лист і сіль. Все це варити 15 хвилин. Порізати чорнослив. В овочі, що закипіли, покласти чорнослив, тушкований буряк і базилік.

Варити ще 15 хвилин. Борщ готовий. Додати в нього подрібнений часник і зелень. Дати борщу настоятися протягом 10 хвилин. Подавати зі сметаною.


Яловичий рулет із морквою та курагою

Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом


Інгредієнти:
2 кг яловичої грудинки,
4 морквини,
200 г кураги,
5 зубків часнику,
2 ст. л. оливкової олії,
2 лаврові листки,
1 ст. л. паприки,
майоран за смаком,
сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

Яловичину помити, обсушити. Відбити м’ясо, щоб воно стало ніжнішим. Посипати його спеціями, полити оливковою олією, згорнути рулетом і покласти у холодильник на 5 годин (або на ніч). Не солити, щоб м’ясо не пустило сік. Курагу помити і замочити на 30 хвилин у гарячій воді, потім подрібнити ножем або на м’ясорубці. Моркву відварити до готовності, почистити і також подрібнити. Часник пропустити через часничницю.

З’єднати курагу, моркву і часник, посолити, поперчити і викласти начинку на промариноване м’ясо. Лавровий лист можна викинути. Згорнути м’ясний рулет і скріпити його ниткою. Загорнути рулет у харчову плівку, покласти на деко, додати трохи води і покласти у розігріту до 180°С духовку на 2 години. Потім злити сік, що утворився, перекласти рулет у папір для випічки і тушкувати іще приблизно 1,5 години.

Готовий рулет остудити і покласти в холодильник для повного охолодження. Порізати рулет скибочками, викласти на таріль, прикрасити зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: