Салат, м’ясний рулет та навіть борщ. Готуємо страви з чорносливом
27 січень 2021 18:30
878
0
Чорнослив – дуже смачний і дуже цінний з точки зору дієтології продукт. Вишуканий характерний смак з кислинкою і користь забезпечили йому популярність у всьому світі. Пропонуємо вашій увазі три рецепти страв з чорносливом. Салат із куркою і чорносливом Інгредієнти: 8-9 шт. в’яленого чорносливу без кісточок, 250 г картоплі, 2 копчені курячі гомілки, 100 г моркви, 2 мариновані огірки, 1 варене яйце, 1 цибулина, 2 ст. л. легкого майонезу, 2 ч. л. подрібнених каперсів, свіжа зелень і сіль за смаком. Приготування: Підготувати чорнослив. Якщо чорнослив сухуватий, його потрібно після промивання на кілька хвилин залити гарячою водою. Потім відтиснути і порізати тонкими смужками. Овочі відварити, почистити і порізати акуратними кубиками. Так само подрібнити цибулю, маринований огірок, остигле варене яйце і зняте з кісток копчене м’ясо. Порубати свіжу зелень. Цибулю обсмажити на невеликій кількості олії до хрусткої скориночки. Викласти всі інгредієнти в миску, перемішати з майонезом і посипати зверху каперсами. Борщ із чорносливом Інгредієнти: 3 л води, 1 великий буряк, 100 г капусти, 4 картоплини, 1 морквина, 1 цибулина, 100 г чорносливу, 1 ч. л. томатної пасти, півлимона, 1 зубок часнику, сіль за смаком, сушений базилік за смаком, зелень за смаком, 1 лавровий листочок. Приготування: Натерти буряк на крупній тертці. Покласти на сковороду, додати сік лимона, 3 столові ложки води і томатну пасту. Тушкувати все це протягом 15 хвилин. У цей час нашаткувати капусту, картоплю порізати кубиками, натерти моркву і подрібнити цибулю. У каструлю налити води і закип’ятити. Опустити туди капусту, картоплю, моркву та цибулю. Додати лавровий лист і сіль. Все це варити 15 хвилин. Порізати чорнослив. В овочі, що закипіли, покласти чорнослив, тушкований буряк і базилік. Варити ще 15 хвилин. Борщ готовий. Додати в нього подрібнений часник і зелень. Дати борщу настоятися протягом 10 хвилин. Подавати зі сметаною. Яловичий рулет із морквою та курагою Інгредієнти: 2 кг яловичої грудинки, 4 морквини, 200 г кураги, 5 зубків часнику, 2 ст. л. оливкової олії, 2 лаврові листки, 1 ст. л. паприки, майоран за смаком, сіль і чорний мелений перець за смаком. Приготування: Яловичину помити, обсушити. Відбити м’ясо, щоб воно стало ніжнішим. Посипати його спеціями, полити оливковою олією, згорнути рулетом і покласти у холодильник на 5 годин (або на ніч). Не солити, щоб м’ясо не пустило сік. Курагу помити і замочити на 30 хвилин у гарячій воді, потім подрібнити ножем або на м’ясорубці. Моркву відварити до готовності, почистити і також подрібнити. Часник пропустити через часничницю. З’єднати курагу, моркву і часник, посолити, поперчити і викласти начинку на промариноване м’ясо. Лавровий лист можна викинути. Згорнути м’ясний рулет і скріпити його ниткою. Загорнути рулет у харчову плівку, покласти на деко, додати трохи води і покласти у розігріту до 180°С духовку на 2 години. Потім злити сік, що утворився, перекласти рулет у папір для випічки і тушкувати іще приблизно 1,5 години. Готовий рулет остудити і покласти в холодильник для повного охолодження. Порізати рулет скибочками, викласти на таріль, прикрасити зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|