Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках

Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках


Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках

Глиняний горщик  – не дивина на сучасних кухнях. Та, на жаль, господині доволі рідко дістають їх із найдальших полиць. А даремно.

Готувати страви у глиняних горщиках дуже зручно і зовсім нескладно.



Продукти прогріваються повільно і рівномірно, їжа в них не пригорає, а смаки і запахи інгредієнтів перемішуються і збагачують одні одних.

Kурка у винно-часниковому соусі

Інгредієнти:
1 курка,
1 лимон,
1 головка часнику,
2 ст. л. олії,
200 мл білого сухого вина,
1 пучок базиліку,
3 гілочки розмарину,
1 ч. л. цукру,
мелений коріандр,
чорний мелений перець,
сіль – за смаком.

Приготування:

Із половинки лимона вичавити сік. Другу половинку порізати тонкими часточками. Кілька зубчиків часнику залишити цілими і неочищеними – оболонка додасть аромату страві в горщиках. Решту часнику пропустити через часничницю.

Курку обробити і розрізати на порційні шматочки. Посолити, посипати цукром і спеціями, змастити лимонним соком і часником.

Дно горщиків змасти олією і покласти м’ясо упереміш із розмарином, базиліком і часником. Зверху на м’ясо викласти лимонні скибочки і полити вином.

Горщики накрити кришками і покласти у розігріту до 180°С духовку на 1,5-2 години. Подавати м’ясо з рисовим або картопляним гарніром.


Пельмені під молочно-сирним соусом

Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках


Інгредієнти:
1 кг пельменів,
200 г твердого сиру,
1 л молока,
50 г вершкового масла,
100 г майонезу,
чорний мелений перець, сіль – за смаком.

Приготування:

Пельмені покласти у змащені вершковим маслом горщики. Трохи посолити і поперчити молоко. Треба зважати на те, що пельмені і майонез вже містять сіль. Залити молоко в горщики рівно з пельменями, але не вище, ніж на 2/3 горщика.

Сир потерти на великій тертці і насипати у горщики. Зверху покласти майонез.

Горщики з пельменями накрити кришечками і покласти у розігріту до 220 °С духовку на 20-25 хвилин.


Aзу по-татарськи

Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках


Інгредієнти:
500 г м’яса (свинина, яловичина, баранина),
400 г картоплі,
1 морква,
2 цибулини,
4 солоні огірки,
зелень (петрушка, кріп, кінза),
4 ст. л. олії,
3 ст. л. майонезу,
3 ст. л. кетчупу,
1 ст. л. томатної пасти,
4 лаврові листки,
8 горошин духмяного перцю,
мелений чилі, коріандр за смаком,чорний перець, цукор, сіль – за смаком,
1 скл бульйону або води.

Приготування:

М’ясо порізати невеликими шматочками. Цибулю, моркву, картоплю й огірки порізати кубиками. Подрібнити зелень. Змішати майонез із кетчупом.

М’ясо обсмажити в олії на великому вогні з усіх боків приблизно 5 хвилин. Наприкінці трохи посолити і поперчити.

На дно горщиків викласти огірки, а на них – обсмажене м’ясо. Додати спеції і полити соусом.

На великому вогні обсмажити в олії картоплю 5 хвилин, посипати меленим чилі і скласти у горщики. Обсмажити цибулю з морквою в олії на середньому вогні 5 хвилин, залити томатною пастою, розведеною бульйоном, додати сіль і цукор за смаком, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини, потім перелити у горщики.

Накрити їх кришками і покласти їх у розігріту до 200 °С духовку на 45-60 хвилин. Перед подачею посипати азу рубаною зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: