Курка у винно-часниковому соусі та азу по-татарськи. Готуємо смачні страви у горщиках
22 січень 2021 19:30
797
0
Глиняний горщик – не дивина на сучасних кухнях. Та, на жаль, господині доволі рідко дістають їх із найдальших полиць. А даремно. Готувати страви у глиняних горщиках дуже зручно і зовсім нескладно. Продукти прогріваються повільно і рівномірно, їжа в них не пригорає, а смаки і запахи інгредієнтів перемішуються і збагачують одні одних. Kурка у винно-часниковому соусі Інгредієнти: 1 курка, 1 лимон, 1 головка часнику, 2 ст. л. олії, 200 мл білого сухого вина, 1 пучок базиліку, 3 гілочки розмарину, 1 ч. л. цукру, мелений коріандр, чорний мелений перець, сіль – за смаком. Приготування: Із половинки лимона вичавити сік. Другу половинку порізати тонкими часточками. Кілька зубчиків часнику залишити цілими і неочищеними – оболонка додасть аромату страві в горщиках. Решту часнику пропустити через часничницю. Курку обробити і розрізати на порційні шматочки. Посолити, посипати цукром і спеціями, змастити лимонним соком і часником. Дно горщиків змасти олією і покласти м’ясо упереміш із розмарином, базиліком і часником. Зверху на м’ясо викласти лимонні скибочки і полити вином. Горщики накрити кришками і покласти у розігріту до 180°С духовку на 1,5-2 години. Подавати м’ясо з рисовим або картопляним гарніром. Пельмені під молочно-сирним соусом Інгредієнти: 1 кг пельменів, 200 г твердого сиру, 1 л молока, 50 г вершкового масла, 100 г майонезу, чорний мелений перець, сіль – за смаком. Приготування: Пельмені покласти у змащені вершковим маслом горщики. Трохи посолити і поперчити молоко. Треба зважати на те, що пельмені і майонез вже містять сіль. Залити молоко в горщики рівно з пельменями, але не вище, ніж на 2/3 горщика. Сир потерти на великій тертці і насипати у горщики. Зверху покласти майонез. Горщики з пельменями накрити кришечками і покласти у розігріту до 220 °С духовку на 20-25 хвилин. Aзу по-татарськи Інгредієнти: 500 г м’яса (свинина, яловичина, баранина), 400 г картоплі, 1 морква, 2 цибулини, 4 солоні огірки, зелень (петрушка, кріп, кінза), 4 ст. л. олії, 3 ст. л. майонезу, 3 ст. л. кетчупу, 1 ст. л. томатної пасти, 4 лаврові листки, 8 горошин духмяного перцю, мелений чилі, коріандр за смаком,чорний перець, цукор, сіль – за смаком, 1 скл бульйону або води. Приготування: М’ясо порізати невеликими шматочками. Цибулю, моркву, картоплю й огірки порізати кубиками. Подрібнити зелень. Змішати майонез із кетчупом. М’ясо обсмажити в олії на великому вогні з усіх боків приблизно 5 хвилин. Наприкінці трохи посолити і поперчити. На дно горщиків викласти огірки, а на них – обсмажене м’ясо. Додати спеції і полити соусом. На великому вогні обсмажити в олії картоплю 5 хвилин, посипати меленим чилі і скласти у горщики. Обсмажити цибулю з морквою в олії на середньому вогні 5 хвилин, залити томатною пастою, розведеною бульйоном, додати сіль і цукор за смаком, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини, потім перелити у горщики. Накрити їх кришками і покласти їх у розігріту до 200 °С духовку на 45-60 хвилин. Перед подачею посипати азу рубаною зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|