Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смачні та ситні. Три рецепти теплих салатів

Смачні та ситні. Три рецепти теплих салатів


Смачні та ситні. Три рецепти теплих салатів

Теплі салати дуже популярні у східних кухнях. Їх приємна особливість у тому, що вони доречні як теплої так і холодної пори року.

Такий формат поєднання легких овочів та більш ситних теплих інгредієнтів (м’яса чи морепродуктів) в нашій країні раніше асоціювався з ресторанною їжею.



Але все змінюється і зараз ми пропонуємо вам приготувати такі салати власноруч.

Варто додати, що теплий салат не є доповненням до гарніру, і він не подається до котлет або картоплі.

Теплий салат може виступати як:
закуска до алкогольних напоїв;
щільний пізній сніданок;
обідній перекус;
вечеря.

Салат з ростбіфом і помідорами чері

Інгредієнти:
500 г яловичої вирізки;
150 г помідорів чері;
50 г волоських горіхів;
2 ч. л. вершкового масла;
½ ч. л. цукру;
1 ч. л. сушеного базиліку;
мікс салатного листя;
кнжут;
оливкова олія;
сіль, перець.

Для заправки:
75 мл яблучного соку;
50 мл оливкової олії;
25 мл вустерського соусу;
1 ч. л. меду;
1 ч. л. діжонської гірчиці;

Приготування:

М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.

У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.

Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати.

У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.


Картопляний салат з маринованими овочами

Інгредієнти:
300 г картоплі;
По 100 г маринованих огірків і каперсів;
По 3 гілочки кропу і петрушки;
1/2 цибулини;
3 ст. л. рослинної олії;
сіль, перець.

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками.

Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками.

Змішати у глибокій ємності всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією.


Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою

Інгредієнти:
1 куряча грудка;
1 великий буряк;
1 банка консервованої білої квасолі;
1 пучок листя салату;
2 гілочки петрушки;
2 ст. л. яблучного оцту;
2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

Курячу грудку відварити в підсоленій воді до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.

З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.

У салатнику змішати м’ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати.

Смачного!


Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: