Смачні та ситні. Три рецепти теплих салатів
21 січень 2021 12:13
962
0
Теплі салати дуже популярні у східних кухнях. Їх приємна особливість у тому, що вони доречні як теплої так і холодної пори року. Такий формат поєднання легких овочів та більш ситних теплих інгредієнтів (м’яса чи морепродуктів) в нашій країні раніше асоціювався з ресторанною їжею. Але все змінюється і зараз ми пропонуємо вам приготувати такі салати власноруч. Варто додати, що теплий салат не є доповненням до гарніру, і він не подається до котлет або картоплі. Теплий салат може виступати як: закуска до алкогольних напоїв; щільний пізній сніданок; обідній перекус; вечеря. Салат з ростбіфом і помідорами чері Інгредієнти: 500 г яловичої вирізки; 150 г помідорів чері; 50 г волоських горіхів; 2 ч. л. вершкового масла; ½ ч. л. цукру; 1 ч. л. сушеного базиліку; мікс салатного листя; кнжут; оливкова олія; сіль, перець. Для заправки: 75 мл яблучного соку; 50 мл оливкової олії; 25 мл вустерського соусу; 1 ч. л. меду; 1 ч. л. діжонської гірчиці; Приготування: М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати. У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек. Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати. У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом. Картопляний салат з маринованими овочами Інгредієнти: 300 г картоплі; По 100 г маринованих огірків і каперсів; По 3 гілочки кропу і петрушки; 1/2 цибулини; 3 ст. л. рослинної олії; сіль, перець. Приготування: Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками. Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками. Змішати у глибокій ємності всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією. Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою Інгредієнти: 1 куряча грудка; 1 великий буряк; 1 банка консервованої білої квасолі; 1 пучок листя салату; 2 гілочки петрушки; 2 ст. л. яблучного оцту; 2 ст. л. рослинної олії. Приготування: Курячу грудку відварити в підсоленій воді до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками. З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати. У салатнику змішати м’ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|