Готуємо козинаки з кунжутом у домашніх умовах
23 грудень 2015 14:03
4 048
0
 Козинаки виготовлені в домашніх умовах — прості і в той же час смачні ласощі з насиченим смаком, які може приготувати будь-яка господиня.
Інгредієнти: - 150 г насіння очищеного; - 30 г кунжуту; - 180 г меду; - 40 г цукру; - сік половини лимона;
Приготування:
1. Насіння трохи підсмажити до золотистого кольору.
2. Те ж саме зробити з кунжутом.
3. Мед розігріти в каструлі, додати цукор та вичавити сік половини лимона. Розмішувати на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
4. Висипати в каструлю насіння і кунжут, перемішати і варити хвилин 15 на невеликому вогні. Поступово суміш трохи потемніє і загустіє.
5. Широку плоску тарілку змочити холодною водою і викласти на неї гарячу суміш. Обережно, суміш дуже гаряча. Прикрити папером і придавити дошкою, а на дошку покласти гніт. Тримати козинаки під пресом протягом 1 години або ще краще на ніч.
6. Для того щоби відділити казинаки трохи підігріти денце тарілки. Можна різати на традиційні ромби.
Ви також можете порізати козинаки на маленькі прямокутники та занурити їх у розтоплений шоколад. Після того як вони застигнуть у холодильнику ви отримаєте домашній «Грильяж в шоколаді».
Смачного!
|
|
|