Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Запечений короп. 3 рецепти приготування смачної рибки

Запечений короп. 3 рецепти приготування смачної рибки


Запечений короп. 3 рецепти приготування смачної рибки

Запечений у духовці короп – це надзвичайно смачна й корисна страва з доступної риби. Його м’ясо є дуже соковитим та ніжним.

Готувати коропа можна у сметані, з лимоном, цибулею, зеленню або овочами.



До того ж запікати його легко і швидко. Особливо це сподобається зайнятим людям і тим, хто любить смачно поїсти й не хоче витрачати багато часу на приготування їжі.

Запечений короп

Інгредієнти:
Короп – 2 шт.
Сметана – 4 ст. л.
Майонез – 1 ст. л.
Жовток – 1 шт.
Часник – 3-4 зубчики (за смаком).
Мед – 0,5 ч.л.
Сік лимона – за смаком.
Зелень кропу і петрушки – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Перець мелений (за бажанням) – за смаком.

Приготування:

Почистити, вимити, обсушити коропи. Змішати часник (пару зубчиків), видавлений через прес, сіль і сік лимона. Натерти рибу приготовленою часниковою сумішшю.

Зсередини коропів рясно полити соком лимона. Вкласти всередину риби нарізану зелень.

Перемішати сметану з майонезом, натертим часником (1-2 зубчики), жовтком, медом та сіллю. Можна додати перець.

Укласти коропів на деко й обмазати сметанною сумішшю. Навколо коропів можна розкласти рулетики з цукіні.

Запікати коропів у духовці 40 хвилин при 200 °C.


Фаршированний запечений короп

Інгредієнти:
Короп – 1,5 кг.
Лук-порей (або ріпчасту цибулю) – 1 шт.
Печериці – 200 г.
Помідори – 1 шт.
Петрушка – 1 г.
Рослинна олія – 2 ст.л.
Лимонний сік – 1 ст.л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.

Приготування:

Очистити коропа від луски. Видалити зябра та нутрощі, промити. Почекати поки він трохи обсохне і скропити лимонним соком.

Поки він просочується, приготувати начинку. Порізати цибулю-порей кільцями (якщо немає, то підійдуть просто невеликі цибулини).

Печериці нарізати скибочками. І разом з цибулею пасерувати на сковорідці протягом 8 хвилин. Посолити, заправити чорним перцем за смаком. Потім трохи остудити начинку.

Карпа натерти сіллю і меленим перцем, наповнити начинкою. Черевце закріпити зубочистками. Викласти фаршированого коропа в змащену олією форму, а зверху викласти нарізаний кружальцями помідор і зелень.

Духовку розігріти приблизно до 170 °C та запікати коропа близько 50 хвилин. Коли риба буде готова, викласти її на блюдо й прикрасити зеленню.


Короп у сметані з овочами

Інгредієнти:
Короп – 1 шт. (масою 1-1,5 кг).
Цибуля – 1-2 шт. (150 г).
Морква – 1 шт.
Сметана – 250 г.
Кріп – 1 пучок невеликий.
Часник – 1 зуб.
Приправи з розмарином.
Масло вершкове або рослинне.
Картопля – 3 шт.
Сіль – за смаком.

Приготування:

Почистити коропа від луски, видалити зябра та плавники.

Посолити тушку, посипати приправами з розмарином, сумішшю перців. Залишити на 30 хвилин.

Потушити на вершковому маслі до м’якості цибулю ріпчасту і моркву.

Відварити до напівготовності картоплю, остудити, порізати на кружечки товщиною 0,5 см.

Начинити коропа сумішшю цибулі та моркви, порізаним кропом та подрібненим часником.

На фольгу викласти подушку з картоплі, зверху покласти коропа, обмазати сметаною, зверху покласти решту картоплі та кріп.

Загорнути коропа в фольгу. Запікати його в духовці 50 хвилин при температурі 170°C. Потім розгорнути і дати підрум’янитися 5-10 хвилин, може більше, залежить від духовки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: