Запечений короп. 3 рецепти приготування смачної рибки
20 січень 2021 14:30
3 783
0
Запечений у духовці короп – це надзвичайно смачна й корисна страва з доступної риби. Його м’ясо є дуже соковитим та ніжним. Готувати коропа можна у сметані, з лимоном, цибулею, зеленню або овочами. До того ж запікати його легко і швидко. Особливо це сподобається зайнятим людям і тим, хто любить смачно поїсти й не хоче витрачати багато часу на приготування їжі. Запечений короп Інгредієнти: Короп – 2 шт. Сметана – 4 ст. л. Майонез – 1 ст. л. Жовток – 1 шт. Часник – 3-4 зубчики (за смаком). Мед – 0,5 ч.л. Сік лимона – за смаком. Зелень кропу і петрушки – 1 пучок. Сіль – за смаком. Перець мелений (за бажанням) – за смаком. Приготування: Почистити, вимити, обсушити коропи. Змішати часник (пару зубчиків), видавлений через прес, сіль і сік лимона. Натерти рибу приготовленою часниковою сумішшю. Зсередини коропів рясно полити соком лимона. Вкласти всередину риби нарізану зелень. Перемішати сметану з майонезом, натертим часником (1-2 зубчики), жовтком, медом та сіллю. Можна додати перець. Укласти коропів на деко й обмазати сметанною сумішшю. Навколо коропів можна розкласти рулетики з цукіні. Запікати коропів у духовці 40 хвилин при 200 °C. Фаршированний запечений короп Інгредієнти: Короп – 1,5 кг. Лук-порей (або ріпчасту цибулю) – 1 шт. Печериці – 200 г. Помідори – 1 шт. Петрушка – 1 г. Рослинна олія – 2 ст.л. Лимонний сік – 1 ст.л. Сіль – за смаком. Перець чорний мелений – за смаком. Приготування: Очистити коропа від луски. Видалити зябра та нутрощі, промити. Почекати поки він трохи обсохне і скропити лимонним соком. Поки він просочується, приготувати начинку. Порізати цибулю-порей кільцями (якщо немає, то підійдуть просто невеликі цибулини). Печериці нарізати скибочками. І разом з цибулею пасерувати на сковорідці протягом 8 хвилин. Посолити, заправити чорним перцем за смаком. Потім трохи остудити начинку. Карпа натерти сіллю і меленим перцем, наповнити начинкою. Черевце закріпити зубочистками. Викласти фаршированого коропа в змащену олією форму, а зверху викласти нарізаний кружальцями помідор і зелень. Духовку розігріти приблизно до 170 °C та запікати коропа близько 50 хвилин. Коли риба буде готова, викласти її на блюдо й прикрасити зеленню. Короп у сметані з овочами Інгредієнти: Короп – 1 шт. (масою 1-1,5 кг). Цибуля – 1-2 шт. (150 г). Морква – 1 шт. Сметана – 250 г. Кріп – 1 пучок невеликий. Часник – 1 зуб. Приправи з розмарином. Масло вершкове або рослинне. Картопля – 3 шт. Сіль – за смаком. Приготування: Почистити коропа від луски, видалити зябра та плавники. Посолити тушку, посипати приправами з розмарином, сумішшю перців. Залишити на 30 хвилин. Потушити на вершковому маслі до м’якості цибулю ріпчасту і моркву. Відварити до напівготовності картоплю, остудити, порізати на кружечки товщиною 0,5 см. Начинити коропа сумішшю цибулі та моркви, порізаним кропом та подрібненим часником. На фольгу викласти подушку з картоплі, зверху покласти коропа, обмазати сметаною, зверху покласти решту картоплі та кріп. Загорнути коропа в фольгу. Запікати його в духовці 50 хвилин при температурі 170°C. Потім розгорнути і дати підрум’янитися 5-10 хвилин, може більше, залежить від духовки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|