Домашня випічка. 3 рецепти ніжного яблучного пирога
15 січень 2021 12:00
793
0
Приготувати смачну випічку до чаю або кави насправді досить просто. Спробуйте, наприклад, смачний пиріг з яблуками. Складові для такого пирога доступні цілий рік. А якщо готувати пиріг на кефірі – він вийде пухким, ніжним і неймовірно ароматним. Пиріг з яблуками на кефірі Інгредієнти: Борошно - 4 ст.л. Кефір - 100 мл. Яйця - 3 шт. Цукор - 5 ст.л. Рослинна олія - 200 мл. Сіль - за смаком. Ванільний цукор - 1 ч.л. Розпушувач - 2 ч.л. Яблука (кислі) - 500 г Кориця - за смаком. Приготування: Всі інгредієнти для випічки мають бути однієї температури, тому слід заздалегідь дістати з холодильника яйця. Збити кефір з яйцями та олією до однорідного стану. Всипати цукор і ванільний цукор. Ще раз збити все вінчиком. Додати корицю. Просіяти у тісто борошно разом із розпушувачем і сіллю. Добре його перемішати тісто, можна виделкою. В результаті тісто виходить доволі рідким. Яблука нарізати тонкими шматочками. Можна їх не чистити, лише видалити насіннєву коробочку. Додати нарізані яблука в тісто. Добре перемішати тісто з яблуками й дати постояти 10 хвилин, щоб кожен яблучний шматочок просяк тістом. Форму для випічки пирога трохи змастити маслом. Вилити тісто з яблуками. Запікати пиріг у розігрітій до 190°С духовці приблизно 35-40 хвилин. Перед подачею яблучний пиріг краще охолодити Яблучний пиріг Інгредієнти: Борошно пшеничне - 1 ст. Кефір - 1 ст. Яблука - 4-5 шт. Яйця курячі - 2 шт. Масло вершкове (кімнатної температури) - 30 г (+ для змащування форми). Цукор - 1 ст. Ванільний цукор - 1 ч. л. Крохмаль кукурудзяний - 3 ст. л. (або картопляний крохмаль - 1,5 ст. л.). Сода - 1 ч. л. Оцет яблучний - 1 ч. л. Лимон - 0,25 шт. Цукрова пудра (за бажанням) - для прикрашання. Приготування: Форму застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом. Покласти форму в холодильник, щоб масло не тануло. Яблука очистити й нарізати на шматочки середнього розміру. Скропити яблука соком лимона. Додати до яблук цукор за смаком і кукурудзяний крохмаль (або картопляний крохмаль). Все акуратно перемішати і відставити вбік. Збити міксером два яйця зі склянкою цукру. При цьому цукор слід всипати поступово. В отриману суміш додати ванільний цукор. Знову перемішати – має утворитися досить стійка піна. Додати вершкове масло і все перемішати. Паралельно розігріти духовку до 180 °С. Влити у суміш кефір і перемішати все ложкою. Потім частинами додати в суміш просіяне борошно, все ретельно перемішати, щоб не було грудочок у тісті. У кінці додати соду, погашену оцтом. Тісто за консистенцією має бути, як густа сметана. Дістати форму для випікання з холодильника. На дно форми викласти приблизно половину тіста. Акуратно розрівняти його. На тісто рясно викласти підготовлені яблука. Зверху яблук викласти решту тіста. Розрівняти його. Довільно викласти поверх тіста маленькі шматочки вершкового масла. Відправити пиріг з яблуками в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Як мине вказаний час, дістати пиріг з духовки. Перевірити його готовність зубочисткою. Дати пирогу трохи охолонути. Акуратно зняти форму. За бажанням зверху присипати його цукровою пудрою. Пиріг з яблуками та персиками Інгредієнти: Борошно - 1,5-2 ст. Кефір - 1 ст. Маргарин - 100 г. Сода - 0,5 ч. л. Цукор - 1 ст. Яйця - 3 шт. Яблука - 3 шт. Персики - 2 шт (можна консервовані). Приготування: Насамперед слід увімкнути духовку. Борошно просіяти. Яйця вбити в миску, додати цукор. Усе добре збити. Влити кефір, додати теплий маргарин і соду. Перемішати. Частинами додавати борошно, перемішувати ложкою. Тісто має бути, як густа сметана. Вимити і нарізати яблука з персиками. Форму змастити маслом, посипати борошном. Влити у форму половину тіста. Викласти фрукти (за бажанням посипати цукром). Залити фрукти тістом. Відправити пиріг у духовку на середню полицю. Випікати його при температурі 180 °С до готовності, приблизно 30 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|