Замість жорсткої дієти. Рецепти легких салатів без шкідливих інгредієнтів
12 січень 2021 14:00
589
0
Після новорічно-різдвяних свят хочеться перепочити від "важкої" їжі. "Порадник" пропонує вам декілька рецептів легких салатів на будь-який смак та гаманець. Салат із помідорів із сиром фета Інгредієнти: 300 г томатів чері, 150 г сиру фета, 1 невеликий пучок шпинату, кропу, 100 г міксу салатів, 30 г кедрових горішків, 1 ч. л. прованських трав, сіль і перець за смаком, оливкова олія. Приготування: Нарізати томати навпіл, сир – кубиками, кріп подрібнити. У миску порвати руками листя салатів і шпинат, додати томати, сир і кріп. Посолити і поперчити за смаком, додати кедрові горішки, присипати сухими прованськими травами, заправити оливковою олією і перемішати. Салат «Морквяне гніздечко» Інгредієнти: 1 невелика морквина, 1/4 яблука, 1 варене перепелине яйце, 20 г м’якого сиру, кріп, сметана для заправки. Приготування: Моркву і яблуко почистити, у яблука видалити насіння. Натерти на дрібній тертці. Сир також натерти на дрібній тертці. Частину сиру додати до моркви з яблуком, трохи посолити, заправити сметаною. Викласти з отриманої суміші гніздечко, зверху посипати тертим сиром. У центр гнізда покласти яйце. Навколо гнізда прикрасити кропом. Салат з броколі, куркою і помідорами Інгредієнти: 150 г броколі, 200 г готової курки (відвареної або запеченої), 2 помідори, 2 ч. л. кунжуту, 1 ч. л. соєвого соусу, 2 ст. л. оливкової олії. Приготування: У підсоленій воді відварити суцвіття броколі протягом 5-7 хв. Аби суцвіття були яскраво-зеленими, додати у воду кілька крапель лимонного соку. Облити холодною водою. Курку і помідори нарізати кубиками. Для соусу окремо змішати олію з соєвим соусом, посолити. Заправити салат. Посипати кунжутом. Теплий салат із курячою печінкою Інгредієнти: 150-200 г курячої печінки, 6-7 помідорів чері, пучок салату, пучок руколи, жменя кедрових горішків, 1 невелике яблуко, 1/2 ст. л. соєвого соусу, 1/2 ст. л. рідкого меду, 1 ст. л. оливкової олії, сіль за смаком, перець за смаком. Приготування: Горішки обсмажити на сковороді. Чері розрізати навпіл. Яблуко нарізати тонкими скибочками. Для соусу: з’єднати в чашці соєвий соус, сироп і масло, перемішати. Печінку нарізати середніми шматочками. На сковороді розігріти олію, викласти печінку, посолити і поперчити, обсмажувати 3-4 хв. Салат і руколу порвати руками і викласти на таріль. Зверху - печінку, чері, яблуко і горішки. Посолити і поперчити. Заправити соусом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|