Замість майонезу. Рецепти смачних заправок до салатів
11 січень 2021 17:42
932
0
Традиційно вважають, що майонез здатний надати пікантності будь-якій страві. При цьому мало хто звертає увагу на неідеальний склад магазинного майонезу. Саме наявність у ньому великої кількості холестерину, емульгаторів, транс-жирів, підсилювачів смаку, ароматизаторів стали приводом для пошуку альтернативи улюбленому для багатьох соусу. То ж пропонуємо вашій увазі варіанти смачних та корисних заправок. Заправка на яблучній основі Інгредієнти: 2 великі яблука кислих сортів, 1 скл. олії, 2 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. меленого перцю, 1 ст. л. яблучного оцту. Приготування: Почистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину. Опустіть яблука в киплячу воду, додайте цукор і оцет. Зробіть помірний вогонь і тушкуйте, помішуючи, приблизно півгодини. Коли яблука будуть легко розтиратися ложкою в пюре, зніміть їх із вогню. Остудіть яблука до 30-20 градусів і збийте блендером або столовим віничком у пюре. Додайте сіль, гірчицю і перець. Не припиняючи збивання, додавайте поступово олію по половині чайної ложки. Маса повинна стати густою, однорідною і злегка тягучою. Пікантна гірчично-медова заправка Інгредієнти: 1 ст. л. нерафінованої олії, 1 ст. л. діжонської гірчиці, 1 ч. л. рідкого меду, 1 ст. л. бальзамічного оцту або лимонного соку, перець за смаком, можна ще додати трохи мінеральної води. Приготування: Усі інгредієнти вилити в посудину і ретельно перемішати. Дати настоятися упродовж 5-7 хвилин. Найкраще підходить для салатів із білокачанної капусти та курки, нейтральних на смак свіжих огірків, помідорів, пекінської капусти, зелених салатів, інших овочів та зелені. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|