Новорічні страви: Реберця в журавлинному соку
25 грудень 2020 18:13
1 294
0
Як запечені реберця перетворити в вишукане частування? Дуже просто – приготуйте їх під незвичним маринадом Пропонуємо вашій увазі універсальний рецепт, який підійде як для свинячих, так і для яловичих реберець. Інгредієнти: 5 ст. л. оливкової олії, 1,5 кг яловичих чи свинячих реберець, сіль, перець, 1-2 цибулини, 10 гілочок чебрецю, 3 зубчики часнику, 1/4 склянки борошна, 2 склянки натурального журавлинного (або гранатового) соку без цукру, 1 склянка журавлинного соку з цукром, 2 ч. л. меду, 1 склянка сухого червоного вина. Приготування: Розігріти у духовці велику товстостінну каструлю до 180 °С із 2 ст. л. олії. М’ясо розділити на порційні шматочки. Посолити, поперчити і порціями обсмажити м’ясо з усіх боків до появи скоринки. Перекласти на тарілку. Коли все м’ясо буде обсмажене, злити жир із каструлі і повернути її на плиту. Додати оливкову олію, цибулю, часник і чебрець. Готувати на середньому вогні приблизно 5 хв., доки цибуля не стане м’якою. Всипати борошно і перемішати. Додати всю рідину, перемішати. Довести до кипіння, покласти в каструлю м’ясо, накрити покришкою і – в духовку, тушкувати 3 години. Коли м’ясо стане дуже м’яким, перекласти його із каструлі на тарілку. Отриманий соус процідити в миску, дати постояти кілька хвилин і зняти жир зверху. Перелити соус у каструлю, покласти на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хв, доки соус трохи не випарується і загусне. Процідити соус. Полити реберця соусом і подавати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|