Буряк з авокадо та рагу з грибами. Пісне меню на три страви
24 грудень 2020 17:26
1 150
0
Страви під час посту повинні бути різноманітними й збалансованими, особливо якщо в сім’ї є діти. Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих рецептів до Різдвяного посту. Салат із буряком, оселедцем і авокадо Інгредієнти: 200 г слабосоленого оселедця, по 1 цибулині, 1 невеликий варений буряк, 1 авокадо, 1 помідор, 1 варене яйце, 1 пучок кропу, пісний майонез, 1 ст. л. соку лимона, перець мелений за смаком. Приготування: Кубиками нарізати все, крім буряків і яєць – їх потерти на великій тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подаванням. Можна оформити цей салат по-іншому: нарізати всі продукти тонкими пластинками, скласти шарами, змащуючи невеликою кількістю майонезу. Суп із печериць Інгредієнти: 1 кг печериць, 1 цибулина, 4 картоплини, свіжа зелень, дрібка мускатного горіха, 1 лавровий лист, сіль, перець за смаком. Приготування: Добре почистити і вимити гриби, нарізати їх шматочками середньої величини, скласти у каструлю, залити водою і покласти на вогонь. Коли рідина закипить, зняти піну, посолити. Зменшити вогонь. Гриби повинні варитися приблизно 40-60 хв. Після закінчення цього часу очистити цибулю і картоплю, вимити зелень. Нарізати овочі невеликими шматочками, так само зелень і покласти в каструлю, де варяться гриби. Додати прянощі. Через 15-20 хв. його можна знімати з вогню і смакувати. Рагу овочеве з грибами Інгредієнти: 1 баклажан, 1 цукіні, 2 болгарські перці, 1 скл печериць 2 ст. л. соєвого соусу, дрібка перцю чилі, 0,5 ч. л. кунжутної олії, 0,5 ч. л. цукру, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. тертого імбиру, 2 зубки часнику, 1 ст. л. кунжуту. Приготування: Приготувати соус. Змішати соєвий соус, кунжутну олію, перець і цукор до однорідності. Баклажани нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хв. Потім трохи відтиснути сік. Нарізати кабачок і гриби. Олію розігріти в сковорідці, викласти нарізані імбир і часник, кілька секунд обсмажувати, потім додати нарізані кубиками баклажани. Готувати 5 хв. Потім овочі викласти в окремий посуд. Додати в олію кабачок і гриби. Обсмажувати 3-4 хв. Додати кунжутне насіння. Додати в сковорідку баклажани, залити все соусом. Тушкувати кілька хвилин. Подавати овочі з рисом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|