Кульки, пончики та вафлі. Три смачні та оригінальні страви з картоплі
07 грудень 2020 17:38
2 429
0
Не секрет, що картопля у раціоні українців посідає чи не провідну роль. З картоплею ми готуємо і перші страви, і подаємо її на гарнір, і випікаємо, і фаршируємо… Пропонуємо вам кілька рецептів, які урізноманітнять ваше меню з цим улюбленим для багатьох овочем. Кульки картопляні Інгредієнти: (на 1 кг кульок) 1100 г картоплі, 60 г борошна, 40 г маргарину або масла, 2 яйця, 65 г хліба пшеничного, 110 г жиру. Приготування: Картоплю залийте гарячою водою і зваріть до готовності. Злийте воду і, не даючи картоплі охолонути, протріть. Додайте сирі яєчні жовтки, половину борошна, маргарин або масло вершкове та сіль за смаком. Все добре вимішайте і сформуйте кульки. Підготовлені кульки обкачайте у борошні, змочіть у збитих яєчних білках і знову паніруйте в хлібних сухарях. Смажте у фритюрі за температури 170-180 °С. Готові кульки подають як гарнір до м’ясних гарячих страв. Пончики картопляні Інгредієнти: 120 г картоплі, 50 г борошна, 20 г молока, 3 г дріжджів, 2 г солі, 2 яйця, 6 г масла вершкового, 10 г смальцю. Приготування: Картоплю натріть на тертці, додайте розведені в теплому молоці дріжджі та борошно, замішайте тісто і покладіть в тепле місце на 1,5 год. для бродіння. Після цього в тісто додайте розтерті з вершковим маслом жовтки, сіль, добре перемішайте і покладіть на кілька хвилин для бродіння. З підготовленого тіста ложкою беріть шматочки у формі валиків і смажте в добре розігрітому смальці до утворення рум’яної кірки. Картопляні вафлі з беконом Інгредієнти: 300 г товченої картоплі, 100 г бекону, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 70 г борошна, 3 ст. л кефіру, 1 ч. л розпушувача, 3-4 пера цибулі зеленої, сіль, спеції за смаком. Приготування: Бекон наріжте дрібним кубиком, зелену цибулю – шматками по 1 см. Сир натріть на велику тертку. Яйця збийте зі спеціями і сіллю, додайте товчену картоплю і шматки бекону. Змішайте з сиром. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Додайте його до раніше приготованої маси. Електровафельницю змастіть маслом і розігрійте. Тісто викладайте в форму і випікайте до золотавої скоринки упродовж 3-5 хв. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|