Консервуємо на зиму. Смачні мариновані опеньки
12 жовтень 2020 21:00
1 625
0
Рецептів приготування маринованих опеньків існує багато: для швидкої подачі на стіл вони готуються не більше години, а закриті з маринадом у банках будуть радувати вас впродовж всієї зими. Тож пропонуємо вашій увазі простий рецепт консервації маринованих опеньків. Інгредієнти: опеньки - 1 кг; вода - 1 л; сіль - 2 ст.л.; цукор - 2 ст.л.; суміш 5 перців - 10-15 горошин; лавровий лист - 1 шт.; оцет - 75 г. Приготування: Опеньки перебрати й промити у воді, змінивши її тричі. У каструлю з киплячою водою покласти гриби. Довівши до кипіння, варити гриби 15 хвилин. Воду з каструлі злити, та ще раз промити гриби. Другий раз покласти гриби в киплячу воду й знову варити 30 хвилин. Коли опеньки будуть готові, процідити їх через друшляк. Готуємо маринад. У каструлю влити 1 л води і, додати по 2 ст. ложки солі та цукру, 10-15 горошин з суміші перців, 1 лавровий лист, 75 г оцту, перемішати. Коли вміст каструлі закипить, зсипати туди опеньки. Потім варити гриби 15 хвилин. На цьому етапі радимо спробувати маринад: якщо він здається недостатньо солоним - додати солі. Наповнити попередньо простерилізовані в духовці банки опеньками з маринадом. Орієнтовно виходить 2 банки об'ємом 0,5 літра. Накрити банки кришками й закрутити або закрити їх ключем. Мариновані опеньки на зиму готові. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|