Консервуємо на зиму. Капусту – з перцем, а помідори зі сливами
28 вересень 2020 15:03
1 732
0
Консервація на зиму в розпалі! Час скористатися розмаїттям урожаю і заготувати смачні та вітамінні салати. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів смачних овочевих заготовок. Овочеве асорті Інгредієнти: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 1 кг огірків, 1 кг моркви, 1 кг цвітної капусти, 1 кг цибулі, 1 головка часнику. Для маринаду: 5 лаврових листків, 10 горошин чорного перцю, 1 скл олії, 2 склянки оцту, 2 склянки цукру, 6 ст. л. солі. Приготування: Всі овочі помийте, почистіть і красиво наріжте: болгарський перець – крупними квадратиками, помідори – скибочками, моркву й огірки – тонкими кружальцями, цибулю – великими кубиками. Часник дрібно поріжте. Цвітну капусту розберіть на малі суцвіття і бланшуйте 3 хвилини. Додайте до овочів 2 ст. л. солі, перемішайте і залиште на 40-60 хв., щоб вони пустили сік. Для маринаду з’єднайте оцет із олією, цукром, сіллю і спеціями. Закип’ятіть маринад і залийте ним овочі. Покладіть овочі на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хв. Розкладіть гарячу овочеву суміш у підготовлені стерилізовані банки, залийте маринадом і закатайте. Переверніть банки, укутайте і залишіть до повного охолодження. Консервовані помідори зі сливами Інгредієнти: 2 кг помідорів, 2 кг слив, 3 ст. л. 9%-го оцту, 1 склянка цукру, 4 ст. л. солі, 2 л води. Приготування: Помідори і сливи помийте, наколіть виделкою з боку плодоніжок і рівномірно викладіть у чисті банки. Змішайте воду з цукром і сіллю і доведіть до кипіння. Залийте помідори зі сливами киплячим розсолом, і залишіть на 15 хвилин. Потім злийте розсіл, знову закип’ятіть його і залийте банки з плодами. Втретє в розсіл додайте оцет і закатайте. Переверніть банки, укутайте ковдрою і залишіть до повного охолодження. Капуста з болгарським перцем та огірками Інгредієнти: 2 кг капусти, 500 г цибулі, 500 г огірків, 500 г болгарського перцю, 1 голoвка часнику, 1 пучок петрушки. Для маринаду: 1 скл олії, 150 мл 9%-го оцту, 1 скл цукру, 2 ст. л. солі. Приготування: Капусту дрібно нашаткуйте. Цибулю поріжте півкільцями, огірки – кружальцями, перець – соломкою. Зелень подрібніть, часник пропустіть через прес. Всі овочі складіть у миску. Змішайте цукор, сіль, оцет, олію і залийте овочі маринадом, залишіть на 2 год. Розкладіть салат у підготовлені стерилізовані банки і пастеризуйте у ємності з водою 20 хвилин. Закатайте салат покришками, переверніть, укутайте ковдрою і залишіть до повного охолодження. Баклажани з перцем у томатному соку Інгредієнти: 1 кг баклажанів, 1 кг болгарського перцю, гострий перець, 2 голівки часнику, 4 ч. л. (з гіркою) сушеної петрушки, 0,5 склянки оцту 9%, 2 ст. л. солі, 0,5 склянки цукру, 1,5 літра соку томатного (з м’якоттю), 1 склянка олії. Приготування: Томатний сік нагрійте, додайте оцет, сіль, цукор, сушену петрушку й олію. Перемішайте й доведіть суміш до кипіння, покладіть гострий перець і часник, пропущені через м’ясорубку, знову дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімуму й варіть сім хвилин. Болгарський перець почистіть від насіння і наріжте середніми смужками, баклажани поріжте половинками кружалець товщиною 0,5 см. Покладіть овочі у томатний сік, доведіть до кипіння і готуйте на малому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. Розлийте готовий салат у стерилізовані банки, закатайте. Переверніть, укутайте ковдрою, дайте охолонути й зберігайте у прохолодному місці. Малосольні огірки з яблуками Інгредієнти: 1 кг огірків, 2 зелені яблука, 10 горошин чорного перцю, невеликі пучки петрушки й кропу, 2-3 листки вишні, 8-10 листків чорної смородини, 1 невелика головка часнику,сіль. Приготування: Огірки, яблука й зелень добре вимити. Яблука розрізати на чотири частини, не видаляючи серцевину. Часник розібрати на зубки й почистити. Огірки і яблука скласти в банку або каструлю, чергуючи із зеленню і часником. Додати чорний перець. Закип’ятити воду, додати сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 літр води. Ретельно перемішати. Залити огірки гарячим розсолом. Через 8-12 годин можна куштувати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|