Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Консервуємо на зиму. Капусту – з перцем, а помідори зі сливами

Консервуємо на зиму. Капусту – з перцем, а помідори зі сливами


Консервуємо на зиму. Капусту – з перцем, а помідори зі сливами

Консервація на зиму в розпалі! Час скористатися розмаїттям урожаю і заготувати смачні та вітамінні салати.

Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів смачних овочевих заготовок.



Овочеве асорті

Інгредієнти:
2 кг болгарського перцю,
2 кг помідорів,
1 кг огірків,
1 кг моркви,
1 кг цвітної капусти,
1 кг цибулі,
1 головка часнику.

Для маринаду:
5 лаврових листків,
10 горошин чорного перцю,
1 скл олії,
2 склянки оцту,
2 склянки цукру,
6 ст. л. солі.

Приготування:

Всі овочі помийте, почистіть і красиво наріжте: болгарський перець – крупними квадратиками, помідори – скибочками, моркву й огірки – тонкими кружальцями, цибулю – великими кубиками. Часник дрібно поріжте. Цвітну капусту розберіть на малі суцвіття і бланшуйте 3 хвилини.

Додайте до овочів 2 ст. л. солі, перемішайте і залиште на 40-60 хв., щоб вони пустили сік.

Для маринаду з’єднайте оцет із олією, цукром, сіллю і спеціями. Закип’ятіть маринад і залийте ним овочі. Покладіть овочі на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хв.

Розкладіть гарячу овочеву суміш у підготовлені стерилізовані банки, залийте маринадом і закатайте. Переверніть банки, укутайте і залишіть до повного охолодження.


Консервовані помідори зі сливами

Інгредієнти:
2 кг помідорів,
2 кг слив,
3 ст. л. 9%-го оцту,
1 склянка цукру,
4 ст. л. солі,
2 л води.

Приготування:

Помідори і сливи помийте, наколіть виделкою з боку плодоніжок і рівномірно викладіть у чисті банки. Змішайте воду з цукром і сіллю і доведіть до кипіння. Залийте помідори зі сливами киплячим розсолом, і залишіть на 15 хвилин. Потім злийте розсіл, знову закип’ятіть його і залийте банки з плодами. Втретє в розсіл додайте оцет і закатайте. Переверніть банки, укутайте ковдрою і залишіть до повного охолодження.


Капуста з болгарським перцем та огірками

Інгредієнти:
2 кг капусти,
500 г цибулі,
500 г огірків,
500 г болгарського перцю,
1 голoвка часнику,
1 пучок петрушки.

Для маринаду:
1 скл олії,
150 мл 9%-го оцту,
1 скл цукру,
2 ст. л. солі.

Приготування:

Капусту дрібно нашаткуйте. Цибулю поріжте півкільцями, огірки – кружальцями, перець – соломкою. Зелень подрібніть, часник пропустіть через прес. Всі овочі складіть у миску. Змішайте цукор, сіль, оцет, олію і залийте овочі маринадом, залишіть на 2 год. Розкладіть салат у підготовлені стерилізовані банки і пастеризуйте у ємності з водою 20 хвилин.

Закатайте салат покришками, переверніть, укутайте ковдрою і залишіть до повного охолодження.


Баклажани з перцем у томатному соку

Інгредієнти:
1 кг баклажанів,
1 кг болгарського перцю,
гострий перець,
2 голівки часнику,
4 ч. л. (з гіркою) сушеної петрушки,
0,5 склянки оцту 9%,
2 ст. л. солі,
0,5 склянки цукру,
1,5 літра соку томатного (з м’якоттю),
1 склянка олії.

Приготування:

Томатний сік нагрійте, додайте оцет, сіль, цукор, сушену петрушку й олію. Перемішайте й доведіть суміш до кипіння, покладіть гострий перець і часник, пропущені через м’ясорубку, знову дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімуму й варіть сім хвилин.

Болгарський перець почистіть від насіння і наріжте середніми смужками, баклажани поріжте половинками кружалець товщиною 0,5 см. Покладіть овочі у томатний сік, доведіть до кипіння і готуйте на малому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. Розлийте готовий салат у стерилізовані банки, закатайте. Переверніть, укутайте ковдрою, дайте охолонути й зберігайте у прохолодному місці.


Малосольні огірки з яблуками

Інгредієнти:
1 кг огірків,
2 зелені яблука,
10 горошин чорного перцю,
невеликі пучки петрушки й кропу,
2-3 листки вишні,
8-10 листків чорної смородини,
1 невелика головка часнику,сіль.

Приготування:

Огірки, яблука й зелень добре вимити. Яблука розрізати на чотири частини, не видаляючи серцевину. Часник розібрати на зубки й почистити. Огірки і яблука скласти в банку або каструлю, чергуючи із зеленню і часником. Додати чорний перець. Закип’ятити воду, додати сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 літр води. Ретельно перемішати. Залити огірки гарячим розсолом. Через 8-12 годин можна куштувати.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: