Консервуємо на зиму. 5 рецептів консервованих баклажанів
18 вересень 2020 16:15
1 291
0
Консервації із баклажанів – не тільки чудова закуска. На їхній основі можна приготувати багато інших страв, наприклад пасту, омлети, пироги й піци. Салати із баклажанів – не тільки дуже смачні, а ще й поживні. Тож не полінуйтеся закрити кілька баночок – узимку ви скажете собі за це «спасибі». Консервовані рулети з баклажанів Інгредієнти: 2 кг баклажанів, 800 г моркви, 8-10 зубків часнику, 4 ч. л. приправи для моркви по-корейськи, 40 мл оцту 9%, 100 мл олії, сіль за смаком. Приготування: Моркву потерти на великій тертці, змішати із пропущеним через прес часником і з приправою. 100 мл олії з’єднати з оцтом, прокип’ятити і залити морквяно-часникову суміш. Перемішати й залишити на годину настоюватись. За цей час баклажани нарізати уздовж пластинками товщиною приблизно 0,7 см і обсмажити в олії. У кожну скибочку загорнути приготовлену начинку, сформувавши тугі рулетики. У підготовлені банки викласти рулетики щільними шарами до самого верху, стерилізувати 20-30 хвилин і закатати. Зберігати в прохолодному місці. Консервовані баклажани в овочевому соусі Інгредієнти: 3 кг баклажанів, 3 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю (червоного або зеленого), гострий перець, 2 великі голівки часнику, 0,5 скл цукру, 2,5 ст. л. солі, 3 ст. л. оцту 9%, 0,5 скл олії. Приготування: Помідори, часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку, вилити суміш у каструлю. Довести до кипіння і відразу додати нарізані кружальцями товщиною 1 см баклажани, сіль, цукор, оцет і олію. Кип’ятити 20 хвилин, періодично помішуючи. Гарячий салат розкласти у стерилізовані банки, закатати. Перевернути, укутати ковдрою і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці. Баклажани в цибульно-томатному соусі Інгредієнти: 2 кг баклажанів, 500 г цибулі, 1 кг помідорів, 150 г борошна, сіль, чорний мелений перець – за смаком, Приготування: Баклажани нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,5 см, пересипати сіллю і покласти під гніт на 30 хвилин. Потім відтиснути сік, промити під проточною водою, дати стекти рідині, присипати чорним меленим перцем, запанірувати в борошні й обсмажити в олії до золотистого кольору. Цибулю нарізати півкільцями й пасерувати в олії 5-7 хвилин. Помідори занурити в окріп на 1-2 хв., зняти із них шкірочку й порізати маленькими шматочками. Додати їх до цибулі, приправити сіллю і готувати до однорідної суміші. У підготовлені стерилізовані банки викласти шарами баклажани й соус, прикрити покришками, стерилізувати 20 хвилин і закатати. Зберігати в захищеному від світла місці. Баклажани «Майже як гриби» Інгредієнти: 3 кг баклажанів, 1 головка часнику, 2,5 л води, 150 мл оцту, 0,5 ст. л. солі, лавровий лист. Приготування: Як приготувати. Баклажани помити, відрізати хвостики. Розрізати повздовж на дві частини. Кожну з частин ще раз розрізати вздовж. Щоб позбутися гіркоти, викласти шматки баклажанів у посудину, засипати сіллю і лишити на 2 год. Далі потрібно підготувати банки: помити, простерилізувати, кришки прокип’ятити. Після цього приготувати розсіл: у каструлю влити воду, сіль, оцет і додати лавровий лист. Довести до кипіння. У киплячий розсіл викласти баклажани (порціями, так як всі одразу не помістяться) і варити 15 хвилин. Вибрати шумівкою і одразу викласти в банки. У кожну банку вкинути зубок часнику і залити гарячим розсолом. Рекомендовано брати півлітрові банки – їх вийде приблизно 8 штук. Соте з баклажанами Інгредієнти: 4 середні баклажани, 4 маленькі кабачки, 4 цибулини, 4 великі помідори, 4 болгарські перці, 10-12 зубків часнику, сіль за смаком. Для маринаду: 1 склянка оцту 9%, 0,5 л води, 10 горошин чорного перцю, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру. Приготування: Баклажани, кабачки й помідори нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,7 см, цибулю – великими кільцями, перець почистити від зернят і розрізати на 6 смужок. Обсмажити овочі окремо на сильному вогні в олії. Перець, кабачки й баклажани трохи посолити. У стерилізовані банки викладати овочі шарами, на кожен шар вичавлюючи зубок часнику. Потім з’єднати воду, оцет, чорний перець горошком, сіль і цукор, довести до кипіння, варити 2-3 хвилини й залити соте маринадом. Закатати, перевернути, остудити і зберігати в прохолодному місці. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|