Консервуємо на зиму. Як приготувати маринований часник
17 вересень 2020 14:24
1 112
0
Маринований часник – це чудова закуска до будь-якого застілля. Такий часник на смак стає набагато ніжніше і м’якше. Запах теж стає більш спокійним, не забиває собою весь навколишній простір, і не відлякує співрозмовників. Пропонуємо вашій увазі кілька варіантів приготування маринованого часника по-домашньому. 1-й спосіб Часник ділять на зубки, після чого промивають їх у воді. У банку об’ємом 0,5 літра вливають 1-1,5 столової ложки 9-процентного розчину оцту, і засипають одну чайну ложку (5-7 грам) солі і 4 чайних ложки цукру. Часточки часнику укладають до верху в банку, заливають гарячою водою і ставлять на прогрівання в слабо киплячу воду. У киплячій воді банку 0,5 літра витримують 5 хвилин, а якщо банка літрова – 9 хвилин. Далі банки закупорюють і охолоджують на вулиці. Банки з домашнім маринованим часником зберігають у темному прохолодному місці. 2-й спосіб За цим рецептом маринують молодий часник. Головки молодого часнику очищають від луски і тиждень витримують у воді, яку щодня міняють. Для викладання часнику готують відповідні за розміром банки, в які і укладають часник. У банки заливають маринад, який готують наступним чином: на 1 літр 5-процентного натурального оцту додають 1 столову ложку солі і 1 столову ложку цукру. Через декілька місяців часник готовий. Домашній маринований часник, приготований таким способом, можна не закупорювати металевими кришками, а просто закрити поліетиленовими. Щоб часник отримав більш привабливий вигляд, в нього можна додати буряковий сік, як у першому рецепті. Як і в попередніх способах консервування, зберігають домашній маринований часник в прохолодному місці. Замаринувати можна і старі зубчики часнику. Для цього їх очищають, промивають, а далі роблять за сценарієм, який описаний у способі для молодого часнику. У молодого часнику можна маринувати стрілки і навіть листя. Для цього листя і стрілки ріжуть на частини залежно від розмірів банки, щоб вони добре увійшли в ємність. Далі ємність заливають маринадом, приготованим як для молодого часнику (3 спосіб). Через місяць часник буде готовий. Готуючи домашній маринований часник, можна експериментувати, додаючи в маринад різні спеції і пряні рослини, наприклад тархун. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|