Консервуємо на зиму. 9 рецептів маринованих помідорів
11 вересень 2020 16:51
3 119
0
Існують різні рецепти смачних маринадів. Хтось любить кисліші, а хтось солодші. Одним до вподоби мариновані, а інші визнають тільки квашені. Але байдужих до закруток з помідорами людей напевно не існує. Пропонуємо вашій увазі 9 рецептів смачних маринованих помідорів. Рецепти розраховані на літрову банку. 1. Помідори половинками Інгредієнти: помідори; 2 ч. ложки цукру; 1 ст. ложка оцту; 1 ч. ложка солі; лавровий лист, гвоздика, петрушка, цибуля. Приготування: Помідори розрізати навпіл. На дно банки покласти 1 лавровий лист, 1 гвоздику, гілочку петрушки, кілька кружалець цибулі. Зверху викласти половинки помідорів. Залити окропом, дати постояти 10-15 хв. Злити воду в каструльку, додати сіль, цукор та оцет, закип’ятити і вилити назад у банку. Стерилізувати 10-15 хвилин, закатати кришками. 2. Помідори по-грузинськи Інгредієнти: помідори; 1/2 морквини; 1 болгарський перець; 1 цибуля; 1 зубчик часнику; 1 ч. ложка солі; 30 г цукру; 30 г оцту; кріп, петрушка, перець чорний горошком. Приготування: Моркву порізати кільцями і покласти на дно банки разом із зеленню і часником. Перець очистити від плодоніжки і насіння, розрізати на 4 частини. Покласти перець, помідори і цибулю в банки. Закип’ятити воду і залити окропом овочі в банці, накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин. Злити воду. Додати в неї сіль, цукор, перець горошком і довести до кипіння. Додати в банку оцет і залити маринадом, відразу ж закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного вистигання. 3. Помідори мариновані з цибулею Інгредієнти: 5 кг невеликих помідорів; 1 кг дрібної ріпчастої цибулі; 100 г солі; 3 л води; 100 г цукру; 1 перець чилі; 160 мл оцту; кріп, листя хрону, часник, чорний перець горошком, листя смородини. На дно 1-літрової банки покласти лист хрону, гілочку кропу, зубчик часнику (бажано розрізаний на 2-3 частини), кілька шматочків гіркого перцю, кілька горошинок чорного перцю. Заповнити банку помідорами та цибулею, залити окропом, накрити кришками. Дати постояти близько 5-8 хвилин. Воду з банок злити в каструлю, додати сіль, цукор та оцет і довести до кипіння. Коли маринад закипить, залити ним помідори і закатати. Перевернути горлечком донизу і вкутати. 4. Помідори мариновані з олією Інгредієнти: помідори; 1 цибулина; 2 лаврових листка; чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика. Для маринаду: 1 л води; 2 ст. ложки солі; 2 ст. ложки оцту. Приготування: На дно чистої літрової банки викласти спеції. Цибулю порізати кільцями, помідори розрізати навпіл. Викладати в банку по черзі. Приготувати маринад, залити ним помідори. Накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин. Перед закриванням влити в кожну банку 2 ст. ложки рафінованої олії, закатати. 5. Зелені помідори з морквою Інгредієнти: зелені помідори; часник; морква; червоний гострий перець. Для маринаду: 1 л води; 1 ст. ложка солі; 1 чайна ложка цукру; 1 ст. ложка оцту; чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, коріандр, лавровий лист на смак. Приготування: Моркву порізати кружечками, а часник – пластинками. Помідор розрізати, але не до кінця. Вставити в кожен по кружечку моркви і пластинці часнику. Підготовлені помідори укласти в банки. Покласти в кожну банку шматочок гострого перцю. Всі складові маринаду (крім оцту) закип’ятити, оцет додати в кінці. Залити гарячим маринадом помідори. Стерилізувати літрові банки 15 хвилин і закатати. 6. Помідори з горілкою Інгредієнти: 700-800 г помідорів; 1-2 шт. лаврового листя; 5-8 горошин чорного перцю; 2 зубці часнику; 1 шматочок гострого перцю. Для маринаду: 7 склянок води; 2 ст. ложки солі; 4 ст. ложки цукру; 2 шт. гвоздики; 1 ст. ложка оцту; 1 ст. ложка горілки. Приготування: На дно банки покласти лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику, гострий перець і часник. Викласти щільно помідори. Налити в каструлю воду, додати всі інгредієнти для маринаду. Закип’ятити. Киплячим маринадом залити помідори. Накрити кришками, стерилізувати 15 хвилин. Банки закатати. Перевернути. Накрити ковдрою до повного охолодження. 7. Помідори з яблуками Інгредієнти: 5 кг помідорів; 12 яблук; 4 ч. л. лимонної кислоти; 300 г цукру; 100 г солі; 5 л води; Приготування: Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, розрізати на 8 частин. Помити і простерилізувати 1-л банки. Помити помідори, скласти разом з порізаними яблуками в банки. На кожну банку – 1 яблуко. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти. Для маринаду в воду додати сіль і цукор, довести до кипіння. Гарячим розсолом залити банки, залишити на 5-10 хвилин. Злити назад в каструлю. Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком вниз, вкутати до повного вистигання. 8. Мариновані помідори з медом і часником Інгредієнти: маленькі тверді помідори; 1 головка часнику; 3 ст. ложки солі; 6 ст. ложок меду; 3 суцвіття кропу; 2 листки хрону; 6 листків чорної смородини; 6 гвоздичок; 9 горошин чорного перцю. Приготування: Часник порізати поздовжніми пластинками. У помідорів зрізати верхівки, зробити в центрі надріз і нашпигувати часником. У стерилізовані банки класти хрін, кріп, смородину і помідори. У воду додати перець, гвоздику, сіль, мед, все закип’ятити. Залити маринадом помідори, прикрити кришкою, залишити хвилин на 5. Злити маринад назад в каструлю, закип’ятити. Повторити процедуру 2 рази, після чого банки закатати, перевернути, закутати до повного охолодження. 9. Помідори в желе Інгредієнти: 300-350 г помідорів; ½ цибулини; 1 лавровий лист; кріп, перець чорний горошком; 2-3 зубці часнику. Приготування: Помідори порізати на четвертинки. Часник і кріп порізати. Цибулю порізати півкільцями. У підготовлені банки щільно укласти нарізані помідори разом зі спеціями. 25 г желатину (2 ст. ложки з верхом) який залити 1 скл. кип’яченої води і залишити на 40-60 хв для набухання. Поставити на вогонь і розчинити, постійно помішуючи, не кип’ятити! Для заливки взяти 3,5 склянки води, додати в неї 45 г солі (1,5 ст. ложки без верху) і 40 г цукру. Закип’ятити. З’єднати заливку з желатином. Для цього в заливку влити попередньо приготовлений розчин желатину, довести до кипіння і залити помідори. Закатати банки, перевернути догори дном, вкутати до охолодження. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|