Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Консервуємо на зиму. Салат з огірків "Ніжинський"

Консервуємо на зиму. Салат з огірків "Ніжинський"


Консервуємо на зиму. Салат з огірків "Ніжинський"

Консервований салат «Ніжинський» – справжній порятунок для економної і запасливої господині, яка піклується про здоров’я своєї родини. А ще, такий салат з огірків – це чудовий спосіб використати огірки-переростки, які виявилися «некондицією» для засолювання чи маринування.

Назва цієї популярної за радянських часів закуски походить від українського міста Ніжин, розташованого на Чернігівщині. Там і нині вирощують дуже популярний сорт огірків і досі знаходиться один із найбільших на території країни завод овочевих консервів.



Основним плюсом цього салату є те, що вистачить його на усю зиму, а приготувати все можна лише за один день, і він чудово зберігається за кімнатної температури.

Для того, щоб огірочки вийшли хрусткими, і не гірчили, на ніч залийте їх холодною водою.

Хочемо наголосити, що ви можете не обмежуватись використанням саме огірків, а щодо пікантності, ви можете додати часнику, або ж трішки перцю чилі.

Така закуска підійде до будь-якого гарніру на вашому столі, а якщо ж вам не терпиться скуштувати салат, то ви можете спокійно відкрити баночку не чекаючи зимового періоду.


Інгредієнти:
3 кг огірків (можна більших);
1 кг цибулі;
цукор, сіль, оцет, олія;
зелень, мелений чорний перець за бажанням.

Приготування:

Приготувати півлітрові банки – помити і простерилізувати у будь-який спосіб.

Огірки і цибулю помити, почистити, порізати тоненькими кружечками. Викласти порізані овочі в підготовлені банки шарами. За бажанням можна додати чорний мелений перець, кріп або петрушку.

У кожну банку додати 1 чайну ложку солі, 1,5 чайної ложки цукру, 1 столову ложку оцту, 1 столову ложку олії.

Залишити салат постояти в банках 30 хвилин.

Стерилізувати півлітрові банки протягом 15 хвилин. Закатати, перевернути кришкою донизу, залишити в такому положенні до повного вистигання.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: