Консервуємо на зиму. Салат з огірків "Ніжинський"
03 вересень 2020 19:00
1 302
0
Консервований салат «Ніжинський» – справжній порятунок для економної і запасливої господині, яка піклується про здоров’я своєї родини. А ще, такий салат з огірків – це чудовий спосіб використати огірки-переростки, які виявилися «некондицією» для засолювання чи маринування. Назва цієї популярної за радянських часів закуски походить від українського міста Ніжин, розташованого на Чернігівщині. Там і нині вирощують дуже популярний сорт огірків і досі знаходиться один із найбільших на території країни завод овочевих консервів. Основним плюсом цього салату є те, що вистачить його на усю зиму, а приготувати все можна лише за один день, і він чудово зберігається за кімнатної температури. Для того, щоб огірочки вийшли хрусткими, і не гірчили, на ніч залийте їх холодною водою. Хочемо наголосити, що ви можете не обмежуватись використанням саме огірків, а щодо пікантності, ви можете додати часнику, або ж трішки перцю чилі. Така закуска підійде до будь-якого гарніру на вашому столі, а якщо ж вам не терпиться скуштувати салат, то ви можете спокійно відкрити баночку не чекаючи зимового періоду. Інгредієнти: 3 кг огірків (можна більших); 1 кг цибулі; цукор, сіль, оцет, олія; зелень, мелений чорний перець за бажанням. Приготування: Приготувати півлітрові банки – помити і простерилізувати у будь-який спосіб. Огірки і цибулю помити, почистити, порізати тоненькими кружечками. Викласти порізані овочі в підготовлені банки шарами. За бажанням можна додати чорний мелений перець, кріп або петрушку. У кожну банку додати 1 чайну ложку солі, 1,5 чайної ложки цукру, 1 столову ложку оцту, 1 столову ложку олії. Залишити салат постояти в банках 30 хвилин. Стерилізувати півлітрові банки протягом 15 хвилин. Закатати, перевернути кришкою донизу, залишити в такому положенні до повного вистигання. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|