Мексиканська кухня. Три рецепти смачного тако
11 серпень 2020 17:30
1 762
0
Тако — одна з найпопулярніших страв мексиканської кухні. Основою тако є тортилья — корж з кукурудзяного або пшеничного борошна, який при необхідності можна замінити пітою або лавашем. На сьогоднішній день рецептів тако існує дуже багато. Про три з них ми із задоволенням вам розповімо. Тако з яйцем і копченим лососем Інгредієнти: 1 ч. л. вершкового масла; 3 яйця; 3 яєчні білки; 1 ч. л. молока; 1 авокадо; 1 ч. л. лимонного соку; 120 г копченого лосося; 4 тортильї; 1 ч. л. подрібненого кропу; сіль і перець — за смаком. Приготування: Розімніть м'якоть авокадо, додавши трохи лимонного соку. Потім приправте сіллю і перцем і знову перемішайте. В окремій мисці з'єднайте яйце з молоком і обсмажте в сковороді на розігрітому вершковому маслі, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець. Розігрійте тортилью на сухій сковороді. Змастіть їх м'якоттю авокадо. Зверху викладіть яйце і копчений лосось. Посипте подрібненим кропом. Тако з куркою, авокадо і гранатом Інгредієнти: 1 ч. л. меленого тмину; 1/2 ч. л. часникового порошку; 1/4 ч. л. меленого перцю чилі; 1 ст. л. оливкової олії; 2 курячих філе; 4 редиски; 2 стебла зеленої цибулі; 1 авокадо; 1/4 чашки зерен граната; 1 ст. л. соку лайма; 1/2 чашки кінзи; 8 тортильї; сметана — на смак; сіль і перець — за смаком. Приготування: З'єднайте в мисці кмин, часник, перець чилі, сіль. Натріть м'ясо сумішшю. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте курку по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть м'ясо на деко, застеленій папером і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. Візьміть невелику миску і з'єднайте скибочки редису, нарізану зелену цибулю, авокадо, нарізаний кубиками, насіння граната, сік лайма, сіль, перець і кінзу. Розігрійте тортильї і викладіть на неї нарізану кубиками курку, потім начинку і сметану. Тако з чорною квасолею, редискою і фетою Інгредієнти: 1 зуб. часнику; 3,5 ст. л. оливкової олії; 450 г консервованої чорної квасолі; 6 ст. ч. рубленої кінзи; 1 пучок редиски; 4 стебла зеленої цибулі; 1/2 шт. перцю халапеньо; 4 ст. л. соку лайма; 1/2 ч. л. солі; 1/4 ч. л. перцю; 12 тортильї; 3/4 чашки фети. Приготування: Подрібніть часник і обсмажте в каструлі на розігрітих 2 ст. л. оливкової олії. Додайте квасолю разом з рідиною, кілька гілочок кінзи і сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть і продовжуйте варити протягом 15 хвилин. Тим часом наріжте редис, зелену цибулю і перець халапеньо. Змішайте остатки кінзи з редискою, зеленою цибулею, халапеньйо, соком лайма, оливковою олією, сіллю і перцем. Підігрійте тортилью і викладіть квасолю, а потім суміш з редису. Посипте фетою і подрібненої кінзою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|