Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » З вишні, з полуниці, або з абрикосів. Три прості рецепти домашнього вина

З вишні, з полуниці, або з абрикосів. Три прості рецепти домашнього вина


З вишні, з полуниці, або з абрикосів. Три прості рецепти домашнього вина

Домашнє вино готується не за один день і потребують певної вправності та витримки, але потім результати порадують вас нагадуючи про спекотне літо приємним ароматом і п'янким фруктовим смаком.

А для початку нагадаємо основні правила, яких слді дотримуватися під час приготуванні домашнього вина з ягід або фруктів:



- плоди не миються, а лише очищаються від сміття, бо бактерії, що знаходяться на шкірці, сприяють кращому бродінню;
- тому важливо використовувати для вина ягоди і фрукти, зібрані далеко від брудних і запилених місць;
- процес бродіння буде набагато кращим, якщо використовувати ягоди, зібрані в суху погоду а не після дощу;
- стежте, щоб у вино не потрапляли гнилі і зіпсовані плоди;
- посуд для бродіння має бути стерильним;
- готувати вино бажано в скляному посуді, але не в металевому, щоб уникнути окислення;
- в процесі приготування вина не можна допускати, щоб подрібнена мезга або сік довго контактували з повітрям.

За бажання ви можете збільшити кількість інгредієнтів, дотримуючись зазначеної пропорції.

Домашнє вино з полуниці

Інгредієнти:
1 кг полуниці;
1 л води;
500 г цукру;
1 ст. ложка ізюму.

Приготування:

Переберіть ягоди, видаляючи погані, сміття і хвостики. Якщо в полуниці є пісок, доведеться її помити і дати стекти воді. Вручну розімніть ягоди до стану пюре.

У теплій воді розчиніть цукор і залийте ним полуницю. Наповніть пляшку отриманою полуничною сумішшю на 2/3 і додайте туди ж ізюм. Залиште полуницю в темному і теплому місці бродити на 3-5 днів.

Потім процідіть і відіжміть рідину і знову влийте в бутель. Ємність закрийте пробкою з відвідною трубкою, кінець якої потрібно опустити в банку з водою, щоб вуглекислий газ виходив, а кисень не потрапляв усередину.

Залиште вино на час бродіння в прохолодному темному місці на 20-40 днів, поки воно не перестане бродити, а на дні не з'явиться осад.

Акуратно злийте вино з осаду в інший бутель за допомогою трубочки і закрийте пробкою. Ємність необхідно заповнити доверху. Перелите вино поставте в прохолодному темному місці для визрівання на 1 місяць.

Знову зніміть вино з осаду і перелийте в чистий бутель, а ще через місяць розлийте готове полуничне вино в пляшки.


Вино з вишні в домашніх умовах

Інгредієнти:
3 кг вишні,
1,5 кг цукру,
4 л води.

Приготування:

Переберіть вишню, видаляючи зіпсовані ягоди, хвостики і сміття. Очистіть вишню від кісточок. Помістіть її у чисту скляну пляшку, приблизно на 3/4 об'єму ємності, щоб їй було де бродити. Залийте ягоди теплою водою, додайте частину цукру і перемішайте. Зав'яжіть бутель марлею від мошок і залиште сусло в теплому і темному місці для бродіння на 3-4 дня, періодично помішуючи його дерев'яною палицею.

Перебродивший сік процідіть через марлю, додайте півкіло цукру і перемішайте до розчинення.

Перелийте рідину в бутель, але не повно. Встановіть на горлечко гідрозатвор, щоб вуглекислому газу в процесі бродіння було куди виходити. Залиште в темному і теплому місці на 4-5 днів. Потім злийте трохи соку, розчиніть у ньому решту цукру і влийте назад в ємність. Знову закрийте вино гідрозатвором і залиште бродити. Бродіння домашнього вина може тривати від 1 до 2 місяців.

Вино з вишні має посвітлішати, припиниться виділення вуглекислого газу, а на дні з'явиться осад, з якого його потрібно перелити в інший бутель за допомогою гнучкого шланга. Вино можна за смаком підсолодити, додавши ще цукор. Наповніть ємність домашнім вишневим вином до самого горлечка і щільно закрийте. Поставте в темне прохолодне місце і залиште на півроку для дозрівання вина, періодично фільтруючи і переливаючи його за допомогою шланга в іншу ємність.


Домашнє вино з абрикосів

Інгредієнти:

1 кг абрикосів,
1 кг цукру,
3 л води.

Приготування:

Абрикоси витріть від пилу, поріжте на половинки і викиньте кісточки. Залийте водою і залиште на 4 дні.

Відіжміть мезгу, всипте цукор і поставте майбутнє вино для бродіння, періодично помішуючи, приблизно на 5 днів.

Після закінчення бродіння процідіть рідину і залиште в скляному бутлі для дозрівання. Щоб очистити вино, влийте в нього яєчний білок, перемішайте дерев'яною паличкою. А коли у вині випаде осад, процідіть і вилийте вино в іншу ємність.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: