З вишні, з полуниці, або з абрикосів. Три прості рецепти домашнього вина
30 червень 2020 18:00
5 336
0
Домашнє вино готується не за один день і потребують певної вправності та витримки, але потім результати порадують вас нагадуючи про спекотне літо приємним ароматом і п'янким фруктовим смаком. А для початку нагадаємо основні правила, яких слді дотримуватися під час приготуванні домашнього вина з ягід або фруктів: - плоди не миються, а лише очищаються від сміття, бо бактерії, що знаходяться на шкірці, сприяють кращому бродінню; - тому важливо використовувати для вина ягоди і фрукти, зібрані далеко від брудних і запилених місць; - процес бродіння буде набагато кращим, якщо використовувати ягоди, зібрані в суху погоду а не після дощу; - стежте, щоб у вино не потрапляли гнилі і зіпсовані плоди; - посуд для бродіння має бути стерильним; - готувати вино бажано в скляному посуді, але не в металевому, щоб уникнути окислення; - в процесі приготування вина не можна допускати, щоб подрібнена мезга або сік довго контактували з повітрям. За бажання ви можете збільшити кількість інгредієнтів, дотримуючись зазначеної пропорції. Домашнє вино з полуниці Інгредієнти: 1 кг полуниці; 1 л води; 500 г цукру; 1 ст. ложка ізюму. Приготування: Переберіть ягоди, видаляючи погані, сміття і хвостики. Якщо в полуниці є пісок, доведеться її помити і дати стекти воді. Вручну розімніть ягоди до стану пюре. У теплій воді розчиніть цукор і залийте ним полуницю. Наповніть пляшку отриманою полуничною сумішшю на 2/3 і додайте туди ж ізюм. Залиште полуницю в темному і теплому місці бродити на 3-5 днів. Потім процідіть і відіжміть рідину і знову влийте в бутель. Ємність закрийте пробкою з відвідною трубкою, кінець якої потрібно опустити в банку з водою, щоб вуглекислий газ виходив, а кисень не потрапляв усередину. Залиште вино на час бродіння в прохолодному темному місці на 20-40 днів, поки воно не перестане бродити, а на дні не з'явиться осад. Акуратно злийте вино з осаду в інший бутель за допомогою трубочки і закрийте пробкою. Ємність необхідно заповнити доверху. Перелите вино поставте в прохолодному темному місці для визрівання на 1 місяць. Знову зніміть вино з осаду і перелийте в чистий бутель, а ще через місяць розлийте готове полуничне вино в пляшки. Вино з вишні в домашніх умовах Інгредієнти: 3 кг вишні, 1,5 кг цукру, 4 л води. Приготування: Переберіть вишню, видаляючи зіпсовані ягоди, хвостики і сміття. Очистіть вишню від кісточок. Помістіть її у чисту скляну пляшку, приблизно на 3/4 об'єму ємності, щоб їй було де бродити. Залийте ягоди теплою водою, додайте частину цукру і перемішайте. Зав'яжіть бутель марлею від мошок і залиште сусло в теплому і темному місці для бродіння на 3-4 дня, періодично помішуючи його дерев'яною палицею. Перебродивший сік процідіть через марлю, додайте півкіло цукру і перемішайте до розчинення. Перелийте рідину в бутель, але не повно. Встановіть на горлечко гідрозатвор, щоб вуглекислому газу в процесі бродіння було куди виходити. Залиште в темному і теплому місці на 4-5 днів. Потім злийте трохи соку, розчиніть у ньому решту цукру і влийте назад в ємність. Знову закрийте вино гідрозатвором і залиште бродити. Бродіння домашнього вина може тривати від 1 до 2 місяців. Вино з вишні має посвітлішати, припиниться виділення вуглекислого газу, а на дні з'явиться осад, з якого його потрібно перелити в інший бутель за допомогою гнучкого шланга. Вино можна за смаком підсолодити, додавши ще цукор. Наповніть ємність домашнім вишневим вином до самого горлечка і щільно закрийте. Поставте в темне прохолодне місце і залиште на півроку для дозрівання вина, періодично фільтруючи і переливаючи його за допомогою шланга в іншу ємність. Домашнє вино з абрикосів Інгредієнти: 1 кг абрикосів, 1 кг цукру, 3 л води. Приготування: Абрикоси витріть від пилу, поріжте на половинки і викиньте кісточки. Залийте водою і залиште на 4 дні. Відіжміть мезгу, всипте цукор і поставте майбутнє вино для бродіння, періодично помішуючи, приблизно на 5 днів. Після закінчення бродіння процідіть рідину і залиште в скляному бутлі для дозрівання. Щоб очистити вино, влийте в нього яєчний білок, перемішайте дерев'яною паличкою. А коли у вині випаде осад, процідіть і вилийте вино в іншу ємність. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|