Потіште себе смачним десертом. 3 рецепти пана-коти
24 червень 2020 18:30
1 643
0
Пана-кота - це італійський десерт, який полюбився у всьому світі. Приготувати такий ніжний, ароматний і ситний десерт власноруч досить просто. Але для початку кілька порад: - намагайтеся не використовувати більше 8 грам на 500 мл рідини. Це потрібно для того, щоб зберегти потрібну консистенцію і бархатистість; - вершки мають бути досить жирними, але якщо ви стежите за фігурою, то частина вершків можна замінити молоком; - щоб десерт було легко дістати з форми просто змастіть його попередньо вершковим маслом. Тепер можна приступити до приготування такого чудесного десерту. Класична пана-кота Інгредієнти: 8 г желатину; 500 г вершків; 50 г цукру; 1 стручок ванілі. Приготування: Замочіть желатин в воді згідно з інструкцією. Візьміть невелику каструлю і додайте вершки, нарізаний стручок ванілі і цукор. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Відразу з'єднайте суміш з набряклим желатином, попередньо видаливши з нього зайву рідину. Добре перемішайте вінчиком. Процідіть масу через сито і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім розлийте по стаканчиках і відправте в холодильник на 4-5 годин. Готову пана-коту перекладіть на тарілку і подавайте до столу. Пана-кота з вишневим желе Інгредієнти: 8 г желатину; 500 г вершків; 50 г цукру; 1 стручок ванілі; Для желе: 300 г вишні (замороженої); 50 г цукру; 10 г желатину. Приготування: Приготуйте класичну пана-коту згідно з попереднім рецептом. Поки вона буде холонути, приготуйте желе. Залийте желатин 100 мл води і залиште, щоб він набряк. Залийте вишню 250 мл води, додайте цукор і поставте на вогонь. Прокип'ятіть масу протягом 5-7 хвилин. Потім процідіть і додайте желатин. Добре перемішайте і остудіть. На охолоджену пана-коту вилийте желе і відправте в холодильник до повного охолодження. Шоколадна пана-кота Інгредієнти: 700 мл вершків; 70 г цукру; 20 г желатину; 150 г шоколаду 50-70%; 1 ч. л. ванільної есенції. Приготування: Залийте желатин 50 мл холодної води і відставте в сторону. З'єднайте вершки з цукром і ванільною есенцією. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню. Додайте тертий шоколад і добре перемішайте суміш. Потім з'єднайте з желатином і знову ретельно перемішайте. Розлийте по креманкам і дайте охолонути до кімнатної температури. Поставте в холодильник на 2-4 години. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|