Суп, запіканка та ризото. Рецепти смачних грибних страв
22 червень 2020 20:00
1 859
0
Грибний сезон розпочато. А відтак господиням просто необхідно потішити себе та близьких грибними делікатесами. Пропонуємо ваші увазі кілька рецептів нескладних у приготуванні, але надзвичайно смачних страв. Грибний суп Інгредієнти: 1 кг лісових грибів, 1 цибулина, 4 картоплини, свіжа зелень, дрібка мускатного горіха, сіль, перець, лавровий лист за вашим смаком, сметана. Приготування: Добре почистити і вимити гриби, нарізати їх шматочками середньої величини, скласти у каструлю, залити водою і покласти на вогонь. Коли рідина закипить, зняти піну, посолити. Зменшити вогонь. Гриби повинні варитися приблизно 40-60 хв. Після закінчення цього часу очистити цибулю і картоплю, вимити зелень. Нарізати овочі невеликими шматочками, так само зелень і покладіть в каструлю, де варяться гриби. Додати прянощі. Через 15-20 хв. суп можна знімати з вогню і смакувати. Грибна запіканка з картоплею Інгредієнти: 7 картоплин, 300 г грибів, 1,5 скл сметани, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, сіль, перець, олія для смаження. Приготування: Картоплю відварити в мундирах, почистити і нарізати кільцями. Гриби, цибулю і часник подрібнити та обсмажити на рослинній олії. Форму змастити олією, викласти шар картоплі, потім шар грибів із цибулею, перчити, солити, полити сметаною і притерти сиром. Шари повторювати, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати сиром і випікати 30 хв. Ризото з білих грибів Інгредієнти: 500 г білих грибів, по 100 г вершкового масла і сиру, 1 л бульйону, 3 зубчики часнику, 2 склянки білого сухого вина, 1,5 склянки рису, 1 морквина, 1 цибулина, трошки кореня петрушки, запашний мелений перець, сіль. Приготування: Підготувати гриби, крупно нарізати. З обрізків кореня петрушки, моркви і грибів приготувати овочевий бульйон, процідити його через марлю. Сотейник із товстими стінками чи глибоку сковороду розігріти з невеликою кількістю оливкової олії, обсмажити сухий рис, коли він вбере масло, влити вино, перемішати, поступово порціями почати вливати бульйон. Коли бульйон покриє рис на палець, випарити його впродовж 15-20 хв. На 1 ст.л. масла в іншій сковороді обсмажити роздавлений часник 1 хв, дістати його, викласти на сковороду гриби, смажити до зарум’янювання, покласти нарізану цибулю і посмажити ще 2-3 хв, поперчити і посолити. Викласти гриби до рису, накрити кришкою і на самому слабкому вогні протоміть все ще 5-10 хв. Посипати ризото сиром, кропом, додати масло, перемішати ретельно протягом 1-2 хв., під кришкою залишити на плиті ще на 3 хв, вимкнувши вогонь. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|