Ікра, суп та торт. Страви з кабачків на вихідні
20 червень 2020 11:22
1 931
0
Пропонуємо вашій увазі три смачні й легкі рецепти страв із кабачків. Приготування кабачків ще зручно й тим, що вони легко всмоктують різні смаки. Суп із кабачками і яблуками Інгредієнти: 3 склянки курячого або овочевого бульйону, 2 склянки нарізаного кабачка, по 1 морквині, стебла селери і яблука, 1/4 склянки вершків, 1 ст. л. вершкового масла, перець за смаком, прянощи за смаком, сіль за смаком. Приготування: Селеру й моркву наріжте дрібним кубиком, обсмажте 5 хв. на вершковому маслі, додайте кабачок і влийте гарячий бульйон, доведіть все до кипіння, посоліть, варіть ще 5 хв. на слабкому вогні. Яблуко наріжте кубиками, додайте в суп, варіть його 15 хв. Далі суп подрібніть блендером і перелийте назад у каструлю, заправте вершками й доведіть до кипіння, відразу вимкніть вогонь і подавайте до столу із грінками й зеленню. Кабачкова ікра Інгредієнти: На 8 порцій: 1 кг кабачків, 2 солодкі перці, 500 г моркви, 500 г цибулі, 120 мл олії, 1 кг помідорів, 4 зубки часнику, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, перець за смаком, прянощі за смаком, 2 ст. л. яблучного оцту. Приготування: Кабачки і солодкий перець наріжте кубиками. Моркву натріть на дрібній тертці, цибулю подрібніть. Помідори занурте в окріп на 30 сек., почистіть і дрібно наріжте. У сотейнику розігрійте олію, обсмажте кабачки. Додайте цибулю з морквою, перець і смажте, помішуючи, 10 хв. Додайте помідори, часник, пропущений через прес, і тушкуйте 10 хв. Отриману суміш подрібніть блендером. Додайте сіль, цукор, оцет і варіть на малому вогні 20 хв., постійно помішуючи. Ікру викладіть у стерилізовані банки і закатайте кришками. Кабачковий торт Інгредієнти: На 4 порції: 2 кабачки, 200 г майонезу, 2 морквини, 3 зубки часнику, 6 помідорів, 2 цибулини, 200 г грибів, 2 ст. л. борошна, 1 пучок зелені, перець за смаком, сіль за смаком. Приготування: Кабачки наріжте кружальцями, обкачайте у борошні і обсмажте в 1 ст. л. олії. Помідори наріжте кружальцями, гриби – шматочками. Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте, моркву натріть на дрібній тертці, зелень поріжте. Цибулю з часником обсмажте в олії, додайте моркву і гриби, смажте 10 хв. У форму викладіть шарами кабачки, помідори і грибну начинку, змащуючи кожен шар майонезом, посипаючи сіллю і перцем. Покладіть у холодильник на 30 хв. Перед подаванням прикрасьте страву помідорами і зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|