Легкі та корисні. 3 рецепти страв з цукіні
19 червень 2020 16:19
1 849
0
Страви з цукіні смачні, корисні й легкі в приготуванні. Рецепти із цими овочами підходять тим, хто прагне схуднути, тому що цукіні низькокалорійні. Цукіні з начинкою Інгредієнти: На 4 порції: 1 кг цукіні, 400 г домашнього сиру, 400 г моркви, 1 склянка рису, 3 яйця, 100 г вершкового масла, 400 мл сметани, 100 г тертого сиру, сіль за смаком, перець за смаком, 2 ст. л. олії, зелень для прикрашання. Приготування: Цукіні помийте, обсушіть, почистіть від шкірки і зернят і акуратно наріжте одинаковими циліндриками висотою 4-5 см. Відваріть у підсоленій воді до напівготовності. Приготуйте фарш. Рис зваріть до напівготовності. Сир протріть через дрібне сито. Моркву натріть на тертці і підсмажте до прозорості у вершковому маслі на малому вогні. Все змішайте і заправте сирими яйцями. Цукіні нафаршируйте, викладіть на змащене олією деко, залийте сметаною, посипте тертим сиром і запікайте в духовці 15 хв за 180 °С. Прикрасьте зеленню. Цукіні з куркою Інгредієнти: 2 цукіні, 150 г філе курятини, 100 г консервованих грибів, 2 солені огірки, 1 помідор, 100 мл олії, 4 ст. л. майонезу, 3 ст. л. борошна, спеції, кріп. Приготування: Цукіні наріжте кружальцями товщиною 1,5-2 см. Посоліть, обкачайте в борошні і обсмажте в сковорідці з розігрітою олією. Куряче м’ясо вимийте і зваріть. Гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва вода. М’ясо, гриби, огірки і помідор пропустіть через м’ясорубку, додайте майонез і ретельно перемішайте. Отриманий фарш викладіть рівномірно на кожне кружальце цукіні і прикрасьте кропом. Салат із цукіні Інгредієнти: 800 г цукіні, 2 цибулини, 2 зубки часнику, 2 ст. л. вершкового масла, 250 г помідорів чері, 250 мл овочевого бульйону, по 1 дрібці кайєнського перцю і цукру, сік 1 лимона, 150 г різної свіжої зелені, 8 салатних листків. Приготування: Цукіні розріжте спочатку уздовж на 4 частини, потім – упоперек на шматочки. Цибулю наріжте тонкими кільцями, часник пропустіть через прес. Помідори розріжте на половинки. Цибулю з часником спасеруйте у вершковому маслі до прозорості (приблизно 8 хв.). Додайте шматочки цукіні і половинки помідорів, влийте бульйон і варіть на середньому вогні 6-8 хв. Посоліть, поперчіть, приправте цукром і соком лимона, тушкуйте все разом на малому вогні 5 хв. Свіжу зелень і салатне листя переберіть, вимийте і обсушіть на паперовому рушнику. Зелень дрібно наріжте і підмішайте до овочів. Отриманий салат викладіть на салатне листя. Можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|