5 смачних домашніх соусів для ваших літніх салатів
12 червень 2020 14:25
1 201
0
Кожен з існуючих салатів є особливим, але у всіх салатів є щось спільне - це заправка. Пропонуємо вашій увазі рецепти салатних заправок, які досить просто приготувати. Усі соуси за вищенаведеними рецептами можно приготувати про запас. Їх варто зберігати в холодильнику у невеликих герметичних ємностях. 1. Рисовий майонез Інгредієнти: Варений рис - 100 г. Оливкова олія - 200 мл. Сіль – 0,5 ч. л. Цукор - 1 ч. л. Сік лимона - 1 ст. л. Гірчиця - 1 ч. л. Приготування: Щоб приготувати таку заправку, придбайте круглозернистий сорт рису та відваріть його протягом півгодини. Рис повинен вийти трохи розвареним. Коли рис приготується, остудіть його, злийте воду і пересипте в миску. Розмішайте міксером зі 100 мл оливкової олії. Додайте гірчицю і перемішайте ще раз. Не поспішаючи влийте залишок олії, продовжуючи перемішувати заправку. Коли соус загусне, додайте туди цукор, сік лимона і сіль. Залиште суміш настоюватися протягом 10 хвилин. Якщо заправка вийде занадто густа, розбавте її олією або рисовим відваром. Якщо хочете, можна буде додати часник або зелень. 2. Вершковий соус для салату Інгредієнти: Йогурт без добавок - 1/3 склянки. Сметана - 1 ст. л. Ріпчаста цибуля - 2 ст. л. (дрібно нарізати). Молоко - 2 ст. л. Яблучний оцет - 2 ст. л. Сіль - 1/4 ч. л. Мелений чорний перець - 1/4 ч. л. Приготування: Всі складові необхідно перемішати за допомогою блендера. У цього соусу дуже ніжний смак, він відмінно поєднується з квасолею, салатом з риби і овочів і просто з овочами. 3. Томатний соус. Інгредієнти: Томатний сік - 1/2 склянки. Свіжий базилік - 1 ст. л. (дрібно нарізати). Оливкова олія - 1 ст. л. Винний оцет - 1 ст. л. Діжонська гірчиця - 1 ч. л. Цукор - 0,5 ч. л. Сіль - 1/4 ч. л. Чорний мелений перець - 1/4 ч. л. Приготування: Цей соус ідеально підійде для салатів, складовими якого є сир фета, гриби або сир моцарелла. Готувати його простіше простого. Потрібно ретельно перебити всі компоненти блендером - і вуаля! 4. Італійський соус Інгредієнти: Оливкова олія - 1 стакан. Виноградний укус - ¼ склянки. Ріпчаста цибуля - 2 ст. л. (дрібно нарізати). Цукор - 1 ч. л. Суха гірчиця - 1 ч. л. Свіже або сухе листя орегано і базиліка - 1 ст. л. (дрібно нарізати). Часник - 2 зубчики. Спеції за смаком. Приготування: Такий соус перетворить своїм насиченим ароматом і смаковими особливостями навіть найпростіший овочевий або морський салат на шедевр. Оцет і оливкову олію трохи збийте, використовуючи вінчик. Потім до отриманої субстанції додайте цибулю, часник (попередньо дрібно нарізаний) і спеції. Все перемішайте, і нехай протягом 10 хвилин настоюється в прохолодному місці. 5. Соус Песто Ще одна італійська заправка. Вона, так само, як і соус бешамель, є універсальною. Її можна використовувати, як салатну заправку, соус до м’ясної, рибної або овочевої страви, і навіть до піци. Інгредієнти: Зелений базилік. Твердий сорт сиру - 50 г (краще всього підійде пармезан). Часник - 3 зубчики. Кедрові горішки. Оливкова олія - 100 мл. Приготування: Ретельно промийте базилік, відокремте листя. Нехай вони злегка підсохнуть. Тепер очистіть часник і наріжте його невеликими шматочками, а сир натріть на тертці. У міксер покладіть половину базиліка, кедрові горішки, сир, підготовлений часник і оливкову олію. Весь вміст подрібніть, не поспішаючи, додаючи оливкову олію і другу частину базиліка. Цей соус повинен мати однорідну консистенцію, все повинно бути добре подрібнено і перемішано. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|