Що приготувати на обід. 3 смачні та ситні страви з картоплі
11 червень 2020 13:33
1 519
0
Мабуть, немає в нашій країні продукту більш популярного, ніж картопля. Щоправда, зазвичай ми готуємо якісь знайомі страви - картопля варена, картопля смажена, картопля-пюре, картопля фрі та картопля по-домашньому. Але чому б не приготувати щось новеньке? Картопля в беконі Інгредієнти: 1 кг картоплі; зелена цибуля; 400 г вершків; 1 огірок;; 1 ст. л. соку лимона; 1 червоний перець; 200 г копченого лосося; 100 г тертого сиру; 200 г бекону смужками; 1 ст. л. вершкового масла; Приготування: Картоплю відварити в мундирі, розрізати кожну уздовж навпіл. Акуратно вийняти середину, залишивши зовнішню оболонку товщиною 0,7 см. Приготувати соус. Кріп і зелену цибулю вимити, дрібно порубати, огірок вимити, нарізати кубиками. З'єднати зелень і огірки з вершками і лимонним соком, посолити, поперчити. Наповнити половинки начинкою. У перцю видалити насіння і плодоніжку, м'якоть дрібно нарізати. Рибу і м'якоть картоплі також дрібно нарізати, змішати з солодким перцем і сиром. Наповнити начинкою половинки картоплин. Розігріти духовку до +180 °С. Скласти половинки картоплі разом, обгорнути смужкою бекону, закріпити дерев'яною зубочисткою. Укласти на решітку, змащену вершковим маслом, і запікати в духовці 30 хв. Подавати з вершковим соусом. Картопля по-болгарськи Інгредієнти: 6 великих картоплин; 500 г сиру; 100 г вершкового масла; 2 яйця; 250 мл натурального йогурту; сіль, перець за смаком; 100 г тертого сиру. Приготування: Сир протерти через сито, а потім ретельно перемішати з розм'якшеним маслом в однорідну масу. Посолити, поперчити за смаком. Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками. Форму змастити вершковим маслом. Потім викласти частину кружків картоплі, посолити і поперчити за смаком. Зверху розподілити частину сирної маси. І так викладати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Форму накрити фольгою. Духовку розігріти до +200 °С і випікати картоплю 1 год. Потім температуру в духовці зменшити до +180°С. У миску вбити яйця, додати до них йогурт, посолити і поперчити за смаком, всипати спеції. Картоплю в формі залити отриманою сумішшю, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці протягом 20 хв. Картопляна бабка Інгредієнти: 4-5 картоплин; 20 г борошна; 1 цибулина; 50 г бекону; 5 помідорів чері. Для соусу потрібно: 5 печериць; 3 ст. л. сметани; 50 мл молока; Приготування: Картоплю вимити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликими квадратиками. На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю, потім додати бекон і смажити 5 хв. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, посолити, поперчити за смаком. Потім додати обсмажені цибулю і бекон, перемішати. Форми змастити вершковим маслом, викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180° С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум'яної скоринки. Приготувати вершково-грибний соус. Гриби нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Налити молоко, додати решту сметани, дрібку солі. Зелень кропу вимити, дрібно нарізати і додати в соус. Соусом полити тарілку і викласти підрум'янені в духовці "цеглинки" бабки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|