Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Що приготувати на обід. 3 смачні та ситні страви з картоплі

Що приготувати на обід. 3 смачні та ситні страви з картоплі


Що приготувати на обід. 3 смачні та ситні страви з картоплі

Мабуть, немає в нашій країні продукту більш популярного, ніж картопля. Щоправда, зазвичай ми готуємо якісь знайомі страви - картопля варена, картопля смажена, картопля-пюре, картопля фрі та картопля по-домашньому.

Але чому б не приготувати щось новеньке?



Картопля в беконі

Інгредієнти:
1 кг картоплі;
зелена цибуля;
400 г вершків;
1 огірок;;
1 ст. л. соку лимона;
1 червоний перець;
200 г копченого лосося;
100 г тертого сиру;
200 г бекону смужками;
1 ст. л. вершкового масла;

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі, розрізати кожну уздовж навпіл. Акуратно вийняти середину, залишивши зовнішню оболонку товщиною 0,7 см.

Приготувати соус. Кріп і зелену цибулю вимити, дрібно порубати, огірок вимити, нарізати кубиками. З'єднати зелень і огірки з вершками і лимонним соком, посолити, поперчити.

Наповнити половинки начинкою. У перцю видалити насіння і плодоніжку, м'якоть дрібно нарізати. Рибу і м'якоть картоплі також дрібно нарізати, змішати з солодким перцем і сиром. Наповнити начинкою половинки картоплин.

Розігріти духовку до +180 °С. Скласти половинки картоплі разом, обгорнути смужкою бекону, закріпити дерев'яною зубочисткою. Укласти на решітку, змащену вершковим маслом, і запікати в духовці 30 хв. Подавати з вершковим соусом.

Картопля по-болгарськи

Інгредієнти:
6 великих картоплин;
500 г сиру;
100 г вершкового масла;
2 яйця;
250 мл натурального йогурту;
сіль, перець за смаком;
100 г тертого сиру.

Приготування:

Сир протерти через сито, а потім ретельно перемішати з розм'якшеним маслом в однорідну масу. Посолити, поперчити за смаком.

Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками. Форму змастити вершковим маслом. Потім викласти частину кружків картоплі, посолити і поперчити за смаком. Зверху розподілити частину сирної маси. І так викладати шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Форму накрити фольгою. Духовку розігріти до +200 °С і випікати картоплю 1 год. Потім температуру в духовці зменшити до +180°С.

У миску вбити яйця, додати до них йогурт, посолити і поперчити за смаком, всипати спеції. Картоплю в формі залити отриманою сумішшю, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці протягом 20 хв.


Картопляна бабка

Інгредієнти:
4-5 картоплин;
20 г борошна;
1 цибулина;
50 г бекону;
5 помідорів чері.

Для соусу потрібно:
5 печериць;
3 ст. л. сметани;
50 мл молока;

Приготування:

Картоплю вимити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликими квадратиками.

На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю, потім додати бекон і смажити 5 хв. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, посолити, поперчити за смаком. Потім додати обсмажені цибулю і бекон, перемішати.

Форми змастити вершковим маслом, викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180° С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум'яної скоринки.

Приготувати вершково-грибний соус. Гриби нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Налити молоко, додати решту сметани, дрібку солі.

Зелень кропу вимити, дрібно нарізати і додати в соус. Соусом полити тарілку і викласти підрум'янені в духовці "цеглинки" бабки.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: