Консервуємо та заморожуємо полуницю
09 червень 2020 17:00
2 034
0
Існує багато рецептів заготовок полуниці, які допоможуть насолоджуватися всю зиму неповторним смаком цієї дивовижної ягоди. Ці десерти будуть джерелом вітамінів і мінеральних солей в холодні зимові дні, а варення буде дуже до речі при застуді. Заморожування полуниці на зиму – один з найкращих і найлегших способів збереження її корисних властивостей і неповторного аромату. Є декілька видів заморожування ягід. Сухе заморожування цілих ягід полуниці Якщо немає часу, але хочеться взимку поласувати ягідками, швидко прикрасити десерт, то підійде сухе заморожування цілих ягід. Ягоди середнього розміру, чисті і обов’язково тільки сухі розкласти на піднос, харчову плівку і т.д. в один шар і помістіть в морозильну камеру на 1.5-2 години. Замерзлі тверді ягоди пересипати в пакет. Потрібно видавити з нього все повітря, туго зав’язати і зберігати у морозильній камері для ягід і овочів. Заморожування полуниць із з цукром Для заморозки полуниць із цукром підійде будь-яка полуниця, тільки не гнила. Можна красиву полуничку без хвостиків укласти в тару і пересипати цукром. Дати можливість цукру трішки розчинитися. Закрити щільно кришкою і поставити в морозильну камеру. Взимку отримаєте солодкі ягідки, якими можна прикрасити морозиво, шампанське або їсти просто так. Солодкий запашний сік можна додати в коктейль, чай. Варення з полуниці Інгредієнти: 1 кг стиглої полуниці; 300 мл води; 1,2 кг цукру. Приготування: Закип’ятити воду, поступово всипати цукор. Після цього зварити сироп – досить густий і в’язкий. Ягоди полуниці почистити, перебрати і промити. Зачекати поки стече вода і залити звареним цукровим сиропом. Накрити посудину з полуницею рушником і залишити їх на 4 години, щоб ягоди пустили сік. Потім поставити полуницю в сиропі на вогонь і довести до кипіння, після чого зменшити вогонь. Так варити, постійно помішуючи, півгодини. Потім зняти і дати йому настоятися впродовж 2-х годин. Знову поставити на вогонь і після закипання варити знову ж півгодини, помішуючи. Гаряче варення розлити у стерилізовані банки і закатати кришками. Таке варення виходить дуже густим, смачним і ароматним Полуниця у власному соку Інгредієнти: 1 кг полуниці; 250 г цукру. Приготування: З 1 кг ягід виходить 2 баночки заготовки з полуниці по 0,5 л. Охолодити. Ягоди полуниці очистити, добре промити в холодній кип’яченій воді. Покласти ягоди в емальований (мідний) посуд і засипати цукром. Через 8-10 годин з плодів виділиться сік і покриє ягоди. Помити банки з содою і простерилізувати їх у будь-який спосіб. Викласти полуницю в стерильні банки 0,5 л і залити соком, що виділився. Накрити кришками, стерилізувати протягом 10 хвилин на повільному вогні, після того, як вода закипить. Закатати заготовки з полуниці закаточним ключем. Желе з полуниці на зиму Інгредієнти: 1 кг полуниці; 1,5 кг цукру; 1,5 ч.л. лимонної кислоти. Приготування: Ягоди необхідно перебрати, відділивши їх від плодоніжок, і добре промити. Далі потрібно дочекатися, щоб ягоди виділили сік, для чого їх засипають половиною цукру і залишають на деякий час. Після того як сік з’явиться, в тару з полуницею висипається цукор, що залишився, і все це відправляється на плиту, де доводиться до кипіння. Все це необхідно, постійно помішуючи, варити ще протягом 15 хвилин. Далі слід приготувати розчин лимонної кислоти, для чого її розводять в гарячому сиропі і лише після цього виливають у підготовлюване желе. Все це потрібно проварити ще протягом 5 хвилин, не забуваючи постійно помішувати. Після цього желе розливається в банки, попередньо стерилізовані, і закатати. До повного охолодження банки повинні знаходитися догори дном, а потім їх потрібно прибрати в прохолодне місце. Компот з полуниці Інгредієнти: лля цукрового сиропу на 1 л води: 200-500 г цукру; 1 кг ягід полуниці. Приготування: Підготовлені ягоди обдати окропом і укласти в банки по плічка. Киплячим цукровим сиропом залити ягоди в банках. Через 5-7 хвилин сироп злити, довести до кипіння і знову заповнити ним банки так, щоб він злегка пролився через краї горлечка. Відразу ж закатати банки кришками і перевернути догори дном і залишити до повного охолодження. Полуничний конфітюр Конфітюр можна вважати різновидом джему. Це желеподібний продукт, в якому рівномірно розподілені шматочки ягід, фруктів або навіть овочів. Інгредієнти: 1 кг добірної полуниці; 0,5 кг цукру; 3 ст. л. сухого желатину; 4 ст. л. лікеру – для того, щоб надати легкий відтінок солодкого смаку. Приготування: Вибрати тверді цілі ягоди полуниці, їх помити і очистити від плодоніжки. Велику полуницю порізати навпіл, дрібну залишити цілою. Покласти ягоди в каструлю і засипати желатином і цукром. Поставити усе в холодильника добу ( або на ніч), час від часу перемішуючи. Варити полуничну охолоджену масу потрібно швидко. Поставити посуд з ягодами на вогонь і варити до кипіння, не більше 4 хв. Після чого додати трохи лікеру і добре перемішати. Ще гарячим розливаємо конфітюр у банки і закатуємо. Зберігається получиний конфітюр у холодильнику. Такі ягідні ласощі дуже смачно їсти з круасаном і чашкою кави. Кращого сніданку і не придумати. Полуниця у власному соку Інгредієнти: 1 кг полуниці; 250 г цукру. Приготування: Ягоди добре промити в холодній кип’яченій воді. Перебрати, покласти в емальований посуд і засипати цукром. Через 8-10 год. (коли виділиться сік і покриє полуницю) викласти її у стерильні півлітрові банки і залити соком. Накрити кришкою, стерилізувати 10 хв. і закатати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|