Простий рецепт чорничного кексу
29 травень 2020 17:23
2 054
0
Один із найпростіших рецептів ароматної чорничної випічки, яким просто гріх не скористатися у ягідний сезон. Приготування чорничного кексу не вимагає ні особливих продуктів, ні кулінарного вміння. Головне – дотримуватися рецепту, і вже за годину насолоджуватиметеся ароматним шматочком ягідно-бісквітного тіста. Інгредієнти: 1 скл. чорниць (свіжих або заморожених); 3 яйця; 1 скл. цукру; 100 г масла або маргарину; 200 мл сметани; 2 скл. пшеничного борошна; 2 ч. ложки розпушувача для тіста; цедра половини лимона; ваніль на кінчику ножа. Приготування: Яйця змішати з цукром та збити міксером у густу піну. Масло (маргарин) розтопити та охолодити, додати до яєчної маси. Туди ж влити сметану та продовжувати збивати на невеликій швидкості. Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати. Поступово додати суху масу до рідкої і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенції густої домашньої сметани. В останню чергу до тіста додати промиті та перебрані чорниці (якщо заморожені, не розморожувати) і обережно перемішати, щоб розподілилися рівномірно. Форму для кексу змастити будь-яким жиром та присипати борошном. Викласти туди тісто і поставити у розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікати приблизно 40 хв. до утворення рум’яної поверхні (перші 20 хв. духовку не відчиняти!). Дістати готовий кекс із духовки, дати трішки схолонути і звільнити від форми. Посипати цукровою пудрою, можна прикрасити свіжими ягідками чорниці та листочками м’яти. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|