Як приготувати майже "Бехерівку" в домашніх умовах
26 травень 2020 17:28
1 451
0
Бехерівка – чеська міцна лікерна настоянка (38 %) на цілющих травах і вироблена за технологією, що залишається незмінною з 1807 р. Цікаво, що спочатку цей напій виготовляли, як шлункові ліки. Оригінальний рецепт «Бехерівки» зберігається виробником у таємниці. Відомо лише, що до складу входить 20 лікувальних трав, що ростуть у Карлових Варах (курортна місцевість Чехії), тож у домашніх умовах можна приготувати напій, який за смаком максимально наближений до «Бехерівки», але по факту нею не є. Ідеальною основою вважається розбавлений спирт, саме ця алкогольна основа використовується в оригінальному варіанті. Інгредієнти: 1 л горілки (спирт 45%), 150 г цукру, 250 мл води, 2 ч. л. свіжої або 1 ч. л. сушеної апельсинової цедри, 2 штуки кардамону, 10 штук гвоздики, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. анісу, 1 паличка середнього розміру кориці. Приготування: Нарізати цедру апельсина дрібними шматочками, використовуючи для настоянки лише помаранчеву частину шкірки. Біла м’якоть не повинна потрапити в напій, інакше «Бехерівка» вийде занадто гіркою. Сушена цедра не вимагає попередньої обробки. Подрібнити корицю і кардамон. Засипати всі прянощі в банку, додати горілку (спирт), добре перемішати і щільно закрити кришкою. Покласти банку в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Раз на добу струшувати. Змішати в каструлі цукор і воду, нагріти на повільному вогні до повного розчинення цукру, не доводити до кипіння. Зняти білу піну і охолодити суміш до кімнатної температури. Додати в настоянку цукровий сироп, перемішати, щільно закрити і витримувати ще 3-4 дні. Готову настоянку профільтрувати через кілька шарів марлі, потім розлити в пляшки для зберігання. Перед дегустацією витримувати ще 2-3 дні в прохолодному місці – холодильнику або підвалі. Виходить настоянка світло-коричневого кольору зі збалансованим смаком і ароматом, у якому переважають нотки кориці і кардамону з легкими відтінками анісу. Пити напій краще охолодженим до 10-12 градусів, зі скибочкою апельсина, посипаного корицею або іншими фруктами. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|