5 рецептів смачних омлетів
25 травень 2020 17:30
2 377
0
Бувають випадки, коли просто катастрофічно не вистачає часу на приготування їжі. У таких ситуаціях завжди є сенс згадати про омлет. Коли хочеться чогось швидкого, але апетитного, збиті яйця — відмінний варіант. Історія цієї страви починається ще в Стародавньому Римі, де збиті яйця змішували з молоком і медом, додавали прянощі й запікали. У кожній країні існують свої рецепти омлету, починаючи від найпростіших і закінчуючи складними запіканками з безліччю інгредієнтів. Французькі кулінари вважають омлет першою стравою, яку повинен вміти готувати кожен кухар, що себе поважає. У складі традиційного омлету органічно поєднуються яйця, молоко і сіль. А додаткові інгредієнти надають страві родзинку. Класичний омлет з сиром Інгредієнти: 3 яйця; 2 ст.л. молока; 100 г тертого сиру; 1 ч.л. рослинної олії; приправи за смаком (петрушка, кріп, базилік, часник); сіль перець. Приготування: Розбиваємо яйця в глибоку ємність, додаємо молоко. Солимо, перчимо і ретельно збиваємо виделкою. Наливаємо в сковороду олію і ставимо на середній вогонь. Коли сковорідка прогріється — виливаємо яєчну суміш. Прожарюємо омлет з одного боку, і перевертаємо його за допомогою лопатки. Посипаємо зверху сиром і приправами та смажимо ще пару хвилин до готовності. Весняний омлет з черемшею і помідорами Інгредієнти: 3 яйця; 2 помідори; 10 гілочок черемші; 3 ст.л. нежирних вершків (10%); 1 ст.л. води; 1 ч.л. рослинної олії; сіль перець. Приготування: Збиваємо в глибокій ємності яйця з водою і вершками. Додаємо сіль і перець. Черемшу промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо. Помідори нарізаємо кружечками та викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо з обох сторін по 2 хвилини, після чого заливаємо яєчною сумішшю. Зверху висипаємо черемшу, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Омлет «Пуляр» Інгредієнти: 4 яйця; 4 ст.л. молока; 1 ч.л. рослинної олії; сіль перець. Приготування: Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки і молоко збиваємо, додаємо сіль і відправляємо на розігріту сковороду. Тим часом збиваємо білки до піків, солимо, перчимо і викладаємо лопаткою поверх жовтків. Смажимо приблизно 10 хвилин. Готовність омлету перевіряється просто — білок повинен бути щільним і має не липнути до пальців. Готову страву розрізаємо навпіл і складаємо білками всередину. Бразильський омлет Інгредієнти: 2 яйця; 1 ст.л. води; 1 ст.л. вершкового масла; половинка авокадо; 1 помідор черрі; 2 ст.л. грецького йогурту; 1 ст.л. подрібнених горіхів; сіль перець. Приготування: Збиваємо яйця з водою, солимо і перчимо. Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці. Омлет обсмажуємо до напівготовності. Черрі та авокадо нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо на одну половину омлету, накриваємо другою і смажимо на середньому вогні до готовності кілька хвилин. Готовий омлет поливаємо грецьким йогуртом і посипаємо горіхами. Омлет з грибами та шпинатом Інгредієнти: 3 яйця; 2 ст.л. молока; 1 ст.л. вершкового масла; 150 г печериць; 50 г листя шпинату; 30 г сиру «Фета»; зелень кропу; сіль перець. Приготування: Тонко нарізаємо печериці й обсмажуємо їх до золотистого кольору на вершковому маслі. Туди ж відправляємо шпинат і смажимо на повільному вогні, поки листя злегка не обм'якне. Додаємо кріп, солимо, перчимо, перекладаємо нашу начинку в контейнер та відставляємо в сторону. Збиваємо яйця з молоком і виливаємо на розігріту сковорідку. Смажимо до напівготовності. Потім на одну половину викладаємо гриби зі шпинатом, посипаємо фетою і накриваємо другою половиною. Готуємо ще декілька хвилин на повільному вогні. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|