Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Що приготувати з ревеню. 5 рецепетів різноманітних страв

Що приготувати з ревеню. 5 рецепетів різноманітних страв


Що приготувати з ревеню. 5 рецепетів різноманітних страв

Ревінь - надзвичайна рослина! Його їстівна частина - стебло, а листя вважається отрутним! З погляду ботаніки, це овоч, однак рецепти страв з ревенем найчастіше зустрічаються в розділах десертів і солодкої випічки, що не дивно: кислувато-пряний смак ревеню дивовижним чином нагадує одночасно яблуко й полуницю.

Дуже часто до ревеню ставляться як до фрукта й використовують в основному для готування компотів, киселів і пирогів. У Європі й у Сполучених Штатах, крім пирогів і десертів, готують найрізноманітніші страви з ревеню: салати, гарніри до м'яса й риби, заготовлюють у вигляді пряних соусів - чатні й релішей.



Купуючи ревінь, вибирайте міцні, пружні, ламкі стебла не більше 2,5 см у діаметрі. Перед використанням стебла ревеню потрібно промити й зрізати нижні 2-3 см. Якщо при цьому за ножем потягнуться волокна, обов'язково видаліть їх ножем.

У стравах ревінь відмінно сполучається з яблуками, полуницею, персиками, грушами, ягодами, імбиром.

Квітучий ревінь використовувати в їжу не можна. При цвітінні в ньому починають виділяться специфічні речовини, які шкідливі для організму людини.

Булочки з ревенем

Інгредієнти:
Борошно - 1 скл.,
сир вершковий - 200 г,
ревінь - 4 стебла,
цукор - 1/2 скл.,
яйця курячі - 2 шт.,
вершкове масло - 80 г,
молоко - 3 ст. л.,
розпушувач - 10 г,
ванільний екстракт - 1/4 ч. л.,
імбир мелений - 1/4 ч. л.,
сіль - 1 щіпка.

Приготування:

Замість вершкового сиру можна додати жирну сметану або гладкий сир, а замість імбиру - корицю.

Духовку попередньо розігріти до 200 °С.

Ревінь почистити і дрібно порізати. Борошно з'єднати з цукром, розпушувачем, меленим імбиром і сіллю, додати ревінь і все перемішати.

Вершковий сир з'єднати з молоком, яйцями, ванільним екстрактом і попередньо розм'якшеним вершковим маслом і збити все блендером з насадкою-вінчиком на низькій швидкості. У вершково-молочну суміш додати борошно з ревенем і вимісити тісто.

У невеликі форми помістити паперові вкладиші й викласти тісто.

Випікати булочки в розігрітій духовці 25 хвилин.


Зелений борщ з ревенем

Інгредієнти:
На 3 л бульйону:
курячий окорочок - 1 шт.;
щавель - пучок;
ревінь - 1,5-2 листки;
картопля - 3-4 шт.;
буряк - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
лавровий лист - 1-2 шт.;
перець чорний горошком - 6-7;
масло вершкове - 40 г;
зелень петрушки й кропу - 1/2 пучка;
зелена цибуля,
сіль, перець чорний мелений; сметана.

Приготування:

Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М'ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.

З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.


Напій з ревеню

Інгредієнти:
Ревінь - 300 г;
лимон - 0,5-1 шт.;
корінь імбиру - шматочок 2 см (або за смаком);
цукор - 0,5 скл. (або за смаком);
вода - 1,5 л.

Приготування:

Ревінь наріжте шматочками, імбир натріть на дрібній тертці, а лимон поріжте кружечками.

Скип'ятіть у каструлі воду, викладіть ревінь і варіть 5 хвилин. Потім додайте лимон, імбир і кип'ятіть 1 хвилину.

Зніміть з вогню, і дайте настоятися 5-10 хвилин. Процідіть і остудіть. Напій готовий.


Пиріг з ревенем

Інгредієнти:
Ревінь - 750 г;
сметана - 200 г;
маргарин для випічки - 200 г;
борошно - 2 скл.;
цукор - 350 г;
манка - 2 ст. л.;
розпушувач - 1 пачка або 1 чайна ложка соди,
погашеної оцтом; яйця - 2 шт.

Приготування:

Ревінь поріжте шматочками. На водяній бані розтопіть маргарин, додайте сметану, 200 г цукру, 1 яйце, розпушувач і 1 склянку борошна. Замісіть тісто. А інше борошно додавайте поступово. Тісто має бути м'яким і добре відставати від стінок посуду.

Потім застеліть лист пергаментом і змажте жиром. Викладіть на нього половину тіста, розрівняйте руками і зробіть бортики. Тісто посипте манкою. Викладіть ревінь і посипте його цукром, що залишився. Ревінь дуже соковитий і манка всотає цей сік.

Другу частину тіста розрівняйте руками по величині листа й обережно накрийте пиріг. Зверху змажте збитим яйцем і поставте пектися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Він має добре зарум'янитися. А після того, як пиріг добре охолоне, вийміть його й поріжте шматочками.


Чатні з ревенем

Чатні - це приправа або соус до м'яса. Кисло-солодкий, трошки гострий і особливо підійде, коли готовите барбекю.

Інгредієнти:
Цибуля червона - 1 шт.,
цукор - 70 г,
винний оцет білий - 40 мл,
перець чилі - 1/2 шт.,
імбир - 1 шматок,
мед - 40 г,
сіль - 2 ч. л.,
чебрець - 1/2 ч. л.,
ревінь - 250 г.

Приготування:

Ревінь і червону цибулю очистити й нарізати кубиками. У сотейник налити винний оцет, скласти нарізані овочі й додати цукор. Поставити овочі вариться на маленькому вогні близько 30 хвилин. Злегка помішувати й додавати всі потрібні спеції зі списку інгредієнтів.

Спочатку видалити насіння й дрібно порізати шматочок чилі перцю, a потім почистити й натерти на тертці імбир близько 5 см. Додати мед, сіль і чебрець. Усе не забути помішувати й кілька разів спробувати на смак.

Через півгодини соус загустіє, придбає потрібний смак і аромат. Знімаємо соус з вогню.

Соус можна пюрирувати блендером, а можна й не подрібнювати, залишити шматочками. У будь-якому разі чатні виходить смачним і освіжаючим.

І ще... це прекрасна заготівля на зиму. Коли соус знімаєте з вогню, можна відразу, поки він гарячий, розкласти по стерильних баночках. Якщо соус був прокручений блендером і трохи охолонув, знову доведіть його до кипіння й лише потім розкладіть по баночках.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: