Три рецепти смачного морквяного пирога
11 травень 2020 13:33
1 247
0
![]() Морквяний пиріг — це не тільки дуже смачно, але й дуже просто: будь-яка господиня легко знайде на кухні інгредієнти для морквяного пирога, та й готується така випічка дуже швидко — наприклад, морквяне печиво можна приготувати за 40 хвилин. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів морквяної випічки: морквяний пиріг, морквяно-горіховий пиріг та морквяний чізкейк. Морквяний пиріг Інгредієнти: 3 великих морквини; 4 яйця; 1 чашка рослинної олії; 3 склянки цукру; 2 склянки борошна; 0,5 склянки молока; кілька столових ложок суміші для приготування гарячого шоколаду; 2 столові ложки м'якого вершкового масла; 1 столова ложка пекарського порошку. Приготування: Моркву очистіть та наріжте шматочками. Складіть в блендер моркву, яйця, рослинну олію— і добре все подрібніть. Додайте 2 склянки цукру і знову увімкніть блендер. Потім додайте борошно і пекарський порошок, добре вимішайте тісто. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і вилийте тісто в форму. Поставте пиріг в духовку на 45 хвилин або до готовності. Тим часом, поки пиріг запікаєтьсяв духовці, приготуйте глазур. Для цього підігрійте молоко, додайте в нього цукор, вершкове масло тасуміш для приготування гарячого шоколаду, доведіть до кипіння. На невеликому вогні потримайте суміш, щоб вона стала густою, зніміть з вогню. Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки та полийте глазур'ю. Морквяно-горіховий пиріг Інгредієнти: 1 чашка подрібненої моркви; 1 чашка подрібнених горіхів; 3 склянки борошна; 1 склянка рослинної олії; 1 склянка молока; 6 яєць; 1,5 склянки цукрового порошку; 1 столова ложка пекарського порошку; 1 чайна ложка соди; по 1 чайній ложці ванілі та кориці; дрібка меленого кардамону та мускатного горіха. Приготування: Перемішайте борошно, соду і пекарський порошок. Яйця добре збийте з корицею, мускатним горіхом і кардамоном, потім додайте цукрову пудру і рослинну олію, добре перемішайте. До збитих яєць додайте молоко і борошно, добре вимішайте тісто. У готове тісто додайте подрібнену моркву і горіхи, знову добре вимішайте. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму і поставте в духовку до готовності (приблизно на 1 годину). Коли пиріг буде готовий, охолодіть і можна подавати на стіл зі склянкою молока. Морквяний чізкейк Інгредієнти: Для сирного коржа 250 грамів кисломолочного сиру; 4 яйця; 1 склянка цукру; 1 чашка сметани; 3 столові ложки борошна; трішки ванілі. Для морквяного коржа: 3/4 склянки коричневого цукру; 2/3 склянки канолової олії; 1 яйце; 1 склянка борошна; 1 чашки подрібненої моркви; трішки подрібнених горіхів; 0,5 чайної ложки пекарського порошку; 0,5 чайної ложки соди; дрібка меленої кориці. Приготування: За допомогою блендера або міксера перемішайте коричневий цукор і каноловуолію. Додайте яйце, знову увімкніть блендер. Додайте борошно, сіль, корицю, пекарський порошок — і добре вимішайте тісто. В кінці додайте подрібнену моркву і горіхи, злегка перемішайте. У форму для запікання вилийте спочатку тісто, зверху — сирну масу. Накрийте пиріг фольгою і поставте в гарячу духовку до готовності (приблизно на 1 годину). Коли пиріг буде готовий, його можна посипати цукровою пудрою, подрібненими горіхами або шоколадною крихтою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|