Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » 10 рецептів приготування молодої картоплі

10 рецептів приготування молодої картоплі


10 рецептів приготування молодої картоплі

Молода картопля погано зберігається і її бажано купувати у невеликих кількостях. Вибирайте тверді, без темних і зелених плям, бульби, їх завжди треба діставати з упаковки і зберігати в прохолодному темному місці, щоб запобігти проростанню.

Оскільки всі корисні речовини знаходяться близько до шкірки, не варто чистити молоду картоплю, тільки добре терти щіткою. Найкращий спосіб зберегти вітаміни - готувати її на парі, але ніщо не може конкурувати з усіма улюбленою вареною картоплею.



Молода картопля з петрушкою, м'ятою й цибулею

Інгредієнти:
900 г молодої картоплі,
1 ст. л. порізаної свіжої петрушки,
2 ст. л. нарізаної свіжої м'яти плюс ціла гілочка,
1 ст. л. нарізаної свіжої шніт-цибулі,
40 г вершкового масла,
морська сіль і чорний мелений перець.

Приготування:

Промити, але не чистити картоплю, тому що в шкірці міститься багато вітамінів. Покласти велику картоплю на дно каструлі, дрібну зверху. Залити киплячою водою, посолити й додати гілочку м'яти. Накрити щільно кришкою і варити 20 хвилин. Щоб перевірити, чи готова картопля, застромити в неї паличку - картопля повинна бути м'якою, але не розвалюватися.

Тим часом змішати масло з травами й чорним перцем. Злити картоплю, додати масло, накрити каструлю кришкою і трохи потрясти, щоб вся картопля була покрита трав'яним маслом.


Молода картопля в сметані

Інгредієнти:
1 кг молодої картоплі,
1/2 скл. сметани,
1 ст. л. масла,
1/2 ч. л. солі,
1 пучок зелені.

Приготування:

Відварити молоду картоплю в підсоленій воді, воду злити, покласти сметану, масло, перемішати струшуючи і не перетворюючи на кашу. Зверху посипати дрібно нарізаною зеленню.


Молода картопля з грибами в сметані

Інгредієнти:
1 кг молодої картоплі,
сіль,
ложка жиру,
250 г свіжих грибів,
2 цибулини,
склянка сметани,
сіль, перець, зелень,
3 - 4 яйця.

Приготування:

Очищену молоду картоплю розрізати на половинки або 4 частини, залити водою, зварити, відцідити. Покласти в картоплю ложку жиру, прикрити. Гриби й цибулину присмажити, посолити, тушкувати до випарювання соусу. Залити гриби сметаною, змішаною з яйцями. Відразу після змішування залити картоплю й повільно підігрівати, щоб маса загустіла. Розкласти на тарілки. Подавати страву, рясно посипавши зеленню, із салатом з огірків або помідорів.


Картопля з бринзою

Інгредієнти:
10-12 шт. картоплин,
4 ст. ложки тертої бринзи,
5 ст. ложок масла,
зелень, сіль.

Приготування:

Очищену картоплю покласти в каструлю, залити гарячою водою, посолити й варити при слабкому кипінні. Потім воду злити, а картоплю обсушити. Готову картоплю покласти на тарілку, полити розтопленим вершковим маслом, зверху посипати тертою бринзою, рубаною зеленню петрушки або кропу.

Окремо можна подати кефір або кисляк.


Молода запечена картопля по-грецьки

Інгредієнти:
500 г молодої дрібної картоплі (бажано червоної),
1/4 чашки свіжовижатого лимонного соку,
2 ч. л. оливкової олії,
1 маленький зубочок часнику( порубаний),
1 ч. л. сушеного орегано,
1/4 ч. л. солі,
свіжомелений чорний перець за смаком,
1/2 чашки води,
порубана петрушка для прикраси.

Приготування:

Поріжте картоплю на половинки. Змішайте лимонний сік, маслинову олію, часник і орегано в чашці, і як слід перемішайте. Викладіть фольгою форму для запікання 20х20 см. Викладіть картоплю у форму й вилийте лимонну суміш зверху. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Улийте воду. Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці від 45 хвилин до години, іноді перемішуючи картоплю, що до кінця готування повинна стати м'якою, зарум'янитися і всотати всю рідину.


Молода картопля зі смаженим сиром

Інгредієнти:
1 кг картоплі,
300 г твердого сиру,
2 ст. ложки борошна,
2 яйця,
2 ст. ложки панірувальних сухарів,
70 г масла для обсмажування сиру.

Приготування:

Відібрати бульби молодої картоплі однакового розміру (невеликі), почистити й відварити в курячому або м'ясному бульйоні, додавши сиру цибулину. Поки вариться картопля, підготувати сир. Нарізати його скибочками товщиною 1 см, запанірувати кожну у борошні, вмочити в збитих яйцях, обваляти в дрібних панірувальних сухарях і обсмажити з обох боків до золотавої скоринки.

Зварену молоду картоплю гіркою викласти без рідини на підігріте блюдо, навколо укласти скибочки смаженого сиру, посипати дрібно нарізаною зеленню.


Молода картопля-гриль

Інгредієнти:
400 г картоплі,
1 ст. ложка рослинної олії,
30 г вершкового масла,
сіль, мелений червоний перець.

Приготування:

Молоду картоплю середнього розміру (приблизно однакову за формою) почистити, помити, просушити на рушнику, покласти на змазаний рослинною олією лист фольги, загорнути у вигляді пакета й запекти в гарячій духовці на решітці. Через 20-25 хвилин, коли картопля стане м'якою, вийняти її з фольги на пласку тарілку, посолити, полити розтопленим вершковим маслом і рясно посипати меленим червоним перцем. Подати до маринованих або квашених овочів.


Молода картопля запечена з сиром

Інгредієнти:
10 шт. картоплин,
1 склянка сметани,
2 ст. ложки тертого сиру,
3 ст. ложки масла,
зелень, сіль.

Приготування:

Очищену молоду картоплю зварити в підсоленій воді й обсушити. Потім перекласти на сковороду, залити сметаною, посипати тертим сиром, збризкати маслом і запекти в духовці. При подачі до столу посипати дрібно нарубаною зеленню й полити маслом.


Молода картопля в маслі

Приготування:

Почистіть дрібну молоду картоплю. Промийте її і просушіть. Покладіть її на сковороду з гарячим маслом і прикрийте кришкою. Коли картопля підрум'янилася з усіх боків - значить, вона готова. Посипте її зверху сіллю й кропом.

Ця страва буде ще смачнішою, якщо до неї додати свіжі зелений огірок і помідор.


Картопля, печена в солі

Приблизно однакові за розміром бульби, не чистячи, помити, укласти в невисокий жароміцний посуд, засипати сіллю й поставити у гарячу духовку. Картопля буде готова через 30 хвилин. Подати із солоними, квашеними або маринованими овочами, гострим салатом зі свіжих овочів, оселедцем, смаженою рибою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: