Грецька кухня: Готуємо смачний та корисний пиріг Спанакопіта
08 травень 2020 17:30
3 614
0
![]() Традиційна грецька кухня має безліч шанувальників серед людей, які проживають далеко за межами цієї країни. Вона являє собою класичну середземноморську кухню, де в приготуванні страв використовується безліч трав, спецій та овочів, а також оливкова олія. Кулінарія та рецепти Греції налічує величезну кількість різноманітних рецептів простих, але в той же час, дуже корисних страв. Пропонуємо вашій увазі рецепт Спанакопіта. Це дивовижно смачного пиріг зі свіжим або замороженим шпинатом. Інгредієнти на 5 порцій: 1 пучок зеленої цибулі; 2 зубчики часнику; 1 цибулина (дрібно порізати); 500 г замороженого шпинату або 1 кг свіжого; 3 ст. л. оливкової олії; 1/2 склянки порізаної петрушки; 2 яйця; 8-12 аркушів листкового тіста філо; 1 стакан розкришене бринзи або фети; 1/2 склянки сиру або сиру «Рікотта» 50 мл вершкового масла або оливкової олії. Приготування: В розігрітій на сковороді оливковій олії (3 ст. л.) обсмажте цибулю, часник і зелену цибулю до м'якості. Потім додати петрушку і шпинат, тушкувати, поки шпинат не розм'якшиться (2-5 хвилин). Якщо він заморожений - попередньо розморозити і віджати всю рідину. Зняти з вогню, дати охолонути. В мисці змішуємо яйця, фету і сир. Додаємо в суміш зі шпинатом. Форму для випікання змащуємо маслом, після чого викладаємо в неї лист тіста, змащуємо оливковою олією або вершковим маслом, потім кладемо ще шар тіста і повторюємо процедуру, поки не вийде 4-6 шарів. Тепер викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її по верхньому листу. Тістом, шар за шаром, накриваємо начинку і запечатуємо її з боків. Випікати в попередньо розігрітій до 180 ºС духовці 30-40 хвилин, поки пиріг не підрум'яниться. Кращий спосіб акуратно розділити блюдо на порційні шматки – нарізати пиріг прямо в формі ще до випікання. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|