Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Крем-суп, запіканка та смузі. Рецепти смачних та корисних страв зі шпинатом

Крем-суп, запіканка та смузі. Рецепти смачних та корисних страв зі шпинатом


Крем-суп, запіканка та смузі. Рецепти смачних та корисних  страв зі шпинатом

Якщо ви — за здорове харчування, то, швидше за все, у вашому раціоні вже є шпинат. Якщо немає — можливо, саме час його туди додати.

До складу шпинату входить багато вітамінів (вітаміни С, Е, РР, провітамін А, вітаміни групи В, вітамін H) та мікроелементів (кальцій, фосфор, калій, магній, залізо, селен та ін.). Шпинат — дуже низькокалорійний продукт, тому просто необхідний тим, хто сидить на дієті. Крім того, в шпинаті міститься багато білка і корисної клітковини.



Як і у будь-якого продукту, у шпинату є протипоказання. Річ у тому, що в шпинаті міститься багато щавлевої кислоти. Тому вживати шпинат не рекомендується людям, які страждають на сечокам'яну хворобу та інші захворюваннями нирок і сечовивідних шляхів. Також, шпинат може бути протипоказаний людям із захворюваннями печінки, жовчного міхура, дванадцятипалої кишки.

Як вирощувати шпинат, ви можете дізнатися тут.


Крем-суп зі шпинатом і сметаною

Інгредієнти:
6 чашок подрібненого шпинату;
2 середні картоплини;
2 гілочки зеленої цибулі;
чверть чашки борошна;
0,5 літра курячого бульйону;
1 чайна ложка лимонного соку;
1 чайна ложка карі;
4 столові ложки оливкової олії;
чметана — за смаком.

Приготування:

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, залийте водою, поставте на вогонь і відваріть до готовності. Воду злийте. Зелену цибулю подрібніть. На сковороді з оливковою олією (2 столові ложки) підсмажте цибулю, потім додайте картоплю і шпинат, протушкуйте. Подрібніть овочі блендером, щоб вийшло пюре.

Тепер можна приготувати соус з борошном і карі. Для цього розігрійте на сковороді 2 столові ложки оливкової олії, додайте борошно і карі. Постійно помішуючи, додавайте потроху курячий бульйон, потім додайте на сковороду овочеве пюре і лимонний сік.

Коли крем-суп буде готовий, додайте сметану, і можна подавати на стіл.


Картопляна запіканка зі шпинатом

Інгредієнти:
10-12 середніх картоплин;
400 грамів замороженого шпинату;
200 грамів сметани;
50 грамів вершкового масла;
2 гілочки зеленої цибулі;
1 чашка подрібненого сиру чеддер;
сіль і чорний перець — за смаком.

Приготування:

Шпинат заздалегідь розморозьте на друшляку. Картоплю очистіть, цибулю подрібніть. Картоплю відваріть у підсоленій воді, воду злийте. Картоплю, шпинат, сметану, вершкове масло, сир, цибулю і сметану добре перемішайте. Посоліть і поперчіть. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть овочеву суміш у форму. Запікайте в духовці 15-25 хвилин або до готовності.


Млинці з сиром, бринзою, беконом, грибами і шпинатом

Інгредієнти:
0,5 чашки вівсяної муки;
100 грамів кисломолочного сиру;
30 грамів бринзи;
2 яєчні білки;
0,5 чашки подрібнених шампіньйонів;
1 чашка шпинату;
2 скибочки підсмаженого бекону;
сіль, перець — за смаком;
1 зубчик часнику — за бажанням;
рослинна олія для смаження.

Приготування:

Борошно, кисломолочний сир і білки перемішайте в блендері. Якщо потрібно, додайте трішки води (тісто для млинців повинно вийти рідким). Додайте подрібнений часник, посоліть і поперчіть.

Гриби підсмажте на сковороді з рослинною олією, додайте шпинат, протушкуйте. Гриби зі шпинатом відставте в сторону. Бринзу наріжте кубиками. Бекон подрібніть.

Тепер можна смажити млинці. Розігрійте сковороду з рослинною олією, вилийте на сковороду 1-2 столові ложки тіста, підсмажте млинець з обох сторін. Повторіть.

Коли млинці будуть готові, викладіть в кожен млинець начинку: грибну суміш зі шпинатом, трошки бекону і бринзи. Млинець з начинкою можна згорнути вчетверо, а можна загорнути в рулет — як більше подобається.

Смузі зі шпинатом — рецепт перший

Інгредієнти:
1 чашка шпинату (свіжого або розмороженого);
м'якуш 1 банана;
1 велика морквина;
півбаночки турецького йогурту;
мед — за бажанням;
кілька кубиків льоду — за бажанням;

Смузі зі шпинатом — рецепт другий

Інгредієнти:
0,5 чашки шпинату (свіжого або розмороженого);
половинка м'якушу авокадо;
м'якуш 1 банана;
мед — за бажанням;
кілька кубиків льоду — за бажанням;
1 склянка нежирного молока.

Приготування:

Готується смузі, як звичайно, дуже просто: складіть інгредієнти в блендер і добре подрібніть.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: